Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για επίθεση στην πρώην σύντροφό του κατηγορείται ο Νικ Κύργιος

Ο Αυστραλός αστέρας του τένις Νικ Κύργιος αντιμετωπίζει δικαστική υπόθεση στην πατρίδα του για ένα περιστατικό τον Δεκέμβριο στο οποίο φέρεται ότι επιτέθηκε στην πρώην κοπέλα του.

Ο Κύργιος βρίσκεται στην Αγγλία, όπου προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Wimbledon για πρώτη φορά από το 2014.

Έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί σε μια δικαστική αίθουσα της Καμπέρα στις 2 Αυγούστου, εκπρόσωπος της ACT Policing — του βραχίονα της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που χειρίζεται υποθέσεις στην Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας — επιβεβαιώθηκε στην Washington Post.

Οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν θα ασκήσουν την κατηγορία κατά την ακρόαση.

Ο δικηγόρος του Κύργιου, Jason Moffett, είπε στους Canberra Times ότι ο πελάτης του γνώριζε την κατηγορία και ότι «είναι στο πλαίσιο μιας εγχώριας σχέσης». Η κατηγορία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών.

«Η φύση του ισχυρισμού είναι σοβαρή και ο κ. Κύργιος παίρνει τον ισχυρισμό πολύ σοβαρά», είπε ο Moffett. «Δεδομένου ότι το θέμα βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου… δεν έχει κάποιο σχόλιο σε αυτό το στάδιο, αλλά εν όψει του χρόνου θα εκδώσουμε μια ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης».

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε αργότερα την Τετάρτη, η νομική ομάδα του Κύργιου έγραψε ότι «οι ισχυρισμοί δεν θεωρούνται γεγονότα από το Δικαστήριο και ο κ. Κύργιος δεν θεωρείται κατηγορούμενος για αδίκημα» μέχρι να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Τον Οκτώβριο, ο Κύργιος και η κοπέλα του φέρεται να χωρίστηκαν από την αστυνομία μετά από λεκτική λογομαχία σε ένα αυστραλιανό ξενοδοχείο καραντίνας κατά την επιστροφή τους στη χώρα. Η αστυνομία τους έβαλε σε ξεχωριστά δωμάτια κατά τη διάρκεια της περιόδου απομόνωσής τους.

Ο Κύργιος, ο οποίος είχε πολλές εκρήξεις εντός γηπέδου όλα αυτά τα χρόνια, είχε μια ταραχώδη πορεία στους προημιτελικούς του Wimbledon.

Μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο επί του Βρετανού Paul Jubb, αναγνώρισε ότι έφτυσε προς την κατεύθυνση ενός οπαδού που ισχυρίστηκε ότι δεν τον σεβάστηκαν.

«Έχω να αντιμετωπίσω το μίσος και την αρνητικότητα για πολύ καιρό, οπότε δεν νιώθω ότι χρωστάω τίποτα σε αυτό το άτομο», πρόσθεσε. «Ήρθε κυριολεκτικά στον αγώνα για να μην υποστηρίξει κανέναν, πραγματικά. Ήταν πιο απλά για να ξεσηκωθώ και να φαίνομαι ασεβής. Είναι εντάξει. Αλλά αν σου το δώσω πίσω, τότε είναι ακριβώς έτσι».

Στον τρίτο γύρο του Σαββάτου το Σάββατο, τόσο ο Κύργιος όσο και ο αντίπαλος Στέφανος Τσιτσιπάς δέχθηκαν παραβιάσεις του κώδικα κατά τη νίκη του Κύγιου στα τέσσερα σετ, με τον Τσιτσιπά σχεδόν να χτυπήσει θεατή με μια μπάλα που χτύπησε από το γήπεδο και σχεδόν να χτυπήσει τον Κύργιο με άλλες μπάλες που στάλθηκαν προς την κατεύθυνση του. Ο Αυστραλός απάντησε με ένα κυνικό κρυφό σερβίς και απαιτώντας ασταμάτητα από τον διαιτητή να χρεοκοπήσει τον Τσιτσιπά.

Μετά τον αγώνα, ο Τσιτσιπάς είπε ότι ο Κύργιος είχε «καλά χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα του», αλλά σημείωσε «μια πολύ κακή πλευρά του» και είπε: «Μάλλον ήταν και ο ίδιος νταής στο σχολείο. Δεν μου αρέσουν οι νταήδες».
Στο Wimbledon το 2015, ο Κύργιος γλίτωσε την τιμωρία για την ήττα του στον τέταρτο γύρο από τον Richard Gasquet, αλλά του επιβλήθηκε πρόστιμο 7.500 $ αφού χτύπησε τη ρακέτα του στο έδαφος κατά τη διάρκεια μιας νίκης στον τρίτο γύρο επί του Milos Raonic και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 $ για βρισιές κατά την ήττα του. στον Γκασκέ.

Περίπου ένα μήνα αργότερα, το ATP επέβαλε πρόστιμο στον Κύργιο περίπου 13.000 δολάρια για αντιαθλητικά σχόλια στον αντίπαλο Stan Wawrinka στο Rogers Cup.

Την επόμενη χρονιά, το ATP επέβαλε ποινή στον Κύργιο για οκτώ εβδομάδες και του επέβαλε πρόστιμο 32.000 δολαρίων, αφού άρπαξε έναν αγώνα και επέπληξε τους θεατές στο Masters της Σαγκάης.

Ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τον Κριστιάν Γκαρίν στα προημιτελικά του Wimbledon.

Πηγή: washingtonpost.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...