Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό είναι το μέλλον των SUV που οραματίζεται η BMW

Η Γερμανική εταιρεία παρουσίασε το όραμά της για το μέλλον της μάρκας στην κατηγορία των sedan αυτοκινήτων με την BMW Vision Neue Klasse στην έκθεση IAA 2023. Το πιο πρόσφατο Vision Vehicle απεικονίζει πλέον πώς βλέπει η BMW το μέλλον των X μοντέλων της που τοποθετούνται ανάμεσα στις premium SUV προτάσεις της αγοράς. Η BMW Vision Neue Klasse X συμβολίζει ένα δραστήριο lifestyle και μία αποδοτική δυναμική, με μία εμφάνιση που ξεχειλίζει αυτοπεποίθηση.

Η καθαρή σχεδιαστική γλώσσα που χαρακτηρίσει τις εξωτερικές της επιφάνειες συνδυάζεται με ένα φωτεινό και ευρύχωρο εσωτερικό. Τα ειδικά εφέ φωτισμού και ήχου που εξασφαλίζει η επόμενη γενιά του BMW iDrive ενισχύουν τη διαισθητική ψηφιακή εμπειρία χρήστη. Τα τρία κύρια χαρακτηριστικά της Neue Klasse – ηλεκτρική, ψηφιακή και κυκλική – επεκτείνονται εδώ για να συμπεριλάβουν μια τέταρτη διάσταση.

Σε συνδυασμό με τη σχεδίαση δύο όγκων ενός μοντέλου BMW X, η λιτή σχεδιαστική γλώσσα που αναπτύχθηκε για τη Neue Klasse αποτελεί επίσης ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική σχεδίαση. Με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική του οχήματος προσφέρει νέες δυνατότητες για ένα ακόμη πιο ευρύχωρο εσωτερικό.

Οι μεγάλες επιφάνειες των παραθύρων και η πανοραμική γυάλινη οροφή πλημμυρίζουν το εσωτερικό με φυσικό φως, δημιουργώντας μια ευάερη ατμόσφαιρα και αίσθηση ευρυχωρίας που ενισχύεται με χρήση υφασμάτων σε ζεστά χρώματα. Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική υπερυψωμένη παραλλαγή που βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική θα αρχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο του Ντέμπρετσεν στην Ουγγαρία το 2025.

Η οδηγική απόλαυση που αποτελεί τον πυρήνα της μάρκας BMW περνάει στο επόμενο επίπεδο με έλεγχο για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το πλαίσιο που αναπτύχθηκε ειδικά για την Neue Klasse και με την αρωγή της έκτης γενιάς της τεχνολογίας BMW eDrive. Η φιλοσοφία της στον τομέα της βιωσιμότητας εξασφαλίζει επίσης υπεύθυνη παραγωγή, λειτουργία, αποσυναρμολόγηση και ανακύκλωση.

Ένας νέος τύπος ελέγχου για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το πλαίσιο προσφέρει μια ανώτερη οδηγική εμπειρία που προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες. Βασίζεται σε μια νέα στοίβα λογισμικού που αναπτύχθηκε εσωτερικά από το BMW Group και εγγυάται ομαλή οδήγηση σε όλες τις συνθήκες. Οι δύο από τους τέσσερις νέους σούπερ-εγκεφάλους θα μεταφέρουν την οδηγική εμπειρία στη Neue Klasse σε μια νέα διάσταση.

Η Neue Klasse σηματοδοτεί επίσης ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του τομέα παραγωγής. Το εργοστάσιο του BMW Group στο Ντέμπρετσεν στην Ουγγαρία σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ως iFACTORY. Όταν η παραγωγή της Neue Klasse ξεκινήσει το 2025, θα γίνει η πρώτη μονάδα παραγωγής του BMW Group στον κόσμο που θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ενέργεια απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 24.058 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τα...