Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ριτσάρλισον μίλησε για θέματα ψυχικής υγείας: «Ο ψυχολόγος μου έσωσε τη ζωή»

Στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Τότεναμ, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαία η παρουσία ενός ειδικού στις εθνικές ομάδες.

Ο Ριτσάρλισον μίλησε για την ψυχολογική βοήθεια που έλαβε για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

«Είναι πολύ σημαντικό για την εθνική μας ομάδα να διαθέτει ψυχολόγο για να βοηθάει τους ποδοσφαιριστές. Μόνο εμείς γνωρίζουμε την πίεση που δεχόμαστε, όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό.

Γνωρίζουμε την προκατάληψη που υπάρχει όταν κάποιος ζητάει βοήθεια, εγώ ο ίδιος την είχα, αλλά δεν την έχω πια. Σαν διεθνής ποδοσφαιριστής με ενεργή φωνή, λέω στους ανθρώπους να ψάξουν βοήθεια γιατί έσωσε τη ζωή μου», τόνισε ο 26χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός των “σπιρουνιών”.//Λ.

Ο σταρ της Τότεναμ, Ριτσάρλισον, νιώθει την πίεση, αλλά είναι έτοιμος να λάμψει τόσο για τη Βραζιλία όσο και για την ομάδα του. Επέστρεψε από μια μικρή επέμβαση και έχει σκοράρει εννέα φορές για τους Λονδρέζους, βοηθώντας τους στη “μάχη” της εξόδου στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στα πιτς νωρίτερα αυτή τη σεζόν με έναν τραυματισμό στη βουβωνική χώρα, τόσο επώδυνο που δεν μπορούσε καν να σουτάρει την μπάλα. Έκτοτε αποκάλυψε ότι μίλησε με έναν ψυχολόγο στην Τότεναμ, καθώς προσπαθούσε να ξεπεράσει μια δύσκολη στιγμή.

Έχει παίξει σχεδόν 50 παιχνίδια για τη Βραζιλία και ξέρει ότι το να φοράει τη φανέλα με το νούμερο “9” έχει πίεση. Εθεάθη δακρυσμένος όταν δεν σκόραρε εναντίον της Βολιβίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου εν όψει των αγώνων της “Σελεσάο” με την Αγγλία και την Ισπανία την επόμενη εβδομάδα, ο επιθετικός των “Σπερς” είπε: «Είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη».

«Εγώ ο ίδιος κουβαλάω μια πολύ δυνατή εικόνα, όπου είμαι πρότυπο για τα μικρά παιδιά. Προσπαθώ πάντα να περπατάω στη γραμμή, για να μην απογοητεύομαι. Ξέρω την ευθύνη που φέρω με αυτή τη φανέλα, (και) για έναν μεγάλο σύλλογο στην Αγγλία (επίσης)».

Συζητώντας την κίνησή του να ζητήσει βοήθεια ψυχολόγου, ο Ριτσάρλισον πρόσθεσε: «Ως παίκτης της εθνικής ομάδας με ενεργή φωνή, λέω στους ανθρώπους να αναζητήσουν βοήθεια γιατί μου έσωσε τη ζωή. Ήμουν ήδη στον πάτο. Είναι πολύ σημαντικό για την εθνική ομάδα να υπάρχει ψυχολόγος για να βοηθάει τους αθλητές».//Λ.

Πηγή: ertsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...