Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τι ιδιαίτερο ετοιμάζει η Ford για το φετινό Goodwood Festival of Speed

Η Ford και η Ford Performance δίνουν δυναμικό «παρών» στο Goodwood Festival of Speed 2022 που πραγματοποιείται φέτος από τις 23 έως και τις 26 Ιουνίου. Η αμερικανική εταιρία έχει ετοιμάσει για την περίσταση ένα supercar που έρχεται από τον κόσμο του gaming, ένα SuperVan με πρίζα, ένα έξυπνο ρομπότ και ένα… ιδιαίτερο Raptor.

Το σύγχρονο SuperVan

Στην παγκοσμίου φήμης εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Ην. Βασίλειο, θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση το νέο Ford Pro Electric SuperVan.

Πρόκειται για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SuperVan της εταιρείας. Βασίζεται στο E-Transit Custom που παρουσιάστηκε πρόσφατα, τον πλήρως ηλεκτρικό διάδοχο του van με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη και ένα από τα τέσσερα νέα, πλήρως ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα που η Ford Pro θα παρουσιάσει στην Ευρώπη έως το 2024.

Το νέο SuperVan, το οποίο θα εκτεθεί στο κεντρικό paddock της διοργάνωσης, δίνει συνέχεια στη μακρά παράδοση της θρυλικής σειράς SuperVan υψηλών επιδόσεων της Ford που ξεπερνά τα 50 χρόνια, με πρώτο της εκπρόσωπο το Transit του 1971.

To “ιδιαίτερο” Raptor”

Στο Goodwood η Ford θα δείξει και ένα… πολύ ιδιαίτερο Ranger Raptor. Το πανίσχυρο pick-up που έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στην Ελλάδα θα κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στα χρώματα «Very Gay Raptor», τα οποία αντλούν έμπνευση από τις εκδηλώσεις υπερηφάνειας και υποστήριξης προς την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

Φυσικά, το Ford Ranger Raptor με τον twin-turbo V6 3λιτρο κινητήρα EcoBoost με τους 288 ίππους, θα διανύσει την απαιτητική εκτός δρόμου πίστα που βρίσκεται ανάμεσα στις χαρακτηριστικές ασφάλτινες διαδρομές της βρετανικής ανάβασης.

Το TFZ-P1 στα χρώματα του GRID Legends

Γιορτάζοντας το ντεμπούτο του στο GRID Legends από τις 23 Ιουνίου, μία έκδοση πλήρους μεγέθους του αγωνιστικού TFZ-P1 της Team Fordzilla θα είναι παρούσα στο περίπτερο Go Electric στο Goodwood διαθέτοντας ένα νέο livery που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την κοινότητα των gamers.

Οι επισκέπτες θα έχουν την φιλοξενηθούν στο πιλοτήριο του TFZ-P1 όπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές του ως προσομοιωτή βιώνοντας ταυτόχρονα το φυσικό και εικονικό όχημα.

Έχοντας αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στην Gamescom 2020, το TFZ-P1 ήταν το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε συνεργατικά μεταξύ της κοινότητας gaming και των σχεδιαστών μιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Team Fordzilla – η e-sports αγωνιστική ομάδα της Ford – αποκάλυψε τρεις μήνες μετά ένα πρωτότυπο πλήρους κλίμακας του οχήματος.

Το TFZ-P1 είναι διαθέσιμο στο παιχνίδι ως δωρεάν περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης (DLC) συμμετέχοντας στην κατηγορία GRID™ Legends Track day Hypercars.

Το ρομπότ Digit

Με το το ρομπότ Digit, η Ford στο Goodwood θα κάνει επίδειξη του τρόπου με τον οποίο η προηγμένη ρομποτική και οι αυτόνομες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στην ενσωμάτωση τους με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Ford Pro, προκειμένου η αποθήκευση αλλά και η παράδοση αγαθών και εμπορευμάτων να καταστούν πιο αποτελεσματικές και προσιτές για τους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων.

Το ρομπότ Digit εξελίχθηκε από την Agility Robotics. Το 2020 η Ford έγινε ο πρώτος πελάτης που αγόρασε ένα ρομπότ Digit, το οποίο έχει χέρια και πόδια προκειμένου να εργάζεται δίπλα σε ανθρώπους σε πραγματικούς χώρους εργασίας.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η διερεύνηση χρήσης του σε εφαρμογές, όπως ο εφοδιασμός σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους και οι παραδόσεις αγαθών τύπου last-mile ή λίγα μέτρα από την πόρτα του παραλήπτη. Η Ford εξετάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο τα συγκεκριμένα ρομπότ μπορούν να επικοινωνούν με τα συνδεδεμένα οχήματα της Ford Pro εξασφαλίζοντας βελτιστοποιημένη απόδοση.

Η Ford επενδύει στο μέλλον της αυτόνομης παράδοσης αγαθών και έχει εκπονήσει το 2021 το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Αυτοοδηγούμενων Οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτού, η εταιρεία συνεργάστηκε με την Evri, τον κορυφαίο ειδικό στον τομέα των διανομών σε πελάτες και στα πλαίσια των συνεργειών της με αυτή, προσάρμοσε ένα Ford Transit για να επιτρέψει σε έναν «κρυμμένο» οδηγό να χειριστεί το βαν προκειμένου να αξιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι πεζοί και οι επιχειρήσεις με οχήματα χωρίς οδηγό.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...