Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euro 2020: Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν

Euro 2020: Η πανδημία επηρέασε και τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που επρόκειτο να διεξαχθούν πέρσι, από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου, σε δώδεκα στάδια ισάριθμων ευρωπαϊκών πόλεων (από το Μπιλμπάο μέχρι το Μπακού και από τη Ρώμη μέχρι την Αγία Πετρούπολη).

Τελικά η διοργάνωση θα γίνει φέτος (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου). Διατήρησε την ονομασία EURO 2020, όμως οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ένδεκα στάδια ισάριθμων πόλεων.

Αντί για το Μπιλμπάο προτιμήθηκε η Σεβίλλη και τη θέση του Δουβλίνου πήρε η Αγία Πετρούπολη (αυτές οι αλλαγές αφορούν στον πέμπτο όμιλο). Υπήρξε μάλιστα η φήμη για διεξαγωγή της διοργάνωσης -λόγω του κορονοϊού- σε ένα κράτος, ωστόσο δεν επήλθε καμία διαφοροποίηση στην αρχική απόφαση της ΟΥΕΦΑ.

Euro 2020 Οι ένδεκα πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους τελικούς είναι οι:

  • 1ΟΣ όμιλος: Ρώμη, Μπακού.
  • 2ΟΣ όμιλος: Αγία Πετρούπολη, Κοπεγχάγη.
  • 3ΟΣ όμιλος: Αμστερνταμ, Βουκουρέστι.
  • 4ΟΣ όμιλος: Λονδίνο, Γλασκόβη.
  • 5ΟΣ όμιλος: Σεβίλλη, Αγία Πετρούπολη.
  • 6ΟΣ όμιλος: Μόναχο και Βουδαπέστη.

Μικροί, μεγάλοι, γνωστοί και άγνωστοι ποδοσφαιριστές στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή έχουν κι ένα λόγο περισσότερο για να βγάλουν στον αφρό την εθνική ομάδα της χώρας τους. Τον προσωπικό, καθώς ενδεχόμενη διάκριση θ’ αποτελέσει εφαλτήριο για τη μελλοντική ποδοσφαιρική σταδιοδρομία τους. Για άλλους πάλι αυτή η διοργάνωση δύναται να είναι και η τελευταία (διεθνής) στην καριέρα τους.

 Euro 2020: ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ

 » Ζοάο Φέλιξ (Πορτογαλία): Ηταν μπουμπούκι στην Μπενφίκα μέχρι το 2019, αλλά την τελευταία διετία άνθησε φορώντας τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης, υπό τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Το επιθετικό, διορατικό πνεύμα του θα χρειαστεί η Πορτογαλία για να βγει (σε πρώτη φάση) από τον γύρο των ομίλων. Εχει αποκληθεί «θανατηφόρο» το γκρουπ της και σίγουρα για να ξεπεράσει τις δυσκολίες είναι απαραίτητη η οξυδέρκεια του 21 χρόνων επιθετικού. 

» Ντόμινικ Σόμποσλαϊ (Ουγγαρία): Παίκτης με ποιότητα που κάνει τη διαφορά στην εθνική ομάδα, αλλά και στη Λειψία, στην οποία μεταγράφηκε τον περασμένο Ιανουάριο από τη Ζάλτσμπουργκ. Θα έχει το άγχος να δείξει τάχιστα την αξία του, αφού η Ουγγαρία αναμένεται να μείνει τελευταία στον όμιλό της με αντιπάλους τις Πορτογαλία, Γερμανία και Γαλλία. 

» Φιλ Φόντεν (Αγγλία): Μόλις 21 ετών κι αποτελεί ήδη έναν από τους πιο ώριμους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι. Υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα έπαιξε με επιτυχία σε διάφορες θέσεις της μεσαίας γραμμής και με αυτό το πετυχημένο βιογραφικό επιθυμεί να εντυπωσιάσει και τον Αγγλο ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Η ευελιξία του μπορεί να τον σπρώξει στη βασική ενδεκάδα. 

» Αλεξάντερ Ισακ (Σουηδία): Με καταγωγή από την Ερυθραία της ΒΑ. Αφρικής. Γεννήθηκε στη Σόλνα της Σουηδίας. Το 2017 άφησε την ΑΙΚ για την Ντόρτμουντ και το 2019 την Μπουντεσλίγκα για τη Λα Λίγα. Η στατιστική του με τη Ρεάλ Σοθιεδάδ είναι καταπληκτική. Στα 21 του αποτελεί έναν ποιοτικό, παραγωγικό κεντρικό κυνηγό. Διεθνής από τα 18 του, συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα ολόκληρης της Σουηδίας. 

» Κιλιάν Εμ’μπαπέ (Γαλία): Είναι το πρώτο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μπορεί να κάνει ό,τι και στα τελικά του Μουντιάλ του 2018; Τότε στα 19 του έγινε ο νεότερος σκόρερ της Γαλλίας στον θεσμό και ο δεύτερος έφηβος, μετά τον Πελέ, που πέτυχε γκολ στον τελικό. Γενικά ήταν ο κορυφαίος της διοργάνωσης. Από την απόδοσή του θα κριθεί αν η εθνική του ομάδα δύναται να κερδίσει το τρόπαιο, που έχασε το 2016 από την Πορτογαλία.

» Τζανλούκα Ντοναρούμα (Ιταλία): Στα 22 χρόνια του ένας ποδοσφαιριστής θεωρείται νεαρός. Πόσω μάλλον όταν έχει να κάνει κανείς με έναν τερματοφύλακα, που έγινε βασικός στη Σέριε Α στα 16 χρόνια του. Επί μία εξαετία βασικός στη Μίλαν, αποφάσισε λίγες ημέρες πριν να δοκιμάσει την τύχη του σε άλλο σύλλογο. Τα τελικά του ΕURO 2020 είναι μια κατάλληλη διοργάνωση που θα δείξει αν μπορεί να αντέξει σε υψηλότερο επίπεδο. 

 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ 

» Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία): Πριν από τέσσερα χρόνια βοήθησε τους Λουζιτανούς να κατακτήσουν τον τίτλο. Τώρα στα 36 του παίζει -λογικά- το τελευταίο ΕURO της ποδοσφαιρικής σταδιοδρομίας του (άσχετα αν αψηφά την ηλικία του). Φέτος βούλιαξε η Γιουβέντους (κέρδισε μόνο το Κύπελλο) και μαζί της κι αυτός, αν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη Σέριε Α και βελτίωσε κάποιες επιδόσεις του. Μπορεί να οδηγήσει ξανά την εθνική του στον τελικό;

» Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία): «Πολυσχιδής» προσωπικότητα εντός κι εκτός γηπέδων. Η εκρηκτική ιδιοσυγκρασία του κι η εμπλοκή σε σκάνδαλα τον είχαν απομακρύνει από την εθνική την τελευταία πενταετία. Ωστόσο, οι εκπληκτικές εμφανίσεις του με τη Ρεάλ, στα 33 χρόνια του, υποχρέωσαν τον Ντιντιέ Ντεσάν να τον επαναφέρει στην ομάδα. Τελευταία ευκαιρία του για να κερδίσει τίτλο με τη Γαλλία.

ΟΙ ΑΤΥΧΟΙ

» Βέρτζιλ φαν Ντάικ (Ολλανδία): Η χρονιά που τελείωσε ήταν απογοητευτική για τη Λίβερπουλ και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο και η απουσία του Ολλανδού αμυντικού λόγω του μακροχρόνιου τραυματισμού του. Στα 29 του δεν έχει καταφέρει ακόμη να βοηθήσει την εθνική της πατρίδας του σε μεγάλη διοργάνωση. 

» Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία): Ισως ο πιο άτυχος. Επανήλθε (μετά πενταετία) στην εθνική ομάδα, στα 39 χρόνια του, μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Μίλαν, όμως προδόθηκε από το γόνατό του. Είναι πολύ πικρό το χάπι για να το καταπιεί.

» Σέρχιο Ράμος (Ισπανία): Φλέρταρε με τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο της εθνικής του, αλλά οι συνεχείς τραυματισμοί του τον άφησαν εκτός 26άδας στα 35 του. Αυτό σημαίνει πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανέναν παίκτη στην προεπιλογή των 24, που την καθιστά χειρότερη (σε συμμετοχές) ακόμη κι από την αγγλική Μπράιτον!

Euro 2020: Ενας μήνας ποδοσφαιρικής πανδαισίας

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου στη Ρώμη (Στάδιο Ολίμπικο) μεταξύ της Τουρκίας και της Ιταλίας. Στη δεύτερη φάση θα περάσουν οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης και οι τέσσερις καλύτερες που θα έχουν τερματίσει στην τρίτη θέση. Τα ημιτελικά (6 και 7 Ιουλίου), όπως και τον τελικό (11 Ιουλίου) θα φιλοξενήσει το στάδιο «Γουέμπλεϊ» (το μεγαλύτερο απ’ όλα, με χωρητικότητα 90.000). Κάτοχος του τίτλου είναι η Πορτογαλία, που συμμετέχει στον «όμιλο του θανάτου», με Γαλλία (παγκόσμια πρωταθλήτρια) και Γερμανία.

Euro 2020: ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

1ΟΣ όμιλος

Τουρκία

Ιταλία

Ουαλία

Ελβετία

 2ΟΣ όμιλος

Δανία

Φινλανδία

Βέλγιο

Ρωσία

 3ΟΣ όμιλος

Ολλανδία

Ουκρανία

Αυστρία

Βόρεια Μακεδονία

 4ΟΣ όμιλος

Αγγλία

Κροατία

Σκοτία

Τσεχία

 5ΟΣ όμιλος

Ισπανία

Σουηδία

Πολωνία

Σλοβακία

 6ΟΣ όμιλος

Γερμανία

Γαλλία

Πορτογαλία

Ουγγαρία

Euro 2020: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ 

Αυτή είναι η 16η διοργάνωση, εξήντα χρόνια μετά την εναρκτήρια, στη Γαλλία, το 1960. Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε περισσότερες από δύο πόλεις. Οι πέντε (Αζερμπαϊτζάν, Δανία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Σκοτία) από τις ένδεκα θα πραγματοποιήσουν την παρθενική φιλοξενία τους σε μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός εθνικών ομάδων. Η Φινλανδία είναι η μοναδική… Σταχτοπούτα του θεσμού. Η Γερμανία, η Ισπανία και η Γαλλία έχουν κερδίσει το 53% του θεσμού (8 στα 15). Μάλιστα η Γερμανία και η Ισπανία είναι οι μόνες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο τρεις φορές. Από την πλευρά της η Πορτογαλία θα επιχειρήσει να διατηρήσει το στέμμα της και να γίνει μόλις η δεύτερη μετά την Ισπανία (2008, 2012) που θα τα καταφέρει. Η δε Γαλλία επιθυμεί να γίνει η τέταρτη που θα έχει διαδοχικές επιτυχίες (Μουντιάλ και Εuro) μετά τις: Δυτική Γερμανία (Ε.Π. 1972, Π.Κ. 1974), Γαλλία (Π.Κ. 1998, Ε.Π. 2000) και Ισπανία (Ε.Π. 2008, Π.Κ. 2010, Ε.Π. 2012).

26 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ θα έχει στη διάθεσή της κάθε εθνική ομάδα αντί για 23, ούτως ώστε να μην ξεμείνουν από ενδεχόμενους τραυματισμούς

ΓΚΟΛ έχουν πετύχει οι κορυφαίοι σκόρερ προηγούμενων διοργανώσεων κι αυτοί είναι οι Μισέλ Πλατινί (1984) και Κριστιάνο Ρονάλντο (2004, 2008, 2012, 2016)

21 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ έχει ο Ρονάλντο και είναι πρώτος στη σχετική λίστα συμμετοχών σε αγώνες Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

31 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ έχει παίξει η Εθνική Αγγλίας στα τελικά του θεσμού και δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο. Η μοναδική με αυτή την απαίσια επίδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...