Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τεν Χαγκ “τα έχωσε” στους παίκτες του για το 7-0 από την Λίβερπουλ: “Δεν είναι επαγγελματίες”

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαγκ, είχε μείνει εμβρόνητος στο Άνφιλντ καθώς έβλεπε την ομάδα του να καταρρέει κόντρα στη Λίβερπουλ την Κυριακή.
Ο Ολλανδός είχε επαινεθεί για την ανατροπή της τύχης του συλλόγου και τα θετικά αποτελέσματα, αλλά το απίστευτο κάζο με 7-0 που ακολούθησε έδειξε ότι υπάρχε ακόμα πολύς δρόμος.
Μετά τον εξευτελισμό –τη χειρότερη ήττα της ομάδας στο πρωτάθλημα από το 1931– ο Τεν Χαγκ τα έβαλε με τους παίκτες του.
«Δεν επρόκειτο για έναν ή δύο παίκτες. Ήταν όλη η ομάδα. Είδατε 11 άτομα να χάνουν το μυαλό τους», είπε ο Τεν Χαγκ στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι.
«Αυτό δεν είναι επαγγελματικό, δεν είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχουμε άλλα πρότυπα, αυτά δεν ήταν τα πρότυπα που θέλουμε να δείξουμε.

«Κάθε ήττα, ανεξάρτητα από το τι, είναι χειρότερη, ειδικά όταν χάνεις στο Λίβερπουλ. Απογοητεύσαμε τους οπαδούς μας και αυτό είναι το πιο ενοχλητικό».

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με 1-0 στην ανάπαυλα, η Γιουνάιτεντ είχε αρχικά αντιμετωπίσει καλά την ατμόσφαιρα του Άνφιλντ και ήταν πολύ μέσα στο παιχνίδι καθώς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.
Λίγο μετά την επανεκκίνηση, ωστόσο, η Λίβερπουλ άρχισε να απομακρύνεται και οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έδειχναν να τα παρατάνε καθώς οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους.

Δίπλα από τους Cody Gakpo, Darwin Núñez και Mo Salah, συν το γκολ του Roberto Firmino στην καθυστέρηση, εξασφάλισαν την απόλυτη κυριαρχία και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί από τους ταξιδιώτες οπαδούς της United είχαν εγκαταλείψει το γήπεδο πριν από το τελευταίο σφύριγμα.
Εν τω μεταξύ, ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ έχασαν την πειθαρχία τους και δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τις αδιάκοπες επιθέσεις της Λίβερπουλ σε πολλές περιπτώσεις.
«Για τους [οπαδούς] που έμειναν, ήταν δύσκολο και πρέπει πραγματικά να τους ευχαριστήσουμε», πρόσθεσε ο Ten Hag.
«Δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτούς που φεύγουν γιατί ήταν μια πολύ κακή εμφάνιση. Καταστροφικό και απογοητεύσαμε τους οπαδούς».

«Τραγικό αποτέλεσμα»

Ενώ οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έμειναν να γλείφουν τις πληγές τους μετά από την συντριβή, η Λίβερπουλ απολάμβανε τη λάμψη ενός αξιομνημόνευτου αποτελέσματος.
Ο προπονητής Jurgen Klopp, ο οποίος δυσκολεύτηκε να πάρει μια χαρά από την ομάδα του αυτή τη σεζόν, ήταν όλος χαμογελαστός καθώς μίλησε στα μέσα ενημέρωσης μετά τον αγώνα.
«Τέλειο αποτέλεσμα, κορυφαία απόδοση. Μια πραγματικά κορυφαία απόδοση από την αρχή, σκέφτηκα ότι ο τρόπος που ξεκινήσαμε το παιχνίδι ήταν πραγματικά ξεχωριστός, ο καλύτερος για πολύ, πολύ καιρό», είπε στους δημοσιογράφους.
«Δεν νομίζω ότι το δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα […] και από εκείνη τη στιγμή, τα αγόρια πετούσαν. Τότε ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις εναντίον μας».
Ο Κλοπ έδωσε επίσης ιδιαίτερο έπαινο για τον Σαλάχ που έγινε ο πρώτος σκόρερ της Λίβερπουλ στην Premier League με τη δεύτερη προσπάθειά του.
«Πέτυχε κάτι πραγματικά ξεχωριστό – δεν πρέπει να το ξεχνάμε μόνο και μόνο επειδή τον έχουμε συνηθίσει να σκοράρει πολλά γκολ», πρόσθεσε ο Κλοπ.
«Πολύ ιδιαίτερος παίκτης, πολύ ιδιαίτερο αγόρι και [αυτός] θα πρέπει να είναι πραγματικά περήφανος γι’ αυτό».
Τώρα με 129 γκολ στο πρωτάθλημα, ο Σαλάχ ξεπερνά τον θρυλικό επιθετικό Ρόμπι Φάουλερ έχοντας παίξει 61 παιχνίδια λιγότερα.
Ο ίδιος ο Salah παραδέχτηκε ότι το ρεκόρ ήταν πολύ ιδιαίτερο για εκείνον, αλλά είπε ότι δεν θα παρασυρόταν με το επίτευγμα.
«Είναι πολύ ιδιαίτερο, δεν μπορώ να πω ψέματα», είπε στους δημοσιογράφους. «Αυτό ήταν στο μυαλό μου από τότε που ήρθα εδώ.
«Νομίζω ότι μετά την πρώτη μου σεζόν πάντα κυνηγούσα αυτό το ρεκόρ. Είναι απίστευτο να το καταφέρεις σήμερα κόντρα στη Γιουνάιτεντ με αυτό το αποτέλεσμα.
«Πηγαίνω σπίτι για να γιορτάσω με την οικογένεια, να πιω ένα τσάι με χαμομήλι και να κοιμηθώ».
Παρά το αποτέλεσμα, η Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να βρίσκεται επτά βαθμούς μπροστά από τη Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, αλλά η τελευταία βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την Τότεναμ στην τέταρτη και τελευταία θέση του Champions League με ένα παιχνίδι στο χέρι.
Ο Τεν Χαγκ θα ελπίζει ότι η ομάδα του θα είναι αρκετά ανθεκτική για να διώξει την απογοήτευση καθώς αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μπέτις στο Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη.

Πηγή: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές σκηνικό ξυλοδαρμού έξω απο την αίθουσα της Ολομέλειας. Μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό, ο πρώην «Σπαρτιάτης» και νύν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ξυλοκόπησε τον...