Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι καινοτομίες του νέου MINI Countryman

Με φαρδύτερους θόλους τροχών, χαρισματικό χαρακτήρα και σύγχρονη μινιμαλιστική σχεδίαση με καθαρές επιφάνειες, το αυτοκίνητο κάνει τώρα ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του. Στο εσωτερικό, το στιβαρό, περιπετειώδες μοντέλο της MINI προσφέρει ακόμα περισσότερους χώρους, άνεση και ασφάλεια, ακόμα και εκτός ασφάλτου χάρη στην τετρακίνηση.

Τα νέα MINI Experience Modes και τα περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένου του MINI Intelligent Personal Assistant το οποίο ελέγχεται μέσω φωνητικών εντολών κάνουν τις αποδράσεις με το νέο MINI Countryman ακόμα πιο άνετες και διασκεδαστικές. Σε αυτό συμβάλλει και το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Με αυτό, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη καινοτομία από όλες όσες εισάγει η νέα γενιά του μοντέλου, ενισχύεται περαιτέρω η διασκεδαστική οδήγηση που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας- και μάλιστα, με δύο επίπεδα ισχύος. Καθώς είναι το πρώτο MINI που κατασκευάζεται στη Γερμανία, το μοντέλο ανοίγει επίσης νέους δρόμους όσον αφορά την παραγωγή καινοτομώντας και εκεί.

Με μήκος 4.433 mm, πλάτος 1.843 mm και ύψος 1.656 mm, το MINI Countryman είναι ταυτόχρονα ένα κομψό all-rounder και ο καθημερινός σας σύντροφος προσφέροντας άφθονους χώρους. Η αύξηση του μεταξονίου στα 2.692 mm συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της άνεσης. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman διατίθεται σε δύο επίπεδα απόδοσης.

Ως MINI Countryman E με ισχύ 204 hp και ροπή 250 Nm, έχει αυτονομία 462 χιλιόμετρα. Στην έκδοση MINI Countryman SE ALL4 με 313 hp και 494 Nm ροπής, προσφέρει αυτονομία η οποία φτάνει τα 433 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Στην ηλεκτρική τρίτη γενιά του, το μεγαλύτερο μοντέλο της νέας οικογένειας MINI, συνεχίζει το ταξίδι της μάρκας στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το συμπαγές crossover μοντέλο βρίσκεται σε τροχιά επιτυχίας από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά το 2010, διαθέτοντας πέντε πόρτες και – για πρώτη φορά σε μοντέλο MINI εκείνη την εποχή- μήκος πάνω από τέσσερα μέτρα. Καμία έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι η προαιρετική τετρακίνηση αυτού του πανίσχυρου λάτρη της περιπέτειας εξασφαλίζει ασφαλή και αχαλίνωτη διασκεδαστική οδήγηση ακόμη και μακριά από την άσφαλτο.

Η σχεδίαση της νέας γενιάς μοντέλων MINI είναι καινοτόμα, καθώς εμφανίζεται μοντέρνα, ψηφιακή στα σημεία και ξεκάθαρη στο σύνολο της εικόνας. Με τη νέα οικογένεια MINI, η μάρκα μεταφέρει τη διασκέδαση της οδήγησης, την εμπειρία χρήστη και την υπεύθυνη συμπεριφορά σε μια νέα εποχή. Αυτή η ολοκληρωμένη μεταμόρφωση καθώς η μάρκα οδεύει να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030.

Αυτό αντικατοπτρίζεται στην αυθεντική σχεδίαση των νέων μοντέλων, συνδυάζοντας την τεχνολογία του μέλλοντος με τις στοιχειώδεις αρχές της σχεδίασης αμαξώματος και τις καταβολές της μάρκας. Με τον τρόπο αυτό, τονίζεται ο αστικός χαρακτήρας της γκάμας της MINI συνολικά, μαζί με την απόλυτη χαρά της καινοτομίας.

Με την ευθυτενή και μινιμαλιστική σιλουέτα του, το νέο MINI Countryman ενσαρκώνει το περιπετειώδες πνεύμα, την ευελιξία και την αξιοπιστία ενός compact crossover. Ο εκφραστικός off-road χαρακτήρας του καθορίζεται από τις τυπικές αναλογίες MINI, διασφαλίζοντας ότι το νέο MINI Countryman έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα. Επιπλέον, η νέα και βελτιωμένη σε επίπεδο αεροδυναμικής σχεδίαση του MINI Countryman συμβάλει στη βελτίωση της κατανάλωσης.

