Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο εδώλιο ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Μπέντζαμιν Μεντί για κατηγορίες για βιασμό επτά γυναικών

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Μπέντζαμιν Μέντι, δήλωσε αθώος για άλλη μια κατηγορία βιασμού από τις πολλές για τις οποίες κατηγορείται και οδηγείται σε δίκη τις επόμενες ημέρες. Ο 28χρονος προχώρησε σε ένσταση πριν από τη δίκη, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει στο Chester Crown Court τη Δευτέρα.

Τώρα αρνείται οκτώ κατηγορίες βιασμού, μία για σεξουαλική επίθεση και μία για απόπειρα βιασμού.

Η επιτροπή ενόρκων αποτελούμενη από οκτώ άνδρες και τέσσερις γυναίκες ορκίστηκε για τη δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από τρεις μήνες.

Τα αδικήματα κατά επτά νεαρών γυναικών φέρεται να έλαβαν χώρα στο σπίτι του κ. Mendy μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Αυγούστου 2021.

Ο Γάλλος διεθνής, από το Prestbury, Cheshire, θα δικαστεί μαζί με τον συγκατηγορούμενο Louis Saha Matturie, 40, ο οποίος επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο κ. Matturie, από το Eccles, Salford, έχει δηλώσει αθώος για οκτώ κατηγορίες βιασμού και τέσσερις για σεξουαλική επίθεση, που σχετίζονται με οκτώ γυναίκες, μεταξύ Ιουλίου 2012 και Αυγούστου 2021.

Πριν από την επιλογή τους με ψηφοφορία για να συμμετάσχουν στην κριτική επιτροπή, οι υποψήφιοι ένορκοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις.

Οι ένορκοι άκουσαν έναν κατάλογο ατόμων που μπορεί να είναι μάρτυρες ή θα μπορούσαν να αναφερθούν κατά τη διάρκεια της δίκης και ρωτήθηκαν εάν είχαν κάποια σχέση μαζί τους ή τους γνώριζαν προσωπικά.

Μεταξύ αυτών ήταν οι ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ Ραχίμ Στέρλινγκ, Κάιλ Γουόκερ, Τζον Στόουνς, Ριάντ Μαχρέζ και Τζακ Γκρίλις, οι οποίοι παίζουν ή έχουν παίξει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο κ. Mendy έχει κάνει 50 εμφανίσεις στην Premier League για τη Μάντσεστερ Σίτι από τότε που πήγε από τη Μονακό το 2017 και έχει 10 διεθνείς συμμετοχές για τη Γαλλία. Αποβλήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι μετά από τις κατηγορίες.

Και οι δύο άνδρες, που παραμένουν ελεύθεροι υπό εγγύηση, ήταν παρόντες στη διαδικασία νωρίτερα.

Πηή: BBC News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), η έκθεση καλύπτει τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, από την εξόρυξη και την κατεργασία πρώτων υλών...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό θα ικανοποιήσει τους εργαζόμενους, διότι λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τον πληθωρισμό, αλλά και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας,...