Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ασφάλεια Αυτοκινήτου: Η CYBEX, παγκόσμια ηγέτιδα στην παιδική ασφάλεια, θέτει νέα πρότυπα στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο

Από την πρώτη εμφάνιση των παιδικών καθισμάτων τη δεκαετία του 1930, κατά κύριο λόγο ως μέσο περιορισμού στις θέσεις τους κι όχι ως μέσο προστασίας, φτάνουμε στο σήμερα όπου η παιδική ασφάλεια θεσπίζεται νομικά και τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου έχουν ως βασικό στόχο να παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια και να ανταποκρίνονται στους έντονους ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας.

Η CYBEX, η εταιρεία-ηγέτιδα στην παιδική ασφάλεια, καινοτομεί συνεχώς επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προϊόντων, προσφέροντας καινοτομίες πρωτόγνωρες για τα παγκόσμια δεδομένα. Στόχος της είναι όλα τα προϊόντα που φέρουν την υπογραφή του brand, να προσφέρουν μέγιστη σφάλεια και λειτουργικότητα, ώστε να καλύπτουν τον τρόπο ζωής των σύγχρονων γονέων, που δεν θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωή τους μετά την απόκτηση των παιδιών.

Από το πρώτο κάθισμα που λάνσαρε το 2005 με την ίδρυσή της, το δημοφιλές και συνεχώς εξελισσόμενο Solution, το Pallas G i-size που έκανε την εμφάνιση του το 2009 ως το πρώτο κάθισμα με ασπίδα πρόσκρουσης, αλλά και το πολυβραβευμένο Sirona, με το οποίο έφερε την επανάσταση το 2012, η CYBEX κρατά τα σκήπτρα τόσο στη συνείδηση των γονέων, όσο και στις αξιολογήσεις Ανεξάρτητων Φορέων όπως η ADAC, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να δημιουργεί επαναστατικά και «έξυπνα» προϊόντα που προστατεύουν το παιδί και διευκολύνουν τους γονείς.

Η καινοτομία στο επίκεντρο

Στον πυρήνα της CYBEX βρίσκεται η «Αρχή της Καινοτομίας», που συνδυάζει την λειτουργικότητα με το σύγχρονο design, την μέγιστη ασφάλεια και την κορυφαία ποιότητα.

Το 2018, η CYBEX εισάγει το μηχανισμό περιστροφής σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Έκτοτε, όχι μόνο τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, αλλά και τα βρεφικά καθίσματα μπορούν να περιστραφούν έως και 360°, διευκολύνοντας την είσοδο και έξοδο του παιδιού από το αυτοκίνητο, περιορίζοντας την καταπόνηση στις κινήσεις του γονέα! Ο μοναδικός μηχανισμός περιστροφής του καθίσματος Sirona για εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση του παιδιού και οι άριστες βαθμολογίες του στα τεστ ασφαλείας της ADAC, το καθιέρωσαν σαν το νέο πρότυπο στην αγορά παιδικών καθισμάτων.

Επιπλέον, η τεχνολογία Γραμμικής Προστασίας Πλευρικής Πρόσκρουσης (L.S.P.), που είναι ενσωματωμένη στα καθίσματα μαζί με ένα κέλυφος απορρόφησης ενέργειας, παρέχει εξαιρετική προστασία σε περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης. Το νέο βρεφικό κάθισμα Cloud Z2 i-Size, αποτελεί την ιδανική και ασφαλέστερη επιλογή από την πρώτη κιόλας διαδρομή με το αυτοκίνητο από το σπίτι στο μαιευτήριο, καθώς και για τα 2 πρώτια χρόνια της ζωής του. Xάρη στη δυνατότητα ανάκλισης μέσα στο αυτοκίνητο, το μηχανισμό περιστροφής πάνω στη βάση Ζ2 και την εργονομική οριζόντια θέση όταν μετατρέπεται σε σύστημα μεταφοράς εκτός αυτοκινήτου, το παιδί παραμένει άνετο και ήρεμο σε κάθε μετακίνηση.

Στα τέλη του 2021, μια χρονιά-σταθμό για την παιδική ασφάλεια, η CYBEX ξεπέρασε κάθε προσδοκία, παρουσιάζοντας το Anoris T i-Size, το πρώτο κάθισμα αυτοκινήτου με ενσωματωμένο αερόσακο που καλύπτει όλο το σώμα του παιδιού, κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου που έχει δοκιμαστεί ποτέ στην κατηγορία του, σύμφωνα με τους Γερμανικούς οργανισμούς ADAC και Stiftung Warentest! Το καινοτόμο αυτό κάθισμα έλαβε την καλύτερη διάκριση που έχει δοθεί ποτέ σε αυτή την κατηγορία, αποσπώντας συνολική βαθμολογία “very good” 1,5 καθώς και κορυφαία βαθμολογία 0,9 στην ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης και 1,2 στη συνολική κατηγορία «ασφάλεια».

