Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το φορμάτ της European Super League

Γνωστό έγινε το νέο φορμάτ της νέας διοργάνωσης που ήρθε για να ταράξει τα νερά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τεράστιες αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την κατάργηση του μονοπωλίου της FIFA και UEFA.

Η “Α22” γνωστοποίησε το φορμάτ της νεοσύστατης διοργάνωσης που σε αντίθεση με το αρχικό πλάνο προβλέπεται να υπάρξουν τρεις κατηγορίες και όχι μία κλειστή λίγκα 20 μόνιμων μελών.

Αναλυτικά το φορμάτ:

  • Το φορμάτ προβλέπει τη συμμετοχή 64 ομάδων σε τρεις κατηγορίες:
    Οι πρώτες δύο κατηγορίες θα λέγονται Star League και Gold League, ενώ η 3η θα λέγεται Blue League.
  • Star League και Gold League θα έχουν από 16 ομάδες, ενώ η Blue League θα έχει 32. Η συμμετοχή θα εξαρτάται από την απόδοση των ομάδων, χωρίς εγγυημένη συμμετοχή για καμία ομάδα.
    Κάθε χρόνο θα υπάρχουν άνοδοι και υποβιβασμοί ανάμεσα στις τρεις κατηγορίες
  • Η άνοδος στην Blue League των 32 ομάδων θα προκύπτει από την απόδοση των ομάδων στα εγχώρια πρωταθλήματα.
    Οι ομάδες κάθε κατηγορίας θα χωρίζονται σε ομίλους των οκτώ ομάδων και θα παίζουν αγώνες μέσα/έξω.
  • Οι δύο πρώτες κατηγορίες θα έχουν δύο ομίλους, η Blue League θα έχει τέσσερις. Κάθε ομάδα θα δίνει μίνιμουμ 14 αγώνες τον χρόνο.
  • Μετά τους ομίλους, θα ακολουθεί φάση νοκ-άουτ, που θα καθορίζει τους πρωταθλητές κάθε κατηγορίες, καθώς και τις ομάδες που θα κερδίζουν την άνοδο και εκείνες που θα υποβιβάζονται.
  • Δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στο καλεντάρι ή κάποια σύγκρουση με το πρόγραμμα των εγχώριων διοργανώσεων τα Σαββατοκύριακα.
  • Στην πρώτη σεζόν της διοργάνωσης, οι ομάδες θα επιλεγούν με διαφανή κριτήρια, βάσει των επιδόσεών τους.
  • Θα τεθεί σε εφαρμογή ισχυρή οικονομική βιωσιμότητα και διαφανείς διαδικασίες επιβολής, ώστε να διασφαλιστούν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού ανάμεσα στις συμμετέχουσες ομάδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...