Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για άλλη μια φορά με έσωσε ο Θεός: ΑμεΑ Έλληνας πρωταθλητής συγκλονίζει για το ατύχημα που είχε

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος έσπασε το τεχνητό του μέλος σε ένα από τα άλματα που επιχείρησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπίντγκοζ.
Με ανάρτησή του στα social media o Έλληνας ΑμεΑ πρωταθλητής του μήκους Στέλιος Μαλακόπουλος αναφέρθηκε στο ατύχημα που είχε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου για ΑμεΑ που διεξήχθη στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας.

Ο 24χρονος πρωταθλητής μας σε μία από τις προσπάθειές του στάθηκε άτυχος, καθώς όταν προσγειώθηκε στο σκάμμα, έσπασε ένα από τα δύο τεχνητά του μέλη, χωρίς ευτυχώς να πάθει κάποια σοβαρότερη ζημιά.

«Για άλλη μια φορά με έσωσε ο Θεός σήμερα.

Δεν κρατάω τίποτα άλλο εκτός από την ευλογία που είχα να μην χτυπήσω σοβαρά.
Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να κατακτήσω ένα μετάλλιο καθώς το τεχνητό μου μέλος έσπασε στο πρώτο μου άλμα. Με στεναχωρεί πολύ. Με πληγώνει, αλλά είμαι ευτυχισμένος που θα ξαναέχω την ευκαιρία να αγωνιστώ και να κάνω αυτό που αγαπώ.
Αυτός είναι ο αθλητισμός. Αυτή είναι η ζωή. Γεμάτη απρόοπτα και δυσκολίες. Το θέμα είναι να τις ξεπερνάμε.
Σας ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα που μου στέλνετε. Μου δίνετε δύναμη! Είμαι καλά! Συνεχίζουμε!»

Ποιος είναι ο Στέλιος Μαλακόπουλος

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος γεννήθηκε (13/09/96) και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, όντας αθλητής στις ακαδημίες μπάσκετ του Ηρακλή.
Σε ηλικία 19 ετών τον Αύγουστο του 2005 επιστρέφοντας οδικώς με την παρέα του από μαγαζί που διασκέδαζαν τις πρώτες πρωινές ώρες, είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και ακρωτηριάστηκαν και τα δύο πόδια του.
Ο Στέλιος δεν εγκατέλειψε τον αθλητισμό. Από το 2017 άρχισε να γυμνάζεται ως αθλητής στίβου σε παραολυμπιακό επίπεδο πλέον με τη βοήθεια αθλητικών τεχνητών μελών. Εντάχθηκε στον σύλλογο Α.Σ. ΑμεΑ Ελπίδα και είναι μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.
Από το 2018 έως και σήμερα έχει κατακτήσει μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ είναι κάτοχος παγκοσμίων ρεκόρ στο μήκος σε κλειστό και ανοιχτό στίβο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...