Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νεκρός έφηβος οπαδός από πυροβολισμό σε αγώνα μπάσκετ

Ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης διέταξε έρευνα μετά το θάνατο ενός έφηβου οπαδού του μπάσκετ που πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε αγώνα κορυφαίας κατηγορίας στην Τρίπολη.

Ο Abdul Mohimen Al-Falah τραυματίστηκε θανάσιμα τη Δευτέρα σε επεισόδια έξω από το γήπεδο μετά τον αγώνα play-off του λιβυκού πρωταθλήματος μπάσκετ μεταξύ της Al Ittihad και της Al Ahly Benghazi.

Τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι ένοπλοι της ασφάλειας συμμετείχαν στην προσπάθεια να ελέγξουν τα επεισόδια.

Ο 19χρονος μεταφέρθηκε στην Τυνησία για θεραπεία, αλλά πέθανε την Πέμπτη.

Η κηδεία του αναμένεται να γίνει το Σάββατο, ενώ οι φίλοι του οπαδοί της Al Ittihad θα συγκεντρωθούν στο γήπεδο για να υποβάλουν τα δικά τους σέβη.

Υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, ο Αλ Φαλάχ αγωνιζόταν στην ομάδα νέων της δεύτερης κατηγορίας Αλ Αζίμα.

Η δολοφονία του νεαρού οδήγησε τον πρωθυπουργό Abdul Hamid Dbeibeh να δώσει εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας να αναλάβει την ευθύνη για την ανεύρεση των υπευθύνων, ενώ η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λιβύης τόνισε την ανάγκη για περισσότερες επαγγελματικές δυνάμεις ασφαλείας σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις.

Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση ασφαλείας της χώρας, η οποία έχει οδηγήσει σε διάδοση των πυροβόλων όπλων, η λιβυκή ομοσπονδία μπάσκετ είναι ένας από τους λίγους αθλητικούς οργανισμούς που επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθούν τους αγώνες.

Η ομοσπονδία ανέβαλε τώρα όλους τους αγώνες για την επόμενη εβδομάδα, ενώ η Al Ittihad χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ανακοινώσει την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων του συλλόγου για τρεις ημέρες.

Οι οπαδοί της ομάδας χρησιμοποίησαν το σύνθημα “Κρατήστε τα όπλα σας μακριά από τα γήπεδα μας και τη νεολαία μας” σε μια προσπάθεια να πιέσουν τις αρχές να λάβουν πιο σοβαρά υπόψη τους τέτοια περιστατικά.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες το βράδυ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η ερευνητική ομάδα...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...