Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H Peugeot απογειώνει το ντιζάιν με το εντυπωσιακό Inception Concept

Η Peugeot αποκάλυψε το εντυπωσιακό πρωτότυπο Inception στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια ιδέα σε όλα όσα ετοιμάζει η Γαλλική εταιρία σε επίπεδο ντιζάιν και τεχνολογίας. Και αυτό καθώς, όπως λέει η ίδια η Peugeot, το Inception θα αποτελέσει έμπνευση για όλα τα νέα μοντέλα της από το 2025 και έπειτα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο έχει μήκος 5 μέτρα και βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large του Ομίλου Stellantis. Η αισθητική του παραπέμπει στο επίσης εντυπωσιακό πρωτότυπο e-Legend του 2018. Υιοθετεί αιχμηρές γραμμές και τις χαρακτηριστικές “νυχιές” της Peugeot στα εμπρός και πίσω φώτα, ενώ εντύπωση προκαλεί και το τεράστιο εμπρός παρμπρίζ.

Στο εσωτερικό αποτελεί πρόγευση για την επόμενη γενιά του Peugeot i-Cockpit. Βασικά χαρακτηριστικά του είναι το στρογγυλό ψηφιακό πολυόργανο στο κέντρο του ταμπλό που αποκαλείται “Halo Cluster” και το παραλληλόγραμμο τιμόνι με την ονομασία “Hypersquare”. Το τελευταίο διαθέτει 4 δακτυλίους ελέγχου και οθόνη αφής που θυμίζει τάμπλετ, είναι εμπνευσμένο από τον κόσμο των videogames και συνδέεται ηλεκτρικά – και όχι μηχανικά – με τους τροχούς (steer-by-wire).

Μην νομίζετε πως πρόκειται για απλό σχεδιαστικό τρικ, καθώς η Peugeot λέει πως θα το δούμε σε αυτοκίνητα παραγωγής μέχρι το τέλος της δεκαετίας! Στην περίπτωση του Inception, όταν επιλεγεί η λειτουργία αυτόνομης οδήγησης το τιμόνι εξαφανίζεται μέσα στο ταμπλό.

Την κίνηση αναλαμβάνουν 2 ηλεκτροκινητήρες, ένας τοποθετημένος εμπρός και ένας στο πίσω μέρος, κάτι που σημαίνει πως το τετράθυρο σεντάν είναι τετρακίνητο. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 680 ίππους, ικανή να εξασφαλίσει επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 3’’.

Την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια παρέχει μια μεγάλη μπαταρία 100 kWh, με την αυτονομία να αγγίζει τα 800 χιλιόμετρα. Η φόρτιση, τέλος, εκτός από πολύ γρήγορη, μπορεί να είναι και ασύρματη!

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...