Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H Γουέστ Χαμ κατέκτησε το Conference League, 2-1 την Φιορεντίνα

Τα “σφυριά” επικράτησαν 2:1 της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League και κατέκτησαν το τρόπαιο της διοργάνωσης στον δεύτερο χρόνο ιστορίας της, με τους Άγγλους να κατακτούν ευρωπαϊκό τίτλο έπειτα από 58 χρόνια!

Παρά το γεγονός πως δεν… σφυροκόπησε τη Φιορεντίνα, η Γουέστ Χαμ κατέκτησε το δεύτερο Conference League στην Ιστορία και έγραψε το όνομά της με “χρυσά γράμματα” στη βίβλο των νικητών. Το τέρμα του Μπόουεν στην εκπνοή της αναμέτρησης, λύτρωσε τους Άγγλους, που σήκωσαν το τρόπαιο στην Πράγα μαζί με τους χιλιάδες φιλάθλους που ταξίδεψαν για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα.

Ο αγώνας: 

Με δυνατό ρυθμό μπήκαν και οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας επιθετική διάθεση. Όσο κυλούσε ο χρόνος, η Φιορεντίνα ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία, είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να δημιουργήσει. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 13ο λεπτό, με τον Ντέκλαν Ράις να επιχειρεί το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τερατσάνο. Οι Ιταλοί συνέχισαν δυνατά, κυκλοφόρησαν τη μπάλα, όμως δυσκολεύονταν να διασπάσουν την άμυνα των Άγγλων. Στο 45+6′, οι προσπάθειες  της Φιορεντίνα απέδωσαν καρπούς. Ο Κουαμέ έκανε την κεφαλιά, ο Αρεολά απέκρουσε δύσκολα και ο Λούκα Γιόβιτς πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα όμως ακυρώθηκε καθώς ο Σέρβος ήταν εκτεθειμένος.

Οι “βιόλα” μπήκαν δυναμικά και στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας από νωρίς το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Όμως, στο 57ο λεπτό, οι Άγγλοι ήταν αυτοί που ζήτησαν πέναλτι μετά από την επαφή της μπάλας με το χέρι του Μπιράγκι μέσα στην περιοχή. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR, που έδειξε την άσπρη βούλα. O Mπενραχμά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1:0 στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Η απάντηση της Φιορεντίνα ήταν άμεση, καθώς στο 67ο λεπτό, σκόραρε με τον Τζιάκομο Μποναβεντούρα που τροφοδοτήθηκε στην μεγάλη περιοχή, κατέβασε όμορφα και έκανε το σουτ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας την απόλυτη ισορροπία στο ματς. Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να πάρουν το προβάδισμα, με τη Γουέστ Χαμ να έχει την υπεροχή στις στημένες φάσεις και τους “βιόλα” να απειλούν. Στην εκπνοή της αναμέτρησης όμως, τα “σφυριά” ήταν αυτά που κατάφεραν να βρουν τέρμα. Ο Πακετά πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Μπόουεν, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και έκανε το πλασέ για να νικήσει τον Τερατσάνο και να “κλέψει” στα τελευταία λεπτά το τρόπαιο.

Στατιστικό: Ο Μποναβεντούρα, σκόραρε στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης και έγινε ο γηραιότερος σκόρερ σε ευρωπαϊκό τελικό (33 ετών, 289 ημερών) μετά τον 36χρονο Πάολο Μαλντίνι στον τελικό του Champions League το 2005.

Ο Μποναβεντούρα πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο 67ο λεπτό.

 

Γκολ: 67′ Μποναβεντούρα / 62′ Μπενραχμά, 90′ Μπόουεν
Κίτρινες: 66′ Μανδραγκόρα, 67′ Ντούνκαν, 75′ Μιλένκοβιτς / 31′ Μπενραχμά, 53′ Αγκέρδ
Κόκκινες:

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι (84′ Ιγκόρ), Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Μαντράγκορα (90′ Μπαράκ), Γκονσάλες, Γιόβιτς (46′ Καμπράλ), Κουαμέ (62′ Σαπονάρα)

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Τσούφαλ, Ζουμά (61′ Κέρερ), Αγκέρντ, Έμερσον, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά, Μπόουεν, Αντόνιο (90′ Ογκμπόνα), Μπενραχμά (76′ Φορνάλς)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), η έκθεση καλύπτει τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, από την εξόρυξη και την κατεργασία πρώτων υλών...