Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο γύρος του κόσμου σε 100 ημέρες με το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer SUV

Η Λέξι Άλφορντ, η εξερευνήτρια και δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου, η οποία είναι σήμερα ο νεαρότερος σε ηλικία άνθρωπος που έχει επισκεφθεί κάθε χώρα του κόσμου, ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου το εκπληκτικό της ταξίδι “Charge Around The Globe” με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer. Με αφετηρία τη Νίκαια της Γαλλίας, θα περιηγηθεί σε έξι ηπείρους.

Το ταξίδι της περιλαμβάνει την επίσκεψη σε περισσότερες από 30 χώρες, σε ένα εγχείρημα που θα αποδείξει τι είναι εφικτό να γίνει με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ ταυτόχρονα ελπίζει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το ταξίδι της εκφράζει το πνεύμα του «μπορώ να το κάνω» που επέδειξε η Αλόχα Γουόντερβελ.

Η Γουλόντερβελ, ήταν η πρώτη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο πριν από έναν αιώνα και είχε χρησιμοποιήσει ένα βενζινοκίνητο Ford για το ταξίδι της αντιμετωπίζοντας κατά τη διάρκειά του πολλά εμπόδια, τα οποία απαιτούσαν ασυνήθιστες λύσεις. Η επιστράτευση βοδιών για να ξεκολλήσουν το αυτοκίνητο από τη λάσπη, την άμμο και τα ποτάμια στην Ινδία ήταν κάποιες από αυτές.

Όπως έκανε η Αλόχα τότε, έτσι και η Λέξι σήμερα, θα χρησιμοποιήσει ένα μοντέλο Ford για το δικό της εγχείρημα. Το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer, με το οποίο θα αναχωρήσει από το Le Hotel Royal στη Νίκαια (το ίδιο μέρος από το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι της και η Αλόχα), είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο προ-παραγωγής, το οποίο όμως δεν απέχει πολύ από εκείνο που θα μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι.

Χωρίς ειδικές τροποποιήσεις για την αντιμετώπιση των επικείμενων προκλήσεων, θα προσφέρει στην Λέξι όχι μόνο την άνεση και τη συνδεσιμότητα, αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί στο απόλυτο road trip που ξεκίνησε. Μπορεί το ταξίδι της Αλόχα Γουόντερβελ να αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης για το επικό αυτό road trip, ωστόσο η Λέξι θα ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι.

Στο διάβα της θα βρει όχι μόνο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα απρόβλεπτα εδάφη αλλά και τις ελλιπείς υποδομές φόρτισης. Ο στόχος της είναι ένας: να ολοκληρώσει τον γύρο του πλανήτη για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού οχήματος. Η Λέξι θα υποστηρίζεται στο ταξίδι της από ένα πλήρωμα, το οποίο θα παρέχει προστασία, ιατρική φροντίδα και υποστήριξη σε hardware και software.

Το επικό εγχείρημα της Lexie θα βγει στον αέρα με την αναχώρησή της στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ τακτικές ενημερώσεις θα παρέχονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ταξίδι της αναζητώντας το #ChargeAroundTheGlobe ή ακολουθώντας τα κοινωνικά κανάλια τους λογαριασμούς lexielimitless και fordnewseurope.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...