Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Βασίλισσα” της Ευρώπης η Τζένγκο – Το όνειρο έγινε πραγματικότητα, δήλωσε στην ΕΡΤ

Η Ελληνίδα αθλήτρια Ελίνα Τζένγκο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με βολή στα 65.81 μέτρα και είναι πλέον η “Βασίλισσα της Ευρώπης” στον ακοντισμό, με τον Εθνικό μας ύμνο να ακούγεται, για άλλη μια φορά χθες (20/8), στο Μόναχο.

Η συγκεκριμένη επίδοση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου αποτελεί και ατομικό ρεκόρ για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ χαρούμενη και συγκινημένη.

Χαίρομαι που συνεχίζεται η παράδοση με εμένα. Το περίμενα, έκανε πολύ υπομονή, ήξερα ότι θα βγει, πίστεψα σε μένα και το έκανα” δήλωσε η Τζένγκο τονίζοντας ότι το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Την ευχαριστήθηκα πολύ την πρώτη βολή, οπότε μετά χαλάρωσα, μπήκα και τα έδωσα όλα. Τρελάθηκα, τσίριζα, φώναζα” κατέληξε η Ελληνίδα αθλήτρια.

Οι προσπάθειες της Τζένγκο:

1η: 60.82μ.
2η: 65.81μ.
3η: 
4η: 59.40μ.
5η: Άκυρη
6η: 64.57μ.

Βιογραφικό

Η Τζένγκο γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2002. Oι γονείς της είναι Αλβανοί μετανάστες που ήρθαν πριν πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Η 20χρονη Τζένγκο είχε εξασφαλίσει πολύ άνετα την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε τον τέλειο αγώνα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι έδειξε πως το μέλλον της ανήκει.

Δείτε την απονομή του χρυσού μεταλλίου: 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

“Δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να μάθω τηλεόραση σε κάποιον αλλά να τον μάθω να διαχειρίζεται τον εαυτό του” υπογράμμισε η Κατερίνα Γκαγκάκη. Η Κατερίνα Γκαγκάκη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσε ο υδράργυρος σε δέκα πόλεις του Μεξικού, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, εν μέσω κύματος καύσωνα που έχει προκαλέσει διακοπές ηλεκτροδότησης σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση πολιτών στη Χαλκίδα, επισήμανε την κρισιμότητα των ευρωεκλογών για τη σταθερότητα της χώρας, τόνισε ότι η...

ΕΛΛΑΔΑ

8 μήνες μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, η εισαγγελική πρόταση που παραπέμπει σε δίκη τους...