Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένοχος για βιασμό ο Ντάνι Άλβες και ποινή φυλάκισης 4,5 ετών

Το ανώτατο δικαστήριο της Καταλονίας έκρινε την Πέμπτη (22/2) τον Ντάνι Άλβες ένοχο για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης το 2022, καταδικάζοντάς τον σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκισης.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης τον Βραζιλιάνο να πληρώσει 150.000 ευρώ στο θύμα.

«Η ποινή θεωρεί ότι έχει αποδειχθεί ότι το θύμα δεν συναίνεσε και ότι υπάρχουν στοιχεία, εκτός από τη μαρτυρία του ενάγοντα, για να θεωρηθεί ο βιασμός αποδεδειγμένος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το δικαστήριο.

Ο Ντάνι Άλβες είχε υποστηρίξει ότι το σεξ ήταν συναινετικό. Ο εισαγγελέας ζητούσε ποινή φυλάκισης εννέα ετών.

Ο Βραζιλιάνος, 40 ετών, συνελήφθη για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2023, αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα στο μπάνιο ενός πολυτελούς νυχτερινού κέντρου της Βαρκελώνης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Δεκεμβρίου 2022.

Από τότε παρέμενε σε προληπτική φυλακή στην Ισπανία, με έναν δικαστή να απορρίπτει τακτικά αιτήματα για εγγύηση και να τον θεωρεί κίνδυνο φυγής.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για τρεις ημέρες σε δικαστήριο στη Βαρκελώνη νωρίτερα αυτό το μήνα, με τον Ντάνι Άλβες να αλλάζει την ιστορία του για πέμπτη φορά λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη.

Αρχικά, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το φερόμενο θύμα. Αργότερα είπε ότι είχε γνωρίσει τη γυναίκα στο μπάνιο του κλαμπ, αλλά δεν συνέβη τίποτα.

Ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν, όταν ήρθε αντιμέτωπος με βιολογικά στοιχεία, άλλαξε ξανά την εκδοχή του για τα γεγονότα, λέγοντας ότι του είχε κάνει συναινετικά στοματικό σεξ.

Τον περασμένο Απρίλιο, μετά τα αποτελέσματα περαιτέρω βιολογικών εξετάσεων, ο Ντάνι Άλβες παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι έκανε σεξ με τη γυναίκα, ισχυριζόμενος ότι ήταν συναινετικό και ότι είχε πει ψέματα για να κρύψει την απιστία του στη γυναίκα του.

Πριν από την ακρόαση, ο Ντάνι Άλβες δήλωσε για πρώτη φορά ότι ήταν μεθυσμένος εκείνη τη νύχτα.

«Δεν είμαι αυτός ο τύπος άντρα», είπε ο Βραζιλιάνος απαντώντας στον δικηγόρο υπεράσπισής του που ρώτησε αν την είχε αναγκάσει να έχει σεξουαλικές σχέσεις κατά τη διάρκεια της δίκης.

Το φερόμενο θύμα είπε στους εισαγγελείς ότι χόρεψε με τον Ντάνι Άλβες και μπήκε πρόθυμα στο μπάνιο, αλλά αργότερα, όταν ήθελε να φύγει, δεν την άφηνε. Είπε ότι τη χαστούκισε, την έβρισε και τη βίασε.

Ο Βραζιλιάνος το αρνήθηκε.

«Και οι δύο διασκεδάζαμε», είπε ο Ντάνι Άλβες, ενώ είπε επανειλημμένα ότι η γυναίκα δεν ζήτησε ποτέ να φύγει ούτε έκανε καμία ένδειξη ότι δεν ήθελε να έχει σεξουαλικές σχέσεις μαζί του. Αρνήθηκε επίσης ότι την χαστούκισε ή την προσέβαλε.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης δίκης, ένας φίλος και ξάδερφος του φερόμενου θύματος είπε ότι ήταν «αναστατωμένη» μετά την έξοδο της από το μπάνιο, ενώ αστυνομικοί που την παρακολουθούσαν τη νύχτα κατέθεσαν ότι ταράχτηκε πολύ και τους είπαν ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον Ντάνι Άλβες.

Ο φίλος του Βραζιλιάνου που ήταν μαζί του είπε ότι ο ποδοσφαιριστής είχε πιει κρασί και ουίσκι πριν πάει στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Σύμφωνα με τον φίλο του, ο Ντάνι Άλβες και η γυναίκα χόρεψαν μαζί και έδειξαν «χημεία» πριν μπουν στην τουαλέτα και ότι δεν είχε παρατηρήσει τίποτα κακό στη γυναίκα μετά.

Ιατροδικαστής που εξέτασε τη γυναίκα κατέθεσε ότι έπασχε από «μετατραυματικά» συμπτώματα, συμπέρασμα που αμφισβητήθηκε από εξωτερικό πραγματογνώμονα που κλήθηκε από την υπεράσπιση.

Σε μια καριέρα που διήρκεσε πάνω από 20 χρόνια, ο Ντάνι Άλβες κέρδισε σημαντικούς τίτλους με κορυφαίους συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Παρί Σεν Ζερμέν. Βοήθησε επίσης τη Βραζιλία να κερδίσει δύο Κόπα Αμέρικα και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο σε ηλικία 38 ετών.

Έπαιξε στο τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, τον μοναδικό σημαντικό τίτλο που δεν έχει κατακτήσει, το 2022. Έπαιξε για την Μπαρτσελόνα από το 2008 έως το 2016 και επέστρεψε για δεύτερη θητεία στους “μπλαουγκράνα” το 2022 πριν μετακομίσει στο Μεξικό και την Πούμας.

Το συμβόλαιο του Ντάνι Άλβες με τον μεξικανικό σύλλογο λύθηκε αμέσως μετά τη σύλληψή του.//Λ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...