Ο συντελεστής οπισθέλκουσας cd 0,26 για το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman είναι πραγματικά εντυπωσιακός (0,31 ήταν ο αντίστοιχος του προηγούμενου μοντέλου). Έτσι το επόμενης γενιάς crossover μοντέλο της MINI επιτυγχάνει στο συγκεκριμένο τομέα τη βέλτιστη απόδοση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, υιοθετώντας έξυπνη σχεδίαση με ελάχιστο αποτύπωμα.

Το ταμπλό του νέου MINI Countryman στην πλευρά του οδηγού δεν απαιτεί την παρουσία πρόσθετης οθόνης: όλο το σχετικό περιεχόμενο προβάλλεται στο προαιρετικό head-up display. Αυτή η αναγωγή στα ουσιώδη βελτιώνει την ορατότητα προς τα εμπρός, διαμορφώνοντας το ευρύχωρο εσωτερικό με έξυπνα σχεδιασμένα, υψηλής ποιότητας εξαρτήματα.

Όπως στο νέο MINI Cooper, το μεγάλο σε μέγεθος κυρτό ταμπλό στις εκδόσεις Classic, Favoured και JCW υιοθετεί για πρώτη φορά υφασμάτινες επιφάνειες. Τα ζεστά και ευχάριστα υλικά συνθέτουν ένα νέο και οικείο περιβάλλον για το MINI Countryman με έμφαση στον παράγοντα ευεξίας. Μια ειδική τεχνική πλέξης χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της πρακτικής και ευέλικτης δομής του δίχρωμου υφάσματος από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Ολόκληρο το εσωτερικό χωρίζεται σε ένα άνω και ένα κάτω τμήμα κατά μήκος μιας οριζόντιας γραμμής που βρίσκεται κάτω από το νέο στρογγυλό όργανο. Πάνω από αυτό, όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως οι αεραγωγοί και οι χειρολαβές των θυρών, έχουν κάθετο προσανατολισμό, τονίζοντας τον χαρακτήρα του οχήματος, και στο εσωτερικό.

Τα καθαρά σχήματα στο cockpit και ο αυξημένος χώρος στα εμπρός καθίσματα χαρίζουν στο εσωτερικό μια μοντέρνα, ευάερη αίσθηση. Ο οδηγός και ο συνοδηγός απολαμβάνουν αισθητά βελτιωμένη άνεση στο νέο MINI Countryman, με σχεδόν τρία εκατοστά επιπλέον πλάτος στην περιοχή των ώμων και των αγκώνων. Αυξημένο κατά 2,5 εκατοστά είναι και το πλάτος για τους ώμους των επιβατών στα πίσω καθίσματα.

Η προαιρετική πανοραμική ηλιοροφή κάνει το εσωτερικό ιδιαίτερα φωτεινό και φιλικό, με το εμπρός μισό τμήμα της να μπορεί να ανοίξει. Τα σπορ καθίσματα διατίθενται σε βασική έκδοση και σε έκδοση JCW, καθώς και με προαιρετική ηλεκτρική ρύθμιση με λειτουργία μνήμης. Προαιρετικά, η λειτουργία μασάζ (άλλη μια καινοτομία της νέας γενιάς του μοντέλου) μπορεί να προσφέρει πρόσθετη χαλάρωση.

Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στο χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει χωρητικότητα από 460 έως 1.450 λίτρα. Ένας πρόσθετος χώρος στο δάπεδο παρέχει βολικό χώρο για τα αξεσουάρ φόρτισης του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Countryman. Ο προαιρετικός κοτσαδόρος προσφέρει ένα επιπλέον πλεονέκτημα πρακτικότητας με τον ηλεκτρικό μηχανισμό αναδίπλωσης (ρυμουλκεί έως και 1.200 κιλά).

Για πρώτη φορά, τα MINI Experience Modes αποτυπώνουν τη χαρακτηριστική για τη μάρκα διασκεδαστική οδήγηση με ψηφιακά και οπτικά επίσης μέσα. Ένα πάτημα του διακόπτη “Experiences” αρκεί για να ενεργοποιηθούν τα διαφορετικά modes. Το εμπνευσμένο από τους αγώνες GO-KART Mode αναδεικνύει την ευελιξία του MINI Countryman ρυθμίζοντας ανάλογα την ανάρτηση και δίνοντας στην οδηγική εμπειρία μία ιδιαίτερα συναισθηματική χροιά.

