Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Nissan Electric Travel Guide: Ο τέλειος “συνοδηγός” στα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Nissan επεκτείνει το Electric Travel Guide, τον Ηλεκτρικό Ταξιδιωτικό Οδηγό της, βοηθώντας τους ταξιδιώτες να προσθέσουν νέους προορισμούς στα βιώσιμα ταξίδια τους. Οι επερχόμενες εκδόσεις του οδηγού ξεκινούν την περιπέτεια μιας συναρπαστικής διαδρομής με pit stops στην Αυστρία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Η Nissan τέσταρε το δρομολόγιο στις τέσσερις χώρες με το Nissan Ariya, το 100% ηλεκτρικό SUV της που προσφέρει αυτονομία έως και 533 km.

Σχεδιασμένος για να βοηθά τους ταξιδιώτες με ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν πιο συνειδητές, βιώσιμες επιλογές και για τις διακοπές τους, το Nissan Electric Travel Guide επιμελείται έναν νέο μείγμα πολιτισμού και γευσιγνωσίας, συνδέοντας αξιοθέατα που αξίζει να δουν οι ταξιδιώτες, μέσα από τις πιο γραφικές διαδρομές.

Οι παγκόσμιοι ταξιδιώτες δίνουν ολοένα και περισσότερο προτεραιότητα στον αντίκτυπο και τον σκοπό, κατά τον προγραμματισμό των ταξιδιών τους. Έως και οκτώ στους δέκα (81%) συμφωνούν ότι θέλουν να ταξιδέψουν σε προορισμούς όπου μπορούν να εντρυφήσουν στην τοπική κουλτούρα, ενώ έξι στους δέκα (62%) λένε ότι θέλουν να είναι πιο προσεκτικοί για το πού και πώς ταξιδεύουν.

“Η βιωσιμότητα καθοδηγεί τις προσπάθειές μας να επιταχύνουμε την μετάβαση προς ένα «εξηλεκτρισμένο» μέλλον. Εκτός από την εδραίωσή της ως κατευθυντήριας αρχής για όλους μας, αναγνωρίζουμε ότι είναι μια νοοτροπία”, δήλωσε η Φρειδερίκη Κίενιτζ, Senior Vice President, Sustainability, Corporate Affairs and Governance της Nissan AMIEO. “Ο ταξιδιωτικός οδηγός Nissan Electric γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των ηλεκτρικών οχημάτων και του τρόπου ζωής που είναι βασικοί για την επίτευξη βιωσιμότητας. Συνδέει τις «κουκκίδες» στον χάρτη μεταξύ του αυτοκινήτου που οδηγείτε και των καλύτερων τοπικών προορισμών, εστιατορίων και εμπειριών, βοηθώντας σας να σχεδιάσετε μοναδικές, αυθεντικές και βιώσιμες διακοπές.”

Μετά την κυκλοφορία της πρώτης του έκδοσης στη Στοκχόλμη νωρίτερα φέτος, ο εμπλουτισμός του ταξιδιωτικού οδηγού με νέους προορισμούς θα καθοδηγήσει τους χρήστες στην Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, παρουσιάζοντας τα πολλά αξιοθέατα που προσφέρονται στις αντίστοιχες πρωτεύουσες: Βιέννη, Πράγα, Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα. Οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων (EV) μπορούν επίσης να επιλέξουν να ανακαλύψουν κάθε πόλη ξεχωριστά και να προγραμματίσουν τα δικά τους οδικά ταξίδια.

Από ανακαινισμένα κτίρια και την γευσιγνωσία της τοπικής κουζίνας μέχρι τα οικολογικού χαρακτήρα ξενοδοχεία, η Nissan οδηγεί τους κατόχους EVs σε μια βιώσιμη περιπέτεια: Επίσκεψη στην παγκοσμίου φήμης Κρατική Όπερα στη Βιέννη, απόλαυση της ασυναγώνιστης θέας της Πράγας, της Πόλης των Εκατό Πύργων, εξερεύνηση στο θαυμάσιο Κάστρο της Βουδαπέστης, ή βόλτα στο παλαιότερο δημόσιο πάρκο της Κεντρικής Ευρώπης, στη Μπρατισλάβα. Οι χρήστες μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά και πολλά άλλα με την τελευταία έκδοση του Nissan Electric Travel Guide.

Φυσικά, οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να προγραμματίσουν ένα ταξίδι στη Στοκχόλμη (Σουηδία), την πόλη με την οποία η Nissan λάνσαρε το Electric Travel Guide, τον Ηλεκτρικό Ταξιδιωτικό Οδηγό που θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες τοποθεσίες.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...