Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Explorer: Το νέο ηλεκτρικό Crossover της Ford έρχεται στις αρχές του 2024

Το πλάνο εξηλεκτρισμού της Ford περιλαμβάνει 7 νέα ηλεκτρικά επιβατικά και επαγγελματικά μοντέλα μέχρι το 2024. Η αρχή του συγκεκριμένου πλάνου έγινε σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 με το Explorer.

Το ολοκαίνουριο crossover είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ford . Τοποθετείται κάτω από τη Mustang Mach-E, στην κατηγορία “C” και με μήκος περίπου 4,5 m έχει αντίστοιχο μέγεθος με το Kuga.

Το Explorer βασίζεται σε πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen, με την οποία η Ford έχει ήδη συνεργασία σε διάφορα projects, ενώ η παραγωγή του θα γίνεται στην Κολωνία, στο Κέντρο Εξηλεκτρισμού της Ford όπου έχει γίνει συνολική προϊοντική επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εμφανισιακά το Explorer είναι εντυπωσιακό, με καθαρές γραμμές, όμορφα φωτιστικά σώματα και αρκετά στοιχεία που παραπέμπουν σε άλλα μοντέλα της Αμερικανικής μάρκας.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν επίσης οι λιτές γραμμές και ξεχωρίζουν οι πολλές και πρακτικές θήκες, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 5’’ και η μεγάλη, κινητή οθόνη αφής 15’’ για το σύστημα πολυμέσων SYNC. Οι μεγάλοι χώροι για τους επιβάτες συνδυάζονται με πορτμπαγκάζ 450 λίτρων.

Η γκάμα συστημάτων κίνησης θα περιλαμβάνει τις εξής επιλογές:

  • Ένας ηλεκτροκινητήρας 170 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς.
  • Ένας ηλεκτροκινητήρας 286 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς.
  • Δύο ηλεκτροκινητήρες με ισχύ 340 ίππων και τετρακίνηση.

Το Ford Explorer είναι εξοπλισμένο με μπαταρία άγνωστης προς το παρόν χωρητικότητας, που μπορεί όμως να φορτίζει από το 10% στο 80% σε 25’ και – σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση από την εταιρία – αναμένεται να προσφέρει μέση αυτονομία έως και 500 km. Οι παραδόσεις του νέου μοντέλου θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2024.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ επενδύσεων και κερδοφορίας κατέγραψε ο ΑΔΜΗΕ για τη χρήση του 2023. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε 672 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία του...