Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέο ξεκίνημα με νίκη για την Εθνική

Η Ελλάδα νίκησε με 1-0 την Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ και μπήκε με το δεξί… του Μπακασέτα στην νέα εποχή με τον Πογέτ στον γαλανόλευκο πάγκο.

Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να μην γοήτευσε, αλλά έκανε μία πειστική εμφάνιση απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στην πρώτη αγωνιστική του Nations League. Πήρε μεγάλο διπλό με 1-0 στο Μπέλφαστ απέναντι σε έναν βασικό ανταγωνιστή για την πρωτιά του ομίλου. Ο αρχηγός, Τάσος Μπακασέτας, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 39ο λεπτό. Έτσι, η Εθνική ξεκίνησε νικηφόρα στην εποχή του Γκουστάβο Πογέτ και την πρώτη του παρουσία σε επίσημο παιχνίδι στον γαλανόλευκο πάγκο.

Ο αγώνας

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πιέζουν ψηλά. Κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα και δεν σημειώθηκε κάποια φάση μέχρι το 15ο λεπτό. Η Ελλάδα είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσε από πίσω με στόχο να σπάσει το ψηλό πρέσινγκ των γηπεδούχων αλλά αδυνατούσε να γίνει επικίνδυνη.

Η πρώτη τελική φάση ήρθε στο 18′ και την είχε η Β. Ιρλανδία, με τον Γουάιτ να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει σταθερά. Η Εθνική απάντησε, αρχικά με ένα χλιαρό σουτ του Μπουχαλάκη στο 21′ που δεν απείλησε τον κίπερ των γηπεδούχων και στο 22′ έπειτα από κεφαλιά του Γιακουμάκη που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Β. Ιρλανδίας, Πίκοκ Φάρελ.

Η Εθνική συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, είχε 62% κατοχή μπάλας και προσπαθούσε να βρει περισσότερες επιθετικές λύσεις.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο 39′ ο Λημνιός κουβάλησε ωραία την μπάλα από τα δεξιά, την «έσπασε» στον Μπακασέτα που με ένα δεξί συρτό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0 και έβαλε μπροστά στο σκορ την Εθνική μας. Λίγο έλειψε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ στο 45+1′, έπειτα από κλέψιμο του Τσιμίκα, έφυγε στην κόντρα, πάσαρε στον Μπακασέτα, αυτός έδωσε στον Ρότα που με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Το πρώτο μέρος στο Μπέλφαστ έκλεισε με την Ελλάδα προηγούμενη στο σκορ με 1-0, με τα πόδια του Μπακασέτα να είναι πίσω από τις δύο καλές στιγμές μας. Με το αριστέρο έκανε ωραίο χτύπημα στη σέντρα που έφερε την κεφαλιά του Γιακουμάκη στο 22ο λεπτό, με το δεξί εκτέλεσε χαμηλά για το 0-1 στο 39ο λεπτό.

Όπως και στο πρώτο μέρος, η Εθνική ήλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να την φέρει στην περιοχή. Έτσι συνέβη και στο 52′, με ωραία σέντρα του Λημνιού από τα δεξιά, που για λίγο ο Γιακουμάκης δεν βρήκε την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα.

Η Β. Ιρλανδία πήρε μέτρα και από το 60′ και μετά έπαιζε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Η Εθνική μας έχασε τον έλεγχο του ματς και οι γηπεδούχοι έφταναν πια εύκολα σε τελικές προσπάθειες, χωρίς ωστόσο να απειληθεί ιδιαίτερα ο Βλαχοδήμος.

Ο χρόνος κυλούσε, οι γηπεδούχοι με το σκορ κατά τους συνέχιζαν να πιέζουν δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο Πογέτ στο 82′ έβαλε και τρίτο στόπερ, τον Τζαβέλα, καθώς το ματς μεταφέρθηκε στην περιοχή της Ελλάδας και ο Ουρουγουανός τεχνικός ήθελε να διασφαλίσει τα μετόπισθεν.

Στο 85′, ο Λάφερτι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, έπειτα από φάουλ που παραχώρησε ο Τζαβέλας λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή του Βλαχοδήμου.

Η Ελλάδα άντεξε στην πίεση των τελευταίων λεπτών των γηπεδούχων και πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη στην προσπάθεια της για την πρωτιά στον όμιλο και την άνοδο της στο League B.

Γκολ: 39′ Μπακασέτας

Διαιτητής: Έρικ Λάμπρεχτ (Βέλγιο)

Κίτρινες: 41′ Γουάιτ, 90+6′ ΜακΝέρ – 84′ Τζαβέλλας, 90+3′ Μάνταλος

Βόρεια Ιρλανδία(Μπάρακλο): Πίκοκ-Φάρελ, Μπράντλεϊ(ΜακΓκίν 62′), Έβανς, Μπαλάρντ, Λέιν(Χιούμ 79′), ΜακΝέρ, Ντέιβις, Σαβίλ(Σ. Τσαρλς 79′), ΜακΚάν, Λέιβρι(Λάφερτι 62′), Γουάιτ(Τσαρλς 71′)

Ελλάδα(Πογέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Ρότα(Μπάλντοκ 90+2′, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Σιώπης(Τζαβέλλας 82′), Μπακασέτας(Κουρμπέλης 69′), Μπουχαλάκης, Λημνιός(Παυλίδης 69′), Μάνταλος, Γιακουμάκης(Χατζηγιοβάνης 69′)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

LIFESTYLE

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και την Ελένη Μουστάκη έδωσε ο Στέφανο Σαρτίνι. Ο γνωστός Ιταλός σκηνοθέτης μίλησε, μεταξύ άλλων, και για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...