Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το ηλεκτρικό Abarth 500e έχει 155 ίππους και τον κλασικό βρυχηθμό του Σκορπιού

“Περισσότερο Abarth από ποτέ”, είναι σύμφωνα με την ιταλική φίρμα το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Το Abarth 500e ξεκινά την πορεία του στην ευρωπαϊκή αγορά με τη συλλεκτική έκδοση “Scorpionissima” και είναι το πιο άμεσο στις αντιδράσεις και δυναμικό μοντέλο με σήμα τον Σκορπιό, στη σύγχρονη εποχή.

Προφανώς το Abarth 500e βασίζεται στο επίσης ηλεκτρικό FIAT 500e και ξεχωρίζει με την αισθητά πιο σπορ αισθητική του. Εδώ κάνει και την πρώτη του εμφάνιση η νέα, εξηλεκτρισμένη υπογραφή του Σκορπιού.

Μάλιστα, στη δημιουργία του νέου μοντέλου της Abarth συνέβαλαν οι φίλοι της μάρκας, μια δυναμική κοινότητα που αριθμεί περισσότερα από 160.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Αυτή η μεγάλη οικογένεια, χάρη στο πρόγραμμα Performance creators, είχε την ευκαιρία να αποφασίσει για μια σειρά χαρακτηριστικών του νέου μοντέλου, όπως τα χρώματα του αμαξώματος και ο ήχος.

H ηλεκτρική αρχιτεκτονική του 500e προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση και αίσθηση από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις, πιο άμεση απόκριση, καθώς και καλύτερη ισορροπία, μεγαλύτερη σταθερότητα και αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης χάρη στη βελτιωμένη κατανομή βάρους και το μεγαλύτερο πλάτος (φαρδύτερα μετατρόχια). Με λίγα λόγια, για την Abarth η ηλεκτροκίνηση σημαίνει μεγαλύτερη απόλαυση, εκτός από τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Το νέο Abarth 500e εφοδιάζεται με μπαταρία 42 kWh και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 155 ίππων και 235 Nm που εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h σε 7’’. Έχει μάλιστα καλύτερες ρεπρίζ από το βενζινοκίνητο Abarth 695 των 180 ίππων, όντας για παράδειγμα ταχύτερο 1’’ στην επιτάχυνση 60-100 km/h.

Η συνολική ανωτερότητα του ηλεκτρικού Abarth ωστόσο καταγράφεται στην πίστα Misto Alfa Handling Track του κέντρου δοκιμών του Balocco, όπου το νέο 500e κερδίζει το 695 στο γύρο με περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά. Την ίδια στιγμή, οι υψηλές επιδόσεις συνδυάζονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ο οδηγός του Abarth 500e έχει στη διάθεσή του 3 προγράμματα οδήγησης:

  • Scorpion Track: έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα τη μέγιστη απόδοση και με έμφαση στις επιδόσεις.
  • Scorpion Street: παράλληλα με την μέγιστη ισχύ προσφέρει και τη μέγιστη ανάκτηση ενέργειας για ακόμη καλύτερη διαχείριση της ενέργειας.
  • Turismo: προσφέρει ομαλότερη επιτάχυνση, με τη συνολική απόδοση να περιορίζεται στους 136 ίππους και τα 220 Nm για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και υψηλότερη αυτονομία.

Στις επιλογές Turismo και Scorpion Street διαθέσιμη είναι και η λειτουργία “one-pedal” για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ανάκτηση ενέργειας.

Το νέο Abarth 500e είναι γρήγορο στο δρόμο αλλά και στη φόρτιση. Το ηλεκτρικό χάτσμπακ εφοδιάζεται με σύστημα ταχυφόρτισης ισχύος 85 kW, το οποίο επιτρέπει σε κατάλληλο δίκτυο την ανάκτηση αυτονομίας περίπου 40 km σε μόλις 5 λεπτά, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας φτάνει το 80% σε μόλις 35 λεπτά.

Ένα 500 όμως δεν γίνεται να λέγεται Abarth αν δεν βρυχάται σαν Abarth. Γι’ αυτό, στο νέο 500e κάθε φορά που ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα κίνησης, το αυτοκίνητο αναπαράγει έναν ήχο από ηλεκτρική κιθάρα. Στη συνέχεια, μετά τα 20 km/h ενεργοποιείται και το σύστημα AVAS (Acoustic Vehicle Alert System). Έτσι, το νέο Abarth 500e είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο πόλης με σύστημα αναπαραγωγής ήχου, για όσους δεν θέλουν να αποχωριστούν ούτε για μια στιγμή το χαρακτηριστικό βρυχηθμό του Turbo βενζινοκινητήρα της Abarth.

Η αποκάλυψη του νέου Abarth 500e πραγματοποιείται με τη έκδοση λανσαρίσματος Scorpionissima, μια πλούσια εξοπλισμένη πρόταση για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Abarth. Με την παραγωγή να περιορίζεται στις μόλις 1.949 μονάδες, αριθμός που αντιστοιχεί στη χρονολογία γέννησης της μάρκας, η Scorpionissima είναι διαθέσιμη σε αμαξώματα hatchback και cabrio.

Ο εξοπλισμός του νέου Abarth 500e Scorpionissima περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • τροχούς 18 ιντσών με φινίρισμα Diamond-Cut,
  • ηλιοροφή,
  • φιμέ τζάμια,
  • σπορ πεντάλ,
  • καθίσματα με επένδυση από Alcantara,
  • σύστημα πολυμέσων Uconnect, με οθόνη αφής των 10,25’’, συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto και σελίδες στο μενού που παρουσιάζουν σε πραγματικό χρόνο την απόδοση του συνόλου,
  • έξι αερόσακους,
  • συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) που είναι ειδικά ρυθμισμένα ώστε να προσφέρουν τη μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα της ασφάλειας.

Παράλληλα, χάρη στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγχει από απόσταση τη λειτουργία και την κατάσταση του αυτοκινήτου του, μέσω της κινητού του τηλεφώνου.

Η συλλεκτική έκδοση ολοκληρώνεται με την επιλογή μεταξύ δύο νέων χρωμάτων, του Acid Green και του Poison Blue, ενώ η απόκτηση ενός νέου Abarth 500e θα μπορεί να πραγματοποιείται και διαδικτυακά. Ο αγοραστής θα μπορεί μάλιστα να διαμορφώσει και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόκτησης του νέου του αυτοκίνητο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...