ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2022: To Kατάρ απαγόρευσε το αλκοόλ στα γήπεδα, δύο ημέρες πριν τη σέντρα

Την απαγόρευση αλκοολούχων ποτών, όχι μόνο εντός αλλά και περιμετρικά των οκτώ σταδίων του 22ου Μουντιάλ, αποφάσισαν η FIFA και η κυβέρνηση του Κατάρ 48 ώρες μόλις πριν την πρώτη σέντρα.

Αυτό φυσικά θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την διοργάνωση να έχει πλέον χορηγούς πολλές εταιρείες οι οποίες παράγουν μπύρες.

Οι οπαδοί θα μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ μόνο στα λεγόμενα “φεστιβάλ” οπαδών και μόνο σε μέρη που θα έχει χορηγηθεί άδεια για πώληση οινοπνευματώδη ποτών. Σε αυτά τα καταστήματα, ίσως χρειαστεί παραχώρηση άδειας στους επισκέπτες, για την αγορά και την κατανάλωση των ποτών.

Επίσης οι φίλαθλοι θα ελέγχονται στα αεροδρόμια, καθώς θα είναι παράνομο να φέρουν δικά τους ακλοολούχα ποτά από την χώρα τους.

Το μόνο είδος μπύρας που θα μπορούν να πιούν οι οπαδοί, θα είναι αυτό που περιέχει 0% αλκοόλ και θα πωλείται σε μέρη έξω από τα γήπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν το Κατάρ πήρε την διοργάνωση στην κλήρωση του 2010, είχε διαβεβαιώσει την FIFA πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα με την κατανάλωση αλκοόλ, παρά τους σκληρούς νόμους της χώρας πάνω σε αυτό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το Μεγάλο Σάββατο, 04/05. Τη δυσάρεστη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ριζική αλλαγή έχει σημειώσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας από σήμερα το πρωί, Μεγάλο Σάββατο (4/5), ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αμέσως μετά την άφιξή τους στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, τα εμβόλια κατά του Covid-19 άνοιξαν τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σύμφωνα...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version