Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με συμμετοχές από 37 χώρες οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού της Αθήνας

Χιλιάδες αθλητές και αθλούμενοι από 37 χώρες του κόσμου έχουν δώσει ραντεβού στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθήνας από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου προκειμένου να πάρουν μέρος στους « 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού». Δίπλα σε αυτούς κορυφαίοι πρωταθλητές του παρελθόντος αλλά και σύγχρονοι, Έλληνες και ξένοι, και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις σε αθλήματα διαφορετικά από αυτά που είχαν διακριθεί. Στόχος των αγωνιζομένων είναι να αναδείξουν τα οφέλη και τη χαρά που δίνει η δια βίου άθληση.

Οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» θα αρχίσουν στις 6 Οκτωβρίου με μία εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η οποία θα περιλαμβάνει την παρέλαση των συμμετασχόντων και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η Τελετή θα αρχίσει στις 18.30 και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Την Ελλάδα και τον ελληνικό εργασιακό αθλητισμό θα εκπροσωπήσουν τουλάχιστον 1000 εργαζόμενοι από 53 ελληνικές εταιρείες. Ανάμεσα σε αυτούς θα βρεθούν διακεκριμένοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, όπως οι «ασημένιοι» ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Βίκτωρ Μήτρου και Δημήτρης Μούγιος, ο ολυμπιονίκης του πόλο και νυν Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο «χάλκινος» παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, οι παγκοσμιονίκες της άρσης βαρών Γιώργος Τζελίλης (4ος στους Ολυμπιακούς) και Μαρία Χριστοφορίδου, αλλά και η νυν πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Ελένη Πόλακ, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο πλαίσιο των «3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού» θα διεξαχθούν και δύο μεγάλα δρομικά events. Το «Athens Company Run» θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο με δύο διαδρομές, στα 5 χλμ. και στα 10 χλμ. Οι συμμετοχές για αυτά τα αγωνίσματα θα ολοκληρωθούν στις 4 Οκτωβρίου.

Το ενδιαφέρον των αθλούμενων για τα δρομικά αγωνίσματα είναι μεγάλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε αυτά έχουν δηλώσει συμμετοχή ολυμπιονίκες, όπως η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βούλα Κοζομπόλη, Olympians και διακεκριμένοι αθλητές, όπως οι Φανή Ψαθά, Δήμητρα Ντόβα, Μαρία Αλεβίζου, αλλά και εκατοντάδες φίλοι του δρομικού κινήματος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε διεθνή διοργάνωση, με μία πανέμορφη διαδρομή, να περάσουν από τον «Τοίχο των Εθνών» και την «Στοά της Αγοράς», με τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, να νιώσουν την αξία τη δια βίου άθλησης και να ανταλλάξουν απόψεις με δρομείς από πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα αθλήματα, στο ποδόσφαιρο 5Χ5 θα πάρουν μέρος 35 ομάδες, στο 7Χ7 θα αγωνιστούν 15 ομάδες, ενώ στο 11Χ11 οι ομάδες είναι 13. Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των συμμετοχών στο μπιτς βόλεϊ καθώς θα αγωνιστούν 67 ομάδες. Στο κολύμπι υπάρχουν 112 συμμετοχές, στο τένις 108, στον στίβο 205, στο petanque 155 κλπ. Συνολικά στους «3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» θα διεξαχθούν 28  αγωνίσματα.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες εργασιακού αθλητισμού, πέραν των άλλων θα συμβάλουν στην τόνωση της τουριστικής αγοράς και της ελληνικής οικονομίας, με την παρουσία χιλιάδων αθλητών και των συνοδών τους τον Οκτώβριο στην Αθήνα. Εξάλλου πολλοί από τους διαγωνιζόμενους έχουν προγραμματίσει να παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα μας και να συνδυάσουν τους αγώνες με μίνι διακοπές συνεκτιμώντας τις συνθήκες ασφάλειας για τις οποίες διακρίνεται η Ελλάδα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αρωγή και υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής ως Συνδιοργανώτριας αρχής, ενώ παράλληλα έχει ενταχθεί ως δράση στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και τυγχάνει της σημαντικής αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης Βούλας Βάρκιζας, του Δήμου Γλυφάδας, του Δήμου Γαλατσίου, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλών ακόμη φορέων και εθνικών ομοσπονδιών. Χορηγοί: AEGEAN, Henry Dunant Hospital Center, The Mall Athens, AVANCE, Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», Στάδιο 2020. Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΑσπορ, Πρώτο Πρόγραμμα, Η Καθημερινή, gazzetta.gr, Liquid Media, ΠΣΑΤ, Hellenic Daily News.

Περισσότερες λεπτομέρειες: https://www.athens2020.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...