Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στα τέλη του ‘22 το νέο Volkswagen Amarok – Όλα όσα γνωρίζουμε για το ολοκαίνουριο pick-up

Το ολοκαίνουριο Volkswagen Amarok ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του στο τέλος του έτους, ενώ τα πρώτα καμουφλαρισμένα μοντέλα βρίσκονται ήδη στους δρόμους της Ευρώπης για δοκιμές εξέλιξης.

Σύμφωνα με την Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα (VWN), η νέα γενιά του pick-up της μπορεί να κάνει περισσότερα, εντός και εκτός δρόμου, και θα είναι διαθέσιμη με διπλή καμπίνα και τέσσερις πόρτες (Double Cab) και σε μεμονωμένες αγορές με δίθυρη μονή καμπίνα (Single Cab). Θυμίζουμε πως το νέο Amarok αποτελεί καρπό της συνεργασίας της Volkswagen με τη Ford (Ranger). Είναι σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Γερμανία και την Αυστραλία και θα κατασκευάζεται στη Νότια Αφρική.


Βασικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου είναι η πλούσια γκάμα τεχνολογιών ασφάλειας με πάνω από 30 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και η premium αισθητική μέσα και έξω. Παρά το καμουφλάρισμα γίνονται αισθητές οι μεγάλες του διαστάσεις.

Με μήκος 5.350 mm, το νέο Amarok είναι τουλάχιστον 100 mm μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Μεγαλύτερο κατά 175 mm είναι και το μεταξόνιο των 3.270 mm, δημιουργώντας περισσότερο χώρο στη διπλοκάμπινη έκδοση.

Επιπλέον, αυξάνεται το ωφέλιμο φορτίο έως και 1,2 τόνους, ενώ το μέγιστο φορτίο έλξης φτάνει τώρα την εντυπωσιακή επίδοση των 3,5 τόνων στις περισσότερες εκδόσεις κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων. Παράλληλα, οι μικρότεροι πρόβολοι του αμαξώματος έχουν θετικό αντίκτυπο στις off-road δυνατότητες του pick-up.

Ανάλογα με την παραλλαγή κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων και την αγορά, το γερμανικό pick-up θα διατίθεται με ένα βενζινοκινητήρα και έως και τέσσερις πετρελαιοκινητήρες, με 4 έως 6 κυλίνδρους και κυβισμό από 2,0 έως 3,0 λίτρα. Διαθέσιμες θα είναι επίσης εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς, καθώς και με κατ’ επιλογήν ή μόνιμη τετρακίνηση.

Στον αισθητικό τομέα, ξεχωρίζουν οι οριζόντιες εγκάρσιες γρίλιες στο επάνω μέρος της μάσκας, οι στενοί προβολείς LED (προαιρετικά Matrix LED IQ.LIGHT), οι τετραγωνισμένοι θόλοι τροχών και η φαρδιά πίσω πόρτα φόρτωσης με την ανάγλυφη επιγραφή Amarok σε όλο σχεδόν το πλάτος της.

Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, η καρότσα του νέου Amarok παρέχει ανάμεσα στους θόλους των τροχών επαρκή χώρο για την εγκάρσια φόρτωση μιας ευρωπαλέτας, η οποία μπορεί επίσης να προσδένεται με ανθεκτικούς κρίκους.

Πρακτικό και υψηλής ποιότητας παρουσιάζεται το εσωτερικό του Amarok. Ξεχωρίζουν το ψηφιακό cockpit, η οθόνη Infotainment σε μορφή tablet, το προαιρετικό ηχοσύστημα και οι επιφάνειες του ταμπλό και των θυρών με απομίμηση δέρματος. Άξια αναφορά είναι και τα φαρδιά καθίσματα που προαιρετικά μπορούν να διαμορφώνονται με ηλεκτρική ρύθμιση 10 θέσεων. Το πίσω κάθισμα παρέχει επιπλέον σε τρεις ενήλικες επιβάτες πολύ χώρο για το ταξίδι.

Το νέο Amarok θα διατίθεται σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού: Το εισαγωγικό μοντέλο θα είναι η έκδοση «Amarok» και θα ακολουθήσουν οι «Life» και «Style».

Ως ισοδύναμες κορυφαίες εκδόσεις, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα θα διαθέτει το «PanAmericana» με off-road χαρακτήρα και το «Aventura» που θα επικεντρώνεται κυρίως στην οδήγηση εντός δρόμου.

Το νέο Amarok αναμένεται να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική εμπορική πορεία του τωρινού μοντέλου, το οποίο έχει ξεπεράσει τις 830.000 πωλήσεις μέχρι σήμερα στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, τη Νότια Αφρική και την Ωκεανία.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

ΕΛΛΑΔΑ

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη...