Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από την ελληνική Μάνη στο Nordkapp της Νορβηγίας: 10.000 km σε 100 ώρες με Jeep

Έναν πραγματικό άθλο ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το Jeep Club Hellas. Πέντε Jeep με πλήρωμα έντεκα φίλους της αμερικανικής μάρκας θα επιχειρήσουν να οδηγήσουν χωρίς διάλειμμα μια απόσταση 10.000 km, ενώνοντας με την πορεία τους το Ακρωτήριο Ταίναρο που βρίσκεται στη Μάνη με το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας, τα οποία αποτελούν αντίστοιχα το Νοτιότερο και το Βορειότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Η διαδρομή η οποία έχει σχεδιαστεί δεν είναι τυχαία. Έχει σαν στόχο να σηματοδοτήσει την Ένωση των Λαών και των Πολιτισμών των χωρών από όπου θα περάσουν τα Jeep, την επανέναρξη των μετακινήσεων ανθρώπων και εμπορευμάτων που ανεστάλησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και κυρίως να προωθήσει τον ελληνικό τουρισμό σε όλη την Ευρώπη.

Από τη Μάνη και το εκπληκτικής ομορφιάς Ακρωτήριο Ταίναρο, τα 5 Jeep θα διασχίσουν 12 Ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας μόνο τις απολύτως απαραίτητες στάσεις για ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων ώστε μετά από περίπου 5.200 χιλιόμετρα να φτάσουν στο φημισμένο Nordkapp της Νορβηγίας, το Βορειότερο άκρο της Ευρώπης που μπορεί να προσεγγιστεί με αυτοκίνητο.

Η επιστροφή από διαφορετική διαδρομή θα καλύψει 4.700 km διασχίζοντας 10 χώρες, με τελικό προορισμό τον Λευκό Πύργο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στόχος, όπως είπαμε, να καλυφθούν τα συνολικά 10.000 km σε μόλις 100 ώρες.

Η επική αποστολή χάρισε και αντίστοιχα επικά ονόματα στα πέντε Jeep της συμμετοχής, που απέκτησαν τα ονόματα των Τιτάνων: Ωκεανός, Υπερίων, Ήλιος, Κρόνος και Προμηθέας.

Χορηγοί της περιπέτειας που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, είναι η Inter Cars, το ξενοδοχείο Blue Dolphin, τα ελαστικά Maxxis, η κλινική «Άγιος Λουκάς» και το Ιδιωτικό Πολυιατρείο Μαστού Breast Clinic.

Μαζί με τα 11 άτομα της αποστολής του Jeep Club Hellas θα βρεθεί και πολύπειρος δημοσιογράφος και φωτογράφος, Παντελής Τερτζεβέλης, ο οποίος μέσω του φακού του θα ακολουθεί την πορεία των πέντε πληρωμάτων και θα μεταφέρει εικόνες από αυτή την ξεχωριστή περιπέτεια.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...