Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα δίνει στο Κόσοβο πρόωρο ντέρμπι κορυφής στο Nations League

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις του, καθώς νίκησε τη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ. Το Κόσοβο, από την πλευρά του, έφυγε με το «τρίποντο» από την Κύπρο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ομάδα που καταφέρει να πάρει τη νίκη στο μεταξύ τους ματς για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, θα κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του 2ου ομίλου στη League C.

Το πλεονέκτημα που θα πάρει η Εθνική σε περίπτωση που φύγει με το «διπλό» από την Πρίστινα θα είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα έχει κάνει το «2 στα 2», έχοντας δώσει δύο εκτός έδρας ματς.

Βασικό στοιχείο για να τα καταφέρει η Ελλάδα είναι να συνεχίσει την παράδοση που δημιουργεί στο Nations League, αναφορικά με την αποτελεσματική άμυνα της. Στο Μπέλφαστ, δεν δέχθηκε γκολ για πέμπτο διαδοχικό ματς στη διοργάνωση, παραμένοντας παράλληλα για έβδομο σερί ματς αήττητη. Η τελευταία φορά που είδε αντίπαλο της να σκοράρει ήταν στην Πρίστινα, στο νικηφόρο 2-1 κόντρα στο Κόσοβο, το 2020.

Η ώρα και το κανάλι
Η αναμέτρηση Κόσοβο – Ελλάδα είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Κυριακής (5/6). Η σέντρα θα γίνει στις 21:45 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση τόσο από το Novasports Prime, όσο κι από τον Alpha.

Η ιστορία με το Κόσοβο
Μέχρι το 2020 δεν υπήρχε παρελθόν με το Κόσοβο. Οι δύο αντίπαλοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο προηγούμενο Nations League και αμέσως μετά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η Ελλάδα νίκησε στο πρώτο παιχνίδι στην Πρίστινα, ενώ τα τρία που ακολούθησαν ήταν ισόπαλα. Η αναμέτρηση του περασμένου Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ ήταν και το τελευταίο του Τζον Φαν’τ Σχιπ στον «γαλανόλευκο» πάγκο. Αναλυτικά:

06/09/2020, «Fatil Vokkri» Πρίστινα, Nations League 2020-21 Κόσοβο – Ελλάδα 1-2 (82’ Μπέρναρντ Μπερίσα – 2’ Λημνιός, 51’ Σιόβας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές σκηνικό ξυλοδαρμού έξω απο την αίθουσα της Ολομέλειας. Μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό, ο πρώην «Σπαρτιάτης» και νύν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ξυλοκόπησε τον...