Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ-Πογιέτ: “Έσπασε” ο πάγος, στην Αθήνα οι υπογραφές

Η κλήρωση έγινε, τους αντιπάλους τους μάθαμε και η αποστολή της ΕΠΟ επιστρέφει στην Αθήνα. Ο Γιώργος Καραγκούνης έλαμψε για μια κόμη φορά με τον φίλο του Λουίς Φίγκο να μην μπορεί να ξεχάσει το EURO 2004… Ο Πορτογάλος μπορεί να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της UEFA, όμως εμείς δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι με τον Πογιέτ.

Το καυτό θέμα λοιπόν για την ΕΠΟ ακούει στο όνομα Γκουστάβο Πογιέτ, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να αποδέχεται την… πάσα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και να περνά 24 ώρες παρέα με την ηγεσία της στο Παρίσι. Η τριμελής αντιπροσωπεία της –Μπαλτάκος, Φιλιππούσης, Αντωνίου– που έχουν συζητήσει μεταξύ τους πρωθύστερα εκτενώς το θέμα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν με τον Ουρουγουανό τεχνικό στη διαδικασία της κλήρωσης και στο περιθώριο της να συζητήσουν πολλά.

Όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο κάθισαν μαζί στην αίθουσα του γκαλά, έμαθαν τους αντιπάλους, ενώ στο τρίτο ημίχρονο είχαν το χρόνο να τα πουν. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, όπως αναφέρουν ανεξάρτητες πηγές. Ο πάγος έσπασε, καθώς σε χαλαρό τέμπο και καλό κλίμα αντήλλαξαν απόψεις για τα παιχνίδια της κλήρωσης η οποία ιντριγκαδόρικα έφερε την σπουδαία Αγγλία που λατρεύει ο Πογιέτ (μόνιμη κατοικία του), αλλά και την Ιρλανδία που τον θέλει εσχάτως στον πάγκο της!

Σχολίασαν επίσης πολύ τα οργανωτικά των δυο μπαράζ της Εθνικής, που θα κρίνουν πολλά για όλους. Μην λησμονείτε, πως τυχόν πρόκριση της Εθνικής σημαίνει οικονομική ανάσα της ΕΠΟ με την εισροή τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων ευρώ στα άδεια ταμεία της. Ουδέτεροι παρατηρητές σχολίαζαν επίσης, πως η ελληνική αντιπροσωπεία έδειξε ένα καλό και ενωτικό κλίμα. Κουβέντα πάντως για το “ψητό” δεν έγινε, καθώς αυτό θα συμβεί σύντομα στην Αθήνα, όπου θα στρατοπεδεύσει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός .

Τονίζουμε πως ο πάγος έσπασε, γιατί είναι πασίδηλο στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες πως Μπαλτάκος και Πογιέτ έχουν τυπικές σχέσεις το τελευταίο πεντάμηνο. Ισχυρές προσωπικότητες αμφότεροι, δεν έχουν κάνει πίσω σε ένα ζήτημα, που επέφερε αυτή την τυπικότητα μεταξύ τους.

Εν κατακλείδι το βροχερό Παρίσι που φιλοξένησε το τριήμερο της UEFA έδωσε την ευκαιρία να έλθουν πιο κοντά οι δυο πλευρές μακριά από την Αθήνα, να βρουν κοινά σημεία επαφής με φόντο το μέλλον της Εθνικής. Η ΕΠΟ άλλωστε που έχει την πλήρη ευθύνη του ζητήματος έχει δυο δρόμους στο επόμενο ραντεβού. Είτε συμφωνεί με τον Πογιέτ για συμβόλαιο έως το 2025, είτε ψάχνει τον διάδοχό του. Τώρα αν θα τον βρει ο Μπαλτάκος που φεύγει ή ο Γκαγκάτσης που έρχεται οσονούπω (ή ο οποιοσδήποτε άλλος) έχει μικρή σημασία. Σημασία έχει η Εθνική να βρεθεί στα τελικά μετά από δέκα άγονα χρόνια με αξιόπιστο προπονητή.

Πηγή: ertsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...