Όταν το αυτοκίνητο γίνεται πηγή έμπνευσης για ένα πρωτοποριακό παιδικό κάθισμα

Πριν περίπου 15 χρόνια, ο ιδρυτής της CYBEX, Martin POS, οραματίστηκε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με φορά προς τα εμπρός που να προσφέρει τη μέγιστη προστασία στο παιδί. Για δεκαετίες, οι αερόσακοι αποτελούν μέσο προστασίας που διαθέτουν όλα τα οχήματα, με στόχο την προστασία των ενηλίκων από σοβαρούς τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος. «Χάρη στη συνεχή έρευνα και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, είμαστε πλέον περήφανοι που λάβαμε αυτή την αναγνώριση από τους οργανισμούς ADAC και τη StiWa για το τεχνολογικό μας επίτευγμα χάρη σε αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα», λέει ο ιδρυτής της εταιρείας.

«Η προστασία των παιδιών αποτελούσε πάντα πρόκληση. Σε σύγκριση με το σώμα, το κεφάλι τους είναι μεγάλο και βαρύ και δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, το παιδί προστατεύεται από τη μεγάλη επιφάνεια του αερόσακου και κρατιέται εντός της ζώνης ασφαλείας του καθίσματος πριν συμβεί οποιαδήποτε σοβαρή μετατόπιση προς τα εμπρός. Και πάνω από όλα, οι ευαίσθητες περιοχές στο κεφάλι και τον αυχένα παραμένουν άψογα προστατευμένες», λέει o Franz Peleska Επικεφαλής Ερευνας & Ανάπτυξης προϊόντων της CYBEX.

Anoris T i-Size: Μέγιστη Ασφάλεια Χωρίς Συμβιβασμούς

Το κάθισμα αυτοκινήτου Anoris Τ, αναπτύχθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό UN R129/03 και είναι κατάλληλο για παιδιά ύψους από 76-115 εκατοστά (ηλικίες 15 μηνών έως περίπου 6 ετών και μέγιστο βάρος τα 21 κιλά). Στο Anoris Τ, ο αερόσακος που είναι ενσωματωμένος στην ασπίδα πρόσκρουσης του καθίσματος ενεργοποιείται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και ανοίγει σε σχήμα C μπροστά στο παιδί, ώστε να προστατεύσει τόσο το ευαίσθητο κεφάλι όσο και τον αυχένα του σε περίπτωση σύγκρουσης. Χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία του το κάθισμα αυτό παρέχει 50%* περισσότερη προστασία σε μετωπική σύγκρουση σε σχέση με τα συμβατικά καθίσματα με ζώνες ασφαλείας και φορά προς τα εμπρός, ενώ έχει καλύτερη συνολική απόδοση αναφορικά με την ενεργητική και παθητική ασφάλεια σε σύγκριση με τα συμβατικά καθίσματα με φορά προς τα πίσω.

Το Anoris T τοποθετείται με φορά προς τα εμπρός και έτσι το παιδί απολαμβάνει καλύτερα την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τον γονέα που οδηγεί. Είναι ιδιαίτερα απλό στην τοποθέτηση και παρέχει περισσότερη άνεση, εύκολη είσοδο του παιδιού στο κάθισμα και περισσότερο χώρο για να κινούνται ελεύθερα τα πόδια του.

*Ποσοστό που προέρχεται από τα αποτελέσματα εσωτερικών δοκιμών και ελέγχων, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα κριτήρια για μετωπικές συγκρούσεις ADAC (2021).

Ακολουθήστε τη CYBEX: cybexGR , cybex_global , cybex_global

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

“Δεν μετανιώνω για τίποτα. Όταν ήρθαν και με χτύπησαν οι τρεις μπράβοι, οι επιλογές μου ποιες ήταν;”. Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο Light...

ΕΛΛΑΔΑ

Ύστερα από την πολιτική κόντρα για τις τιμές του ελαιολάδου και της φέτας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...

ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί, στις 07:30, από ανακοπή, η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη, Ρένα Βενιέρη, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Την περασμένη εβδομάδα, η Google παρουσίασε τη μεγαλύτερη αλλαγή στη μηχανή αναζήτησής της τα τελευταία 25 χρόνια, στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί τη Microsoft...