Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γερμανία: Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το πρωτάθλημα – «Aυτοχειρία» της Ντόρτμουντ

Σοκ στο “Signal Iduna Park”! Η Μπορούσια Ντόρτμουντ “κατάφερε” να χάσει εντός έδρας με 2:2 από την Μάιντς και έκανε… δώρο στους “Βαυαρούς” το ενδέκατο πρωτάθλημα τους τα τελευταία 11 χρόνια! Γκολ-τίτλου από τον Μουσιάλα, που έκανε το 2:1 στο 89′ στην Κολωνία.

Δραματική εξέλιξη στην Bundesliga, με την Μπάγερν Μονάχου να κατακτά το ενδέκατο συνεχόμενο πρωτάθλημά της! Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήθελε τη νίκη στην έδρα της κόντρα στην Μάιντς, αλλά η ισοπαλία με σκορ 2:2 έστειλε την σαλατιέρα στο Μόναχο!

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μάιντς 2:2

Αδιανόητα πράγματα στο Ντόρτμουντ! Η Μάιντς στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν μπροστά στο σκορ με 2:0. Αρχικά ο Χάνκε Όλσεν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φερνάντες. Οι Βεστφαλοί όμως είχαν την ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα άμεσα, αλλά ο Ντάμεν απέκρουσε το πέναλτι του Αλέ στο 19′! Στο 24′ οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Λι έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ονισίγουο έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Κόμπελ για το 2:0. Η Μπορούσια έχανε τις ευκαιρίες με το τσουβάλι, ευκαιρίες όμως έχανε και η Μάιντς σε ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό! Στο 69′ ο Γκερέιρο μείωσε σε 2:1 και αναπτέρωσε τις ελπίδες τίτλου για τους Βεστφαλούς. Ο Σούλε στο 90’+6′ ισοφάρισε σε 2:2 αλλά δεν ήταν αρκετό, αφού το παιχνίδι έληξε και η ισοπαλία της Ντόρτμουντ χάρισε τη σαλατιέρα στην Μπάγερν!

Κολωνία – Μπάγερν Μονάχου 1:2

Η Μπάγερν το έκανε ξανά και απέδειξε πως δεν αφήνει με τίποτα την κορυφή της Bundesliga! Οι Βαυαροί επικράτησαν εκτός έδρας με 2:1 της Κολωνίας και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ντόρτμουντ με 2:2 απέναντι στην Μάιντς στο “Signal Iduna Park” αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για 11η συνεχόμενη φορά και 33η στην ιστορία της!

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ έπαιξαν… με τη φωτιά. Ο Λιούμπιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 81′ απάντησε στο γκολ του Κομάν (8′) και έριξε τους Βαυαρούς προσωρινά στη δεύτερη θέση. Ωστόσο, ο Μουσιάλα με γκολ-τίτλου λύτρωσε την Μπάγερν στο 89ο λεπτό.

Λειψία – Σάλκε 4:2

Ο Λάιμερ στο 10΄και Ενκουκού στο 19′ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στη Λειψία, με την Σάλκε να μειώνει σε 2:1 στο 28′ με γκολ του Καμίνσκι, που ήταν και σκορ πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι “βασιλικοί μπλε” ισοφάρισαν σε 2:2, χάρη στο αυτογκόλ του Ορμπάν στο 49′. Οι “ταύροι” με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος από τους Πόουλσεν (82′) και Ενκουκού (90’+4′) έγραψαν το τελικό 4:2 και παράλληλα έστειλαν την Σάλκε στην δεύτερη κατηγορία.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Φράιμπουργκ 2:1

Η Άιντραχτ έκανε την ανατροπή και νίκησε με 2:1 την Φράιμπουργκ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 45′ με τον Γκρίφο, αλλά με γκολ των Κόλο Μουανί (83′) και Εμπιμπέ (90’+1′) οι “αετοί” πήραν το τρίποντο, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν στο Europa League.

Βόλφσμπουργκ – Χέρτα Βερολίνου 1:2

Η Βόλφσμπουρκ ηττήθηκε εντός έδρας με ανατροπή από την αδιάφορη και υποβιβασμένη Χέρτα και έμεινε εκτός Ευρώπης. Ο Καμίνσκι στο 2ο λεπτό έκανε το 1:0, αλλά ο Μάζα στο 55′ και ο Ρίχτερ στο 68′ χάρισαν το τρίποντο στους πρωτευουσιάνους.

Γκλάντμπαχ – Άουγκσμπουργκ 2:0

Η… αδιάφορη Γκλάντμπαχ με γκολ των Νετζ (4′) και Χόφμαν (40′) επικράτησε εντός έδρας με 2:0 της Άουγκσμπουργκ, με τους φιλοξενούμενους να μένουν στην κατηγορία παρά την ήττα τους.

Μπόχουμ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 3:0

Η Μπόχουμ επικράτησε με 3:0 της Μπάγερ Λεβερκούζεν και εξασφάλισε την παραμονή της στην BundesligaΦόρστερ στο 19′, Ασάνο στο 34′ και Στόγκερ στο 86′ τα… χρυσά γκολ των γηπεδούχων. Οι “ασπιρίνες” μάλιστα με την ήττα τους αυτή έμειναν στην 7η θέση της βαθμολογίας και εκτός Ευρώπης!

Στουτγκάρδη – Χόφενχαϊμ 1:1

Η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου με γκολ του Τόμας στο 80ο λεπτό πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1:1) και έχει άλλη μία ευκαιρία για παραμονή στην κατηγορία, αφού έμεινε στην 16η θέση και θα δώσει αγώνες μπαράζ για να σώσει την χρονιά. Οι… αδιάφοροι φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 75′ με τον Μπεμπού.

Ουνιόν Βερολίνου – Βέρντερ Βρέμης 1:0

Η Ουνιόν Βερολίνου πέτυχε… αστεράτη νίκη, αφού επικράτησε εντός έδρας με 1:0 της αδιάφορης Βέρντερ Βρέμης, χάρη στο γκολ του Κεντίρα στο 81′, πανηγυρίζοντας την είσοδό της στου ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της Bundesliga:

Σάββατο 27 Μαΐου

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Φράιμπουργκ 2:1
Βόλφσμπουργκ – Χέρτα Βερολίνου 1:2
Γκλάντμπαχ – Άουγκσμπουργκ 2:0
Κολωνία – Μπάγερν Μονάχου 1:2
Λειψία – Σάλκε 4:2
Ντόρτμουντ – Μάιντς 2:2
Μπόχουμ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 3:0
Ουνιόν Βερολίνου – Βέρντερ Βρέμης 1:0
Στουτγκάρδη – Χόφενχαϊμ 1:1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...