Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρελθόν ο Λουίς Ενρίκε από την εθνική Ισπανίας, ποιος είναι ο διάδοχός του

Παρελθόν από τον πάγκο της Ισπανίας αποτελεί ο τεχνικός Λουίς Ενρίκε, σύμφωνα με την Dailymail. Ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος και ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το 2018, απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας 2 μέρες μετά από την σοκαριστική ήττα της Ισπανίας στα πέναλτι από το Μαρόκο, και τον επακόλουθο αποκλεισμό της από την συνέχεια του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Είχαν προηγηθεί μια ακόμη απρόσμενη ήττα από την Ιαπωνία, με συνέπεια την 2η θέση στον όμιλο, αποτέλεσμα που δεν είχε αφήσει χαρούμενους τους Ισπανούς.

Η Ισπανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου (RFEF), σε ανακοίνωση της στα Social Media, επιβεβαίωσε την Πέμπτη το πρωί, την αποχώρηση του Ισπανού τεχνικού.

Αντικαταστάτης του θα είναι ο Λουίς Ντε λα Φουέντε, ο οποίος μέχρι τώρα προπονούσε την U-21 της Εθνικής Ισπανίας.

Σε δήλωσή της, ανέφερε: «Η RFEF θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Λουίς Ενρίκε και όλο το προπονητικό επιτελείο του, που βρέθηκαν στο τιμόνι της εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια. Η αθλητική διεύθυνση της RFEF διαβίβασε στον πρόεδρο έκθεση, στην οποία καθορίζεται ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα νέο πλάνο για την ισπανική ποδοσφαιρική ομάδα, με στόχο να συνεχιστεί η ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, χάρη στη δουλειά που έχει γίνει από τον Λουίς Ενρίκε και τους συνεργάτες τους. Τόσο ο πρόεδρος, Luis Rubiales, όσο και ο αθλητικός διευθυντής, Jose Francisco Molina, διαβίβασαν την απόφαση στον προπονητή»

«Η RFEF εύχεται δυναμικά στον Λουίς Ενρίκε και την ομάδα του καλή τύχη στα μελλοντικά τους επαγγελματικά σχέδια. Ο προπονητής κέρδισε την αγάπη και τον θαυμασμό των συνεργατών του στην εθνική ομάδα, καθώς και ολόκληρης της Ομοσπονδίας, η οποία θα είναι πάντα το σπίτι του.» πρόσθεσε.

Πέναλτι: Μια Ισπανική «κατάρα»

Ο Ενρίκε ανέλαβε τον ρόλο του το 2018 από τον πρώην συμπαίκτη του Φερνάντο Ιέρο, μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο, με την ήττα στα πέναλτι από την οικοδέσποινα Ρωσία στους «16».

Η Ισπανική ομάδα κατάφερε να φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά στο Euro του 2020, όπου όμως και αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την πρωταθλήτρια Ιταλία, που; Στη διαδικασία των πέναλτι.

Έτσι, πριν από το Κατάρ, ο Ενρίκε έδωσε εντολή στους παίκτες του να εκτελέσουν από 1.000 πέναλτι ο καθένας, ώστε να τους βοηθήσει να αποφύγουν την επανάληψη μιας ακόμη δραματικής αποχώρησης μετά από πέναλτι.

Αυτό όμως δεν τους βοήθησε καθόλου, καθώς οι Carlos Soler, Pablo Sarabia και Sergio Busquets απέτυχαν να σκοράρουν από το σημείο του πέναλτι, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά τον αποκλεισμό της Ισπανίας από…την λευκή βούλα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...