Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

O Mπενζεμά ανακηρύχθηκε κορυφαίος παίκτης της σεζόν από την UEFA

Η επιτροπή Τεχνικών Παρατηρητών της UEFA ανακήρυξε τον Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ Μαδρίτης ως τον κορυφαίο παίκτη της σεζόν 2021/22 στο UEFA Champions League.

Ο Γάλλος επιθετικός ήταν σαν «φύλακας άγγελος» για τη Μαδρίτη, καθώς τους οδήγησε στον 14ο ευρωπαϊκό τίτλο και τον πέμπτο του από τότε που ήρθε από τη Λυών το 2009. Όχι μόνο ο Μπενζεμά πέτυχε διψήφιο αριθμό γκολ για το Champions League σε μία μόνο σεζόν, αλλά το τελευταίο του ρεκόρ, τα 15 γκολ, τον έβαλαν στην πρώτη θέση στα charts σκοραρίσματος του διαγωνισμού.
Είναι αξιοσημείωτο ότι δέκα από αυτά τα γκολ ήρθαν στη φάση των νοκ-άουτ, ξεκινώντας με ένα αποφασιστικό χατ-τρικ κατά της Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των «16».

Ακολούθησε με άλλο ένα τρεμπλ εκτός έδρας στην Τσέλσι για να βγάλει από τη μέση τους κατόχους του περσινού τροπαίου (Τσέλσι) στην Ισπανία, πριν από ένα χατ τρικ εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στους ημιτελικούς – συμπεριλαμβανομένου του πέναλτι στην παράταση.

Μολονότι ο Μπενζεμά δεν βοήθησε στον τελικό, τώρα βρίσκεται από κοινού τρίτος με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στον πίνακα τερμάτων όλων των εποχών στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

«Γίνεται καλύτερος κάθε μέρα, όπως το κρασί», εξήγησε τον περασμένο μήνα ο προπονητής του Κάρλο Αντσελότι. “Κάθε μέρα γίνεται ακόμα καλύτερος ηγέτης και νιώθει περισσότερο πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα και τον σύλλογο. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και τυχεροί που τον έχουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές σκηνικό ξυλοδαρμού έξω απο την αίθουσα της Ολομέλειας. Μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό, ο πρώην «Σπαρτιάτης» και νύν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ξυλοκόπησε τον...