Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Jeep Wrangler 4xe: Νέα γκάμα, νέες τιμές για το υβριδικό 4×4

Στο πλαίσιο της μετάβασης της Jeep στην επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης, το Wrangler είναι πλέον διαθέσιμο αποκλειστικά με το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe. Το νέο Wrangler 4xe είναι το πλέον ισχυρό, αποδοτικό και ικανό 4×4 που παρουσίασε ποτέ η Jeep στην Ευρώπη.

Από τη μία πλευρά παραμένει το απόλυτο εκτός δρόμου όχημα και την ίδια στιγμή, χάρη στο Plug-in Hybrid σύστημα, μπορεί να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης με μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενικούς ρύπους, προσφέροντας δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 50 km.

Η νέα γκάμα του μοντέλου είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελίες και στην Ελλάδα, με δύο εκδόσεις:

  • Sahara, όπου εκτός από την εκτός δρόμου οδήγηση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και στην καθημερινή χρήση,
  • Rubicon, η οποία έχει την αποστολή κατάκτησης των πιο ακραίων εκτός δρόμου διαδρομών.

Και στις δύο περιπτώσεις ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλούσιος, με την έκδοση Rubicon να εφοδιάζεται με επιπλέον στοιχεία που ενισχύουν το off-road προσανατολισμό της όπως:

  • Σύστημα τετρακίνησης 4:1 Rock-Trac HD Full Time.
  • Ηλεκτρονικό κλείδωμα εμπρός διαφορικού και πίσω άξονα.
  • Άξονες Dana M210 εμπρός και M220 πίσω.
  • Δυνατότητα αποσύνδεσης εμπρός αντιστρεπτικής δοκού.
  • Εμπρός off-road camera.
  • Παρμπρίζ με Gorilla Glass.
  • Ενισχυμένες ζάντες ελαφρού κράματος 17’’ με off-road ελαστικά.

Η έκδοση Rubicon κοστίζει μόλις 2.400 ευρώ περισσότερο από την έκδοση Sahara, προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο για τους λάτρεις της off-road οδήγησης, καθιστώντας την επιλογή για τον αγοραστή ανάμεσα στις δύο εκδόσεις καθαρά θέμα προτεραιοτήτων και χρήσης.

Σε κάθε περίπτωση, κοινός παρονομαστής και για τα δύο μοντέλα είναι η διάκριση Trail Rated που πιστοποιεί τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες τους, αλλά και το Plug-in Hybrid υβριδικό σύστημα 4xe όπου οι δύο ηλεκτροκινητήρες που τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 400 Volt συνεργάζονται με έναν αποδοτικό τετρακύλινδρο Turbo βενζινοκινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων TorqueFlite.

Η ύπαρξη του δεύτερου ηλεκτροκινητήρα μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων προσφέρει τη βέλτιστη αρχιτεκτονική, έτσι ώστε η συνολική ιπποδύναμη των 380 ίππων και η συνολική ροπή των 637 Nm να αποδίδονται με ομαλό τρόπο, διασφαλίζοντας την ευκολία οδήγησης και τις υψηλές επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου.

Την ίδια στιγμή, η αρχιτεκτονική του συστήματος επιτρέπει την εφαρμογή των επιλογών 4×4, των Selec-Trac (Sahara 4xe) και Rock-Trac (Rubicon 4xe) που προσφέρουν επιλογή κίνησης στους 2 πίσω τροχούς, αυτόματη επιλογή 4×4 και βέβαια μόνιμη επιλογή 4×4 με κοντές σχέσεις.

Φυσικά, το Wrangler 4xe συνεχίζει – τόσο στην έκδοση Sahara όσο και στη Rubicon – να διαθέτει το μοναδικό χαρακτηριστικό για την κατηγορία, όπου ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να αφαιρέσει ή να αναδιπλώσει τμήματα του αμαξώματος, όπως οι πόρτες, η οροφή και το παρμπρίζ για την απόλυτη επαφή με τη φύση.

Η νέα γκάμα του μοντέλου είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελίες στις εξής τιμές:

  • Jeep Wrangler 4xe Sahara: 84.900 €.
  • Jeep Wrangler 4xe Rubicon: 87.300 €.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν:

  • μηδενικά τέλη κυκλοφορίας,
  • ελεύθερη πρόσβαση στο Δακτύλιο καθημερινά,
  • 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ 160.000 km,
  • 4ετή υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Θυμίζουμε πως το σύνολο πλέον της επιβατικής της γκάμας της Jeep περιλαμβάνει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, ενώ το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικανικής μάρκας θα λανσαριστεί το 2023.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...