Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το μεγαλείο του Μαραντόνα συνεχίζεται

Ακόμα και σήμερα, σαράντα μήνες μετά το θάνατό του, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα εξακολουθεί να είναι ο “Βασιλιάς” των οπαδών που “εθίζονται” στην αγορά ειδών που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Αυτό προκύπτει από μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τη βρετανική εταιρεία “Ticketgum” σχετικά με το εύρος της αθλητικής εμπορευσιμότητας, που επικεντρώνεται στους ποδοσφαιριστές αλλά και τους προπονητές, σημειώνοντας ότι ο Μαραντόνα έχει μέσο όρο πώλησης κάθε είδους τα 4.594 δολάρια.

Πίσω του, δεύτερος στη σχετική κατάταξη είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ με μέσο όρο 2.917 δολάρια, κορυφαίος από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, ο οποίος διατηρεί ένα εκπληκτικό πλεονέκτημα έναντι του Λιονέλ Μέσι (1.991 δολάρια), ο τρίτος παίκτης που συμπληρώνει το βάθρο με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες πωλήσεις αθλητικού εξοπλισμού, από μπάλες μέχρι αθλητικές φόρμες ή μπλουζάκια με αυτόγραφα.

Η μελέτη εκπονήθηκε λαμβάνοντας ως αναφορά τους τρεις κύριους ιστότοπους πώλησης αθλητικών αναμνηστικών. Τόσο οι θρύλοι του ποδοσφαίρου όσο και οι ενεργοί παίκτες “αναζητήθηκαν” με τουλάχιστον 10 προϊόντα διαθέσιμα στα καταστήματα. Συνολικά, υπήρξαν 12.955 αντικείμενα με αυτόγραφα, από μπάλες και φανέλες μέχρι κάρτες και τρόπαια ρεπλίκα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2022, η φανέλα που φόρεσε ο Μαραντόνα στον προημιτελικό αγώνα με την Αγγλία στο Μουντιάλ του Μεξικού 1986 δημοπρατήθηκε για 9,2 εκατομμύρια δολάρια. Τον επόμενο χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2023, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s στη Νέα Υόρκη πούλησε έξι φανέλες του Μέσι από το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022 για συνολικά 7,8 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον οι υπογεγραμμένες φανέλες της εθνικής Αργεντινής από τους Ντιέγκο Μαραντόνα και Λιονέλ Μέσι στοιχίζουν 12.663 δολάρια.

Ανάμεσα στους 50 “ακριβότερους” είναι 19 ιστορικοί πρώην διάσημοι ποδοσφαιριστές και πολλοί Βραζιλιάνοι αστέρες, όπως ο Ροναλντίνιο (15ος), ο Ρονάλντο (19ος), ο Κάκα (29ος) και ο Ζαϊρζίνιο (36ος).

Επίσης, ορισμένοι προπονητές μπήκαν στη λίστα. Ο κορυφαίος αυτής της κατηγορίας είναι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην 24η θέση με μέση τιμή ανά τεμάχιο 814 δολάρια και στην 40η θέση ο Πεπ Γκουαρδιόλα (Μάντσεστερ Σίτι), με τιμή 607 δολάρια.

Το τοπ-10 της λίστας:

1. Ντιέγκο Μαραντόνα μ.ο πώλησης ανά είδος 4.594 δολάρια

2. Κιλιάν Μπαπέ 2.917

3. Λιονέλ Μέσι 1.991

4. Ντέιβιντ Μπέκαμ 1.883

5. Κριστιάνο Ρονάλντο 1.522

6. Ζινεντίν Ζιντάν 1.362

7. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς 1.268

8. Έρλινγκ Χάαλαντ 1.077

9. Πελέ 1.043

10.Εουσέμπιο 1.014

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...