Σε αυτό το mode, η μονάδα του προβολέα πίσω από την κεντρική οθόνη OLED φωτίζει επίσης ολόκληρο το εσωτερικό με τις εμπνευσμένες από το John Cooper Works κόκκινες αποχρώσεις. Η απόκριση του πεντάλ του γκαζιού είναι βελτιστοποιημένη για σπορ οδήγηση. Για μια ιδιαίτερα σπορ εμπειρία οδήγησης, έχει δημιουργηθεί ένας go-kart ήχος.

Αυτός διαθέτει πολύ έντονες διακυμάνσεις όσον αφορά τον τόνο και την ένταση του, παρέχοντας έτσι το κατάλληλο ηχητικό υπόβαθρο για δυναμική οδήγηση. Επιπλέον, η διασκεδαστική οδήγηση μπορεί να ενισχυθεί με τη ρύθμιση της συμπεριφοράς του τιμονιού, καθώς και με ειδικά ρυθμισμένα όρια παρέμβασης για το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Μία ακόμα πτυχή της διασκεδαστικής οδήγησης MINI τονίζεται από το Green Mode. Αυτό βελτιστοποιεί την αποδοτικότητα του συστήματος κίνησης βελτιστοποιώντας την απόκριση του γκαζιού για εξοικονόμηση ενέργειας και ρυθμίζοντας τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα με γνώμονα τη μέγιστη αυτονομία βάσει διαφόρων παραμέτρων.

Η βελτιωμένη διαχείριση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας στο νέο MINI Countryman είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό τροφοδοτώντας την περίσσεια ενέργειας στη μπαταρία κατά το φρενάρισμα ή το ρολάρισμα, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την αυτονομία του οχήματος. Η οπτικοποίηση του προσωπικού του στυλ οδήγησης επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει πώς αυτό επηρεάζει την αυτονομία.

Ένα προαιρετικό ηχοσύστημα Harman Kardon Surround διατίθεται για το νέο MINI Countryman που προσφέρει επιλογές και σε ακουστικό επίπεδο, για μία έντονη ή χαλαρή ατμόσφαιρα μέσω εντελώς νέων ήχων οδήγησης. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έναν αδιαμφισβήτητο ήχο ως στοιχείο της ταυτότητας MINI και jingles για τα νέα MINI Experience Modes, καθώς και 30 νέα ηχητικά σήματα για λειτουργίες πληροφοριών και προειδοποιήσεις.

Αυτά τα λεγόμενα earcons εξυπηρετούν παρόμοιο σκοπό με τα εικονίδια, καθώς λειτουργούν ως σαφώς καθορισμένα σύμβολα για ορισμένα γεγονότα ή πληροφορίες. Περίπου 30 από αυτά τα ηχητικά σήματα είναι νέα – από την ακουστική συνοδεία των φλας και του συστήματος προειδοποίησης ζωνών ασφαλείας μέχρι τους ήχους του συστήματος Park Distance Control (PDC).

Έτσι δημιουργείται ένα είδος ταυτότητας για το MINI και σε ακουστικό επίπεδο. Η μπαταρία του MINI Countryman μπορεί να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα με 22 kW. Η ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα είναι επίσης εφικτή και στα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με 130 kW. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, λιγότερο από 30 λεπτά είναι αρκετά για τη φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80%.

Με το MINI App ο πελάτης έχει στη διάθεση του μια επισκόπηση της διαδικασίας φόρτισης, ακόμα και από απόσταση. Η εφαρμογή παρέχει λεπτομέρειες για την τρέχουσα κατάσταση της μπαταρίας, ένα σχέδιο διαδρομής βελτιστοποιημένο με γνώμονα τη φόρτιση, καθώς και ιστορικό των φορτίσεων – συμπεριλαμβανομένων όλων των δαπανών και των εξοικονομήσεων που έχουν επιτευχθεί.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

LIFESTYLE

“Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να φανεί η Ελλάδα πιο άσχημη ούτε πιο κάτι από αυτό που είναι” εξηγεί η Μαρίνα Σάττι. Στον...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Διοικητής του 306 Εργοστασίου Βάσεως Τηλεπικοινωνιών (306 ΕΒΤ) Συνταγματάρχης (ΤΧ) Απόστολος Κωνσταντόπουλος και ο Διευθυντής και Πρόεδρος του...