Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέο Opel Astra Electric Το νέο Astra μπαίνει στην πρίζα

Την έκδοση Electric του νέου Astra αποκάλυψε η Opel. Πρόκειται για το τρίτο επιβατικό μοντέλο της Γερμανικής εταιρίας που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, μετά τα Corsa-e και Mokka-e, αλλά και το το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Astra ευρείας παραγωγής. Το νέο Astra Electric έρχεται να εμπλουτίσει τη γκάμα του οικογενειακού μοντέλου που περιλαμβάνει επίσης εκδόσεις βενζίνης, diesel και plug-in hybrid.

Το νέο Astra Electric θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από την άνοιξη του 2023, ως πεντάθυρο χατσμπακ και Sports Tourer (SW). Κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει ισχύ 156 ίππων και ροπή 270 Nm.

Η τελική ταχύτητα είναι αρκετά υψηλή για ηλεκτρικό αυτής της κατηγορίας, στα 170 km/h, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προφίλ οδήγησης: Eco, Normal και Sport.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 54 kWh, η είναι τοποθετημένη κάτω από τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα. Με αυτό τον τρόπο, αφενός δεν επηρεάζονται οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, αφετέρου εξασφαλίζεται χαμηλό κέντρο βάρους το οποίο ωφελεί την οδική συμπεριφορά.

Το νέο Astra Electric έχει μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 14,9 kWh/100 km, τιμή που του δίνει αυτονομία 416 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 30 λεπτά σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW.

Ελάχιστα τροποποιημένο σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις του μοντέλου είναι το εσωτερικό. Το πλήρως ψηφιακό Pure Panel με τις δύο μεγάλες οθόνες 10’’ προσφέρει στον οδηγό τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή την αυτονομία, ενώ διαθέτει και λειτουργία αναγνώρισης φυσικής ομιλίας.

Την ασφάλεια στην οδήγηση ενισχύει το head-up display (E-HUD) που προβάλλει χρήσιμες ενδείξεις στο παρμπρίζ, κατευθείαν στο οπτικό πεδίο του οδηγού, αλλά και μια πληθώρα από συστήματα υποβοήθησης που περιλαμβάνονται στο νέο Intelli-Drive 2.0, όπως προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, ανίχνευση κόπωσης οδηγού, προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας και ημι-αυτοματοποιημένη αλλαγή λωρίδας.

Τα εργονομικά καθίσματα Active Sport, τέλος, εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο άνεσης, καθώς είναι πιστοποιημένα από το Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR; Campaign for Healthier Backs) και προσφέρουν εξαιρετική πλευρική στήριξη, ενώ διαθέτουν μια ευρεία γκάμα χειροκίνητων και ηλεκτρικών ρυθμίσεων.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΕΛΛΑΔΑ

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη...