Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύπελλο: Παλικαρίσια πρόκριση στα ημιτελικά για τη Λαμία, 1-0 τον Άρη στην παράταση!

Η Λαμία πήρε πανηγυρικά το πρώτο εισιτήριο, που οδηγεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Άρη, ο οποίος «αυτοκτόνησε», καθώς είχε δύο χαμένα πέναλτι, με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά (16’) και τον Μπρούνο Γκάμα (124’).

Χάρη σε μία κεφαλιά του Άνταμ Τζανετόπουλου δύο λεπτά πριν το τέλος της παράτασης (0-0 η κανονική διάρκεια) και στις επεμβάσεις του Μπόγιαν Σαράνοφ, η ομάδα του Γρηγορίου επικράτησε 1-0 του Άρη στο «Αθανάσιος Διάκος» και, σε συνδυασμό με τη λευκή ισοπαλία του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στους «4» της διοργάνωσης.

Όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες, έτσι κι απόψε ο Άρης πήρε την κατοχή της μπάλας, με τη Λαμία να δίνει χώρο.

Παραλίγο να το… πληρώσουν οι γηπεδούχοι, καθώς στο 14’ ο Φακούντο Μπερτόγλιο κέρδισε πέναλτι από τον Ντάνι Μπεχαράνο. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε, όμως, άστοχα, ο Καμαρά, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Έχοντας την ψυχολογία στο πλευρό τους, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου έψαξαν το γκολ, με τον Μάