Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πέντε αξεσουάρ του αυτοκινήτου που κάνουν λίγο πιο ανέμελη την καθημερινότητα

Η οδήγηση στην πόλη δεν είναι κάτι ξεκούραστο: η δυσκολία του παρκαρίσματος, το άγχος της κλοπής, η ανάγκη της χρήσης του κινητού τηλεφώνου εν κινήσει και η επικινδυνότητα που αυτή συνεπάγεται, αλλά και ο φόβος της ψόφιας μπαταρίας είναι ορισμένα από τα καθημερινά άγχη. Ωστόσο, μπορείτε να τα λύσετε εύκολα, και κυρίως οικονομικά, με τα πέντε παρακάτω gadgets.

Bluetooth: Εύκολη ομιλία – και νόμιμη

Πέραν από βολικό, καθώς επιτρέπει την ασύρματη ομιλία στο τηλέφωνο, το Bluetoothκατά κύριο λόγο είναι ένα βασικό αξεσουάρ για την ασφάλεια κατά την οδήγηση. Όλοι γνωρίζουν πόσο εύκολο είναι να προκληθεί ατύχημα με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αλλά λίγοι το σέβονται. Μπορείτε να συνδέσετε παραπάνω από μία συσκευές τηλεφώνου, αλλά και να το χρησιμοποιήσετε για την αναπαραγωγή μουσικής από το smartphone στα ηχεία του αυτοκινήτου.

Στην αγορά μπορείτε θα βρείτε ένα kit Bluetooth -που περιλαμβάνει ασύρματο συνδετήρα και μια συσκευή ελέγχου που μπαίνουν στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου- με τιμές που ξεκινούν από 2 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 860 €. Εξάλλου, μπορούν να σας γλιτώσουν από το τσουχτερό πρόστιμο καθώς και την αφαίρεση του διπλώματός σας για δύο μήνες.

GPS Tracker

Το GPS Tracker μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το αυτοκίνητό σας σε περίπτωση του κλοπής του, μεταδίδοντας το στίγμα του στο χάρτη του κινητού σας. Αναλόγως του κόστους, που ξεκινά από 3 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 300 €, τα ακριβότερα Trackers τοποθετούνται σε σημείο που είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν από τους λωποδύτες ή απευθείας στον κεντρικό εγκέφαλο του αυτοκινήτου.

Kill Switch

Ένα ακόμη χρήσιμο αξεσουάρ για τον κίνδυνο ληστείας είναι το kill switch, που τοποθετείται σε κρυφό σημείο -που μόνο εσείς θα γνωρίζετε- και απενεργοποιεί την τροφοδοσία ρεύματος στη μίζα, στα μπουζί ή άλλα σημεία όταν πατήσετε το διακόπτη φεύγοντας μετά το παρκάρισμα. Ο ληστής δεν μπορεί να βάλει μπροστά, και με την πίεση του χρόνου αναγκάζεται να τραπεί σε φυγή. Το Kill switch δεν κοστίζει πάνω από 20 ευρώ.

Κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες παρκαρίσματος

Είναι προφανές πόσο βολικοί είναι οι αισθητήρες ή κι ακόμα καλύτερα η κάμερα για την ευκολία του παρκαρίσματος. Με ηχητικές προειδοποιήσεις ή με τη live εικόνα σας ενημερώνουν για την απόσταση από τον προφυλακτήρα του πίσω αυτοκινήτου στις μανούβρες της στάθμευσης. Τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν (τουλάχιστον) αισθητήρες, αλλά αν έχετε στην κατοχή σας ένα πιο παλιό αξίζει το -σχετικά χαμηλό- κόστος της τοποθέτησης των αισθητήρων, αφού πρώτα ελέγξετε την εμβέλεια και το σημείο τοποθέτησής τους – αν όχι και της κάμερας. Οι αισθητήρες ξεκινούν από τα 2 ευρώ και οι κάμερες κοστίζουν από 4 μέχρι και 900 ευρώ, χωρίς την τοποθέτηση.

Φορητός φορτιστής μπαταρίας

Είτε έχετε ξεχάσει τα φώτα ανοιχτά όλη τη νύχτα, είτε η μπαταρία σας έχει φάει σχετικά τα «ψωμιά» της και προσπαθείτε μάταια να το βάλετε μπροστά ένα πρωί με παγωνιά, ο φορητός φορτιστής της μπαταρίας (που λέγεται και battery booster) θα σας γλιτώσει από την ταλαιπωρία να προσπαθείτε να βρείτε άλλο αυτοκίνητο και καλώδια για να σας παρέχει ρεύμα.

Τον φορτίζετε και τον διατηρείτε στο σπίτι, και μπορείτε να τον μεταφέρετε εύκολα στο αυτοκίνητο όταν χρειαστεί. Κι επιπλέον, μπορείτε επίσης να φορτίσετε και μία από τις συσκευές σας, όπως το φορτηγό σας υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο. Οι τιμές των φορητών φορτιστών ξεκινούν από τα 40 ευρώ, και φτάνουν σε αρκετές χιλιάδες (για επαγγελματική χρήση).

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα από απόψε στα δίκτυα του ηλεκτρικού και τους δορυφόρους,...

LIFESTYLE

“Δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να μάθω τηλεόραση σε κάποιον αλλά να τον μάθω να διαχειρίζεται τον εαυτό του” υπογράμμισε η Κατερίνα Γκαγκάκη. Η Κατερίνα Γκαγκάκη...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι συνομιλίες για την κατάρτιση μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την καταπολέμηση μελλοντικών πανδημιών συνεχίζονται, ωστόσο υπάρχει ο φόβος ότι το προσχέδιο της συνθήκης δεν...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε την Παρασκευή (10/5) συγχαρητήρια επιστολή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, επ’ ευκαιρία της σπουδαίας πρόκρισης στον τελικό του UEFA Europa Conference...