Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα αυτοκίνητα του Μουντιάλ 2022: Σύνολο 616 οχήματα, ανάμεσά τους και το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Η Hyundai, ως επίσημος χορηγός του Μουντιάλ 2022, έχει διαθέσει συνολικά 616 αυτοκίνητα και λεωφορεία για τις απαραίτητες μετακινήσεις. Από αυτά, τα 236 είναι υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA που τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα καλύπτουν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό του στόλου.

Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα που θα παρέχει η Hyundai είναι τα εξής:

  • Hyundai IONIQ 5 (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022)


  • Hyundai Sonata Hybrid


  • Hyundai Tucson Hybrid


  • Hyundai Kona Hybrid


  • Genesis G80


  • Genesis GV70


  • Hyundai Elec City Bus

Ειδικά τα ηλεκτρικά Genesis G80 και GV70 θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά VIP προσώπων και προσωπικού της FIFA, ενώ για τη μεταφορά των εκπροσώπων των ΜΜΕ θα χρησιμοποιηθούν 10 ηλεκτρικά λεωφορεία Elec City. Επιπλέον, η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες φόρτισης καθ’ οδόν σε ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L) των Hyundai IONIQ 5.


Με αυτό τον τροπο, η κορεατική εταιρία στηρίζει το μεγαλύτερο τουρνουά ποδοσφαίρου στον κόσμο να επιτύχει τον στόχο της ουδετερότητας άνθρακα. Παράλληλα, θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα οχήματα για τυχόν ατυχήματα έτσι ώστε να παρέχει άμεση βοήθεια, όπως αποστολή έκτακτης ανάγκης, αντιμετώπιση προβλημάτων και επιθεώρηση οχήματος, όπου απαιτείται.

Goal of the Century

Εκτός από την παροχή οχημάτων, η Hyundai ξεκίνησε τον Απρίλιο την εκστρατεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου “Goal of the Century” (GOTC) με το σλόγκαν “Ένας Ενωμένος Κόσμος για την Αειφορία”, οπτικοποιώντας την ουδετερότητα άνθρακα για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους φίλους του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία δημιούργησε την Team Century, μια ομάδα πρεσβευτών της εκστρατείας με αρχηγό τον πρώην ποδοσφαιριστή της εθνικής Αγγλίας Στίβεν Τζέραρντ. Κάθε μέλος της Team Century θέτει στόχους για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για τον πλανήτη στον τομέα εξειδίκευσής του.

Τα 11 μέλη της Team Century πλαισιώνουν το ιδιαίτερα δημοφιλές K-POP μουσικό συγκρότημα BTS που είναι και παγκόσμιοι πρεσβευτές της Hyundai Motor, η Νάντια Ναντίμ, Αφγανή πρόσφυγας, ποδοσφαιριστής και πρέσβης της UNESCO στη Δανία, ο Αμερικάνος σχεδιαστής μόδας Τζέρεμι Σκοτ, ο Ιταλός γλύπτης Λορέντσο Κουίν, ο διακεκριμένος φωτογράφος ντοκιμαντέρ Νίκι Γου και το ρομπότ Σποτ της Boston Dynamics.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...