Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γαλλία (38η αγωνιστική): Κρίνονται τα… πάντα

Η τελευταία «στροφή» του γαλλικού πρωταθλήματος διεξάγεται απόψε με όλες τις αναμετρήσεις να διεξάγονται στις 22:00. Ανοιχτοί λογαριασμοί, τόσο για την έξοδο στην Ευρώπη όσο και την αποφυγή του υποβιβασμού. 

Σημαντικές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Η 38 «στροφή», έχει αρκετούς ανοιχτούς λογαριασμούς να ξεκαθαρίσει. Τέτοιους που αφορούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά και τον υποβιβασμό, αφήνοντας αδιάφορες μόνο τις μισές από τις 20 ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας στην Γαλλία.

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας, φιλοξενεί την Μετς, με το ενδιαφέρον να είναι μονοδιάστατο, αφού οι φιλοξενούμενοι θέλουν ίδιο η καλύτερο αποτέλεσμα από την Σεντ Ετιέν (σ.σ φιλοξενείται από την Ναντ) προκειμένου ν’ αγωνιστούν στα μπαράζ.

Η Μονακό βρίσκεται στη δεύτερη θέση μπροστά από Μαρσέιγ και Ρεν. Μία δεύτερη θέση, η οποία εξασφαλίζει απευθείας συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την τρίτη θέση να δίνει θέση στον τρίτο προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης.

Πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν, είναι η Μονακό (68 βαθμοί, +25 γκολ) μπροστά από την ομάδα της Μασσαλίας (68 βαθμοί, +21), εξαιτίας καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Οι Μονεγάσκοι θα επισκεφθούν τη Λανς και θα μείνουν στη δεύτερη θέση με νίκη, εκτός εάν η Μαρσέιγ, η οποία θα φιλοξενήσει τη Στρασμπούρ, ξεπεράσει διαφορά τεσσάρων τερμάτων και την προσπεράσει στην συγκομιδή των τερμάτων.

Στρασβούργο, Νις και Λανς δίνουν την δική τους μάχη για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Το πάνω χέρι, έχει το Στρασβούργο, αφού δεν εξαρτάται από κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην το δικό του. Η Νις φιλοξενείται από την Ρεμς και έχει τις δικές της πιθανότητες, ενώ στα… «χαρτιά» το πιο δύσκολο έργο φαίνεται να το έχει η Λανς που αγωνίζεται στο Μονακό.

Στο κάτω μέρος της βαθμολογίας σε δεινή θέση βρίσκεται η Μπορντό όπως και η Σεντ Ετιέν. Η 18η θέση -αυτή όπου βρίσκεται τώρα η Μετς- δίνει ακόμα μία ευκαιρία για την παραμονή στην κατηγορία, μέσω των μπαράζ. Η Μπορντό έχει ακόμη ελάχιστες ελπίδες να φτάσει στα μπαράζ, αφού θα χρειαστεί να ξεπεράσει μία διαφορά 12 τερμάτων έναντι της Μετς. Οι «γρανίτες» έχουν ευκαιρία να βρεθούν στα μπαράζ, αλλά δεν πρέπει να τα πάνε χειρότερα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν από ό,τι η Σεντ Ετιέν στη Ναντ.

Η Λοριάν, η Κλερμόν και η Τρουά έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία και δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21 Μαίου

22:00 Ανζέ – Μονπελιέ

22:00 Μπρεστ – Μπορντό

22:00 Κλερμόν – Λιόν

22:00 Λανς – Μονακό

22:00 Λιλ – Ρεν

22:00 Λοριάν – Τρουά

22:00 Μαρσέιγ – Στρασβούργο

22:00 Ναντ – Σεντ Ετιέν

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Μετς

22:00 Ρεμς – Νις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοναδική αισθητική του μικρότερου SUV στη γκάμα της Alfa Romeo, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιώκης, συνδυάζεται με συναρπαστικές επιδόσεις και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...