Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η φανέλα με το… “11”

Νέτο Γκουερίνο, Ράντε Πάπριτσα και Τάισον. Τους συνδέουν ο ΠΑΟΚ, τα “χρυσά” γκολ τίτλου που πέτυχαν, αλλά και η φανέλα με το νούμερο “11”.

Όταν ο Παντελής Βούλγαρης σκηνοθετούσε τη φημισμένη ελληνική ταινία “η φανέλα με το 9” με πρωταγωνιστή τον Στράτο Τζώρτζογλου, ήταν αδύνατον να προβλέψει τι θα προκύψει μελλοντικά στον ΠΑΟΚ, που τον έχει απογειώσει το… 11.

Στα τρία από τα τέσσερα Πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει ο “δικέφαλος” της Θεσσαλονίκης, τα… εντεκάρια της ομάδας έγραψαν ιστορία, καθώς ήταν οι ποδοσφαιριστές που σκόραραν στους καθοριστικούς αγώνες που έκριναν τον Πρωταθλητή. Το 1976, το 1985 και το 2024.

Την αρχή έκανε ο Νέτο Γκουερίνο το 1976. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στο ντέρμπι τίτλου με την ΑΕΚ. Στις 2 Μαϊου, στην κατάμεστη Τούμπα.

Είχαμε φτάσει στην 27η αγωνιστική του Πρωταθλήματος και ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη θα έκρινε τον Πρωταθλητή. Στο 89΄ οι περισσότεροι είχαν πιστέψει ότι το 0-0 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Αλλά ο Γκουερίνο είχε διαφορετική άποψη, βάζοντας το γκολ που έδωσε στον ΠΑΟΚ το πρώτο Πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τους Μπλάντεν Φορτούλα, Γιάννη Γούναρη, Κώστα Ιωσηφίδη, Αρίσταρχο Φουντουκίδη, Φιλώτα Πέλλιο, Χρήστο Τερζανίδη, Παναγιώτη Κερμανίδη, Σταύρο Σαράφη, Κούλη Αποστολίδη, Γιώργο Κούδα και Νέτο Γκουερίνο (νούμερο 11).

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στους τίτλους το 1985 με εμφατικό διπλό στο Ολυμπιακό Στάδιο επί του Παναθηναϊκού. Πρωταγωνιστής του αγώνα με τους «πράσινους» ήταν ο Γιουγκοσλάβος Ράντε Πάπριτσα, που πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 78΄, με “κεφαλιά ψαράκι”.

Ξανά… παρούσα η φανέλα με το ‘11’, που εκείνη την αγωνιστική περίοδο ο Πάπριτσα μοιραζόταν με τον Γιώργο Κωστίκο (δεν αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ), καθώς το ‘9’ ήταν καπαρωμένο από τον Χρήστο Δημόπουλο.

Η νίκη στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου 1985, έδωσε στον ΠΑΟΚ βαθμολογική ώθηση και την πίστη ότι μπορούσε να πετύχει τον μεγάλο στόχο. Κάτι που στο ξεκίνημα της σεζόν φάνταζε αδύνατο, με τον Παναθηναϊκό (Ζάετς, Ρότσα, Σαραβάκος) να είναι το μεγάλο φαβορί και να φτάνει το 1985 στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ με τους Λάκη Στεργιούδα, Θωμά Σίγγα, Κώστα Ιωσηφίδη, Ιβάν Γιούρισιτς, Χάρη Μπανιώτη, Γιώργο Σκαρτάδο, Κυριάκο Αλεξανδρίδη, Νίκο Αλαβάντα, Χρήστο Δημόπουλο, Βασίλη Βασιλάκο και Ράντε Πάπριτσα (νούμερο 11).

Και φτάσαμε στο εφετινό επίτευγμα. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κατακτά το Πρωτάθλημα, νικώντας διαδοχικά την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και την τελευταία αγωνιστική τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Με τον Βραζιλιάνο Τάισον (το νούμερο 11) να επιτυγχάνει το γκολ της μεγάλης νίκης στο 62΄…

Ο Τάισον που πέτυχε γκολ και στα καθοριστικά ματς με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό!!!

Πηγή: ertsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με στόχο τη στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα τον Σεπτέμβριο του 2023 και των περιοχών του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο μια στρατιωτική συμμαχία, είναι μια συμμαχία αξιών και αρχών τόνισε ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας στη δήλωσή στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την επανεκκίνηση της κυβέρνησης σήμανε ο πρωθυπουργός, με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Υπό το βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου της Δημοκρατίας,...

LIFESTYLE

Η παρουσιάστρια του ΟΡΕΝ αντέδρασε με χιούμορ όταν ρωτήθηκε για τη φημολογούμενη αντικατάστασή της από την Τατιάνα Στεφανίδου. Στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών μίλησε...