Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο All-Star παίκτης του ΝΒΑ που ξεκίνησε… την στρατιωτική θητεία του

Ο All-Star καλαθοσφαιριστής των Γιούτα Τζαζ, Λάουρι Μάρκανεν, θα υπηρετήσει την στρατιωτική θητεία του το φετινό καλοκαίρι, στην χώρα καταγωγής του, δηλαδή την Φινλανδία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Γιούτα Τζαζ δημοσίευσαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μια φωτογραφία του Φινλανδού να παρουσιάζεται για την έναρξη της στρατιωτικής θητείας του. Ο 25χρονος από την πλευρά του, ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία από το νέο του κούρεμα, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως οι μπούκλες (το κανονικό κούρεμα του) θα επιστρέψουν μετά το τέλος της θητείας.

(AP Photo/David J. Phillip)

Η στρατιωτική θητεία στην Φινλανδία είναι υποχρεωτική για όλους τους άνδρες και πρέπει να ολοκληρωθεί πριν την ηλικία των 30 ετών.

Η ομάδα του δεν προκρίθηκε για τα Play-offs του ΝΒΑ και ο ίδιος «βρήκε την τελευταία ευκαιρία» να ολοκληρώσει φέτος την υποχρέωση του αυτή.

Χαρακτηριστικά, ο Μάρκανεν είπε:

«Απλά σκέφτηκα πως αφού δεν θα παίξουμε στα φετινά Play-offs, τότε είναι μια πολύ καλή στιγμή να κάνω την θητεία μου τώρα, αντί να την αναβάλω ξανά και να πρέπει να την κάνω σε μια περίοδο που δεν θα μου κάνει και τόσο καλό.

Σίγουρα δεν θέλω να επηρεάσει το κομμάτι του μπάσκετ, όποτε θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να τα συνδυάσουμε».

Ο Μάρκανεν δήλωσε επίσης πως έχει την δυνατότητα να ολοκληρώσει την θητεία του σε δύο καλοκαίρια, καθώς δεν ξέρει ακόμα πόσο καιρό θα χρειαστεί να περάσει ως φαντάρος.

Ο παίκτης των Γιούτα Τζαζ ολοκλήρωσε την φετινή σεζόν έχοντας μέσο όρο 25,6 πόντους, 8,6 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ ανά αγώνα, κάτι που τον είδε να γίνεται All-Star την φετινή χρονιά, ενώ είναι ένας από τους τρεις φιναλίστ για το βραβείο του «Πιο Βελτιωμένου Παίκτη» της χρονιάς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...