Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέο Citroen C5 Aircross: Τα 5 Hot Info του ανανεωμένου SUV

Το Citroen C5 Aircross έχει ξεχωρίσει στην κατηγορία των C-SUV με το στυλ αλλά και το κορυφαίο επίπεδο άνεσης, ευρυχωρίας και πρακτικότητας που προσφέρει. Το γαλλικό SUV ανανεώθηκε και έγινε ακόμη πιο όμορφο εμφανισιακά, συνεχίζοντας να δίνει έμφαση σε όλα όσα έχουν πρωτίστως σημασία για τον οικογενειάρχη.

Τα 5 Hot Info για το νέο Citroen C5 Aircross

01. Αιχμηρό ντιζάιν με νέα φωτεινή υπογραφή

Το νέο C5 Aircross εισάγει μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα στο εμπρός τμήμα, με τις καμπύλες να δίνουν τη θέση τους σε πιο “αιχμηρές” και “καθαρές” γραμμές που αποπνέουν περισσότερο δυναμισμό.

Στη νέα εκδοχή του, το λογότυπο της μάρκας αποκτά την “ανεξαρτησία του” και αποσπάται από τα φώτα ημέρας. Το εμβληματικό σήμα της εταιρείας, εμφανίζεται τώρα σε μαύρη λάκα με χρώμιο. Χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της Citroen είναι η υπογραφή LED των φώτων ημέρας σε σχήμα V που δίνει ένα “hi tech” και πιο “ισχυρό” 3D εφέ στα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Κάτω από τη μάσκα, η νέα σχεδίαση του αεραγωγού στον προφυλακτήρα, τονίζει το πλάτος του εμπρόσθιου μέρους, αναδεικνύοντας την επιβλητικότητα του συνόλου.

Κοιτώντας το αυτοκίνητο από το πλάι, η κομψότητα υπογραμμίζεται από τις νέες ζάντες αλουμινίου. Το νέο Glossy Black χρώμα στα καλύμματα των καθρεπτών, είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού όλης της γκάμας. Οι ράγες οροφής και τα πλαστικά προστατευτικά στο κάτω μέρος των θυρών δίνουν τον απαραίτητο τόνο περιπέτειας, με τα 23 εκατοστά απόστασης από το έδαφος να συμβάλλουν σημαντικά στην πιο εύκολη κίνηση μακριά από την άσφαλτο.

Στο πίσω μέρος, το νέο C5 Aircross έχει μια νέα τρισδιάστατη φωτεινή υπογραφή LED, ενώ τα φωτιστικά σώματα έχουν τώρα πιο σκούρο κρύσταλλο και 3D εφέ.

02. Κομψό εσωτερικό με κορυφαία πρακτικότητα και μεγαλύτερη οθόνη

Η νέα σχεδίαση της οθόνης αφής 10 ιντσών και της κεντρικής κονσόλας συνδυάζεται με την απαράμιλλη ευρυχωρία και πρακτικότητα για να προσφέρουν ένα εξαιρετικά ευχάριστο και φιλόξενο εσωτερικό.

Η οθόνη αφής 10’’ φαίνεται να “αιωρείται” στο ταμπλό και βελτιώνει την εργονομία, προσφέροντας χειριστήρια κλιματισμού άμεσης πρόσβασης, ενώ είναι τοποθετημένη ψηλότερα έτσι ώστε ο οδηγός να μην χρειάζεται να “κατεβάζει” το βλέμμα του για να ελέγχει τις ενδείξεις.

Παράλληλα, ο πλήρως προσαρμόσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό: αναφορά χάρτη πλοήγησης, πληροφορίες για ενεργά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, πληροφορίες για την κατάσταση λειτουργίας του υβριδικού κινητήρα κ.λπ..

Πιο εργονομική είναι πλέον η διάταξη των χειριστηρίων, με το νέο, κομψό και υψηλής τεχνολογίας e-Toggle επιλογέα ταχυτήτων, ένα νέο κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και, στις plug-in-υβριδικές εκδόσεις, τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport).

Τα χρώματα και τα υλικά της καμπίνας έχουν ανανεωθεί με επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας, ενώ η κεντρική κονσόλα, υπερυψωμένη και με αυξημένες διαστάσεις, έχει εκσυγχρονιστεί με ένα μαύρο ύφασμα που κάνει εφέ δέρματος. Νέα σχεδίαση, τέλος, έχουν και οι αεραγωγοί.

03. Citroën Advanced Comfort: Άνεση σε κάθε πτυχή του γαλλικού SUV

Το νέο C5 Aircross εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την άνεση που προσφέρει στους επιβάτες. Αυτή η κορυφαία εμπειρία άνεσης ξεκινά από τα αναπαυτικά καθίσματα με το πλούσιο αφρώδες υλικό, και καταλήγει στην ανάρτηση που συνδυάζει εξαιρετική λειτουργία στις ανωμαλίες, ποιότητα κύλισης αλλά και έλεγχο του αμαξώματος στην γρήγορη οδήγηση. Όλα τα παραπάνω είναι εναρμονισμένα στις αρχές του προγράμματος Citroën Advanced Comfort®.

Στην άνετη οδήγηση όμως συμβάλλουν και οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, που διασφαλίζουν ότι κάθε διαδρομή, από την καθημερινή μετακίνηση έως και τα μεγάλα ταξίδια, γίνεται μια γαλήνια και απόλυτα ασφαλή και ξέγνοιαστη εμπειρία.

Το νέο C5 Aircross εξοπλίζεται με 20 συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως το Highway Driver Assist, ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, που συνδυάζει το Adaptive Cruise Control με τη λειτουργία Stop & Go και το σύστημα Active Lane Departure Warning.


04. Γκάμα κινητήρων με επιλογές σε βενζίνη, diesel & Plug-in Hybrid

Tο νέο Citroen C5 Aircross προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων plug-in Hybrid, βενζίνης ή diesel. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και μπορούν να εφοδιαστούν με μηχανικό 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, η γκάμα κινητήρων του νέου C5 Aircross έχει ως εξής:

  • Βενζίνη: 1.2 PureTech με 130 ίππους και 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (BVM6 ή EAT8).
  • Πετρέλαιο: 1.5 BlueHDi με 130 ίππους και 6άρι μηχανικό ή 8άρι αυτόματο κιβώτιο (BVM6 ή EAT8).
  • Plug-In Hybrid με 225 ίππους και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ë-EAT8.

05. Έκδοση Plug-in Hybrid με την αυτονομία της βενζίνης και τις αρετές ενός ηλεκτρικού

Στις καθημερινές αστικές διαδρομές το υβριδικό C5 Aircross μπορεί να κινηθεί για έως 55 km μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας έτσι μεγάλη οικονομία αλλά και προστασία στο περιβάλλον.

Το plug-in hybrid σύστημα επιτρέπει την αθόρυβη οδήγηση με πλήρη απουσία κραδασμών στην ηλεκτρική λειτουργία σε ταχύτητες έως και 135 km/h και προσφέρει άμεσα διαθέσιμη ροπή, της τάξης των 320 Nm. Επιπλέον, το C5 Aircross Plug-in Hybrid έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να κυκλοφορεί καθημερινά στον Δακτύλιο.

Η διαδικασία της φόρτισης είναι ταχύτατη, με την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 2 ώρες με τη χρήση Wall-box. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προγραμματισμού της ώρας φόρτισης μέσω της εφαρμογής MyCitroen.

Παράλληλα, στα μεγαλύτερα ταξίδια απολαμβάνει την μεγάλη αυτονομία που προσφέρει ο βενζινοκινητήρας. Με αυτό τον τρόπο, οι Plug-in Hybrid εκδόσεις του νέου C5 Aircross συνδυάζουν τις αρετές των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με τις απεριόριστες δυνατότητες κίνησης των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

CITROEN C5 AIRCROSS: TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Μήκος: 4.500 mm
  • Πλάτος: 1.840 mm
  • Ύψος: 1.670 (με ράγες οροφής)
  • Μεταξόνιο: 2.730 mm
  • Απόσταση από το έδαφος: 230 mm
  • Χώρος αποσκευών / κινητήρες βενζίνης και diesel: από 580 έως 720 λίτρα και με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος, 1.630 λίτρα.
  • Χώρος αποσκευών (Υβριδικές εκδόσεις): από 460 έως 600 λίτρα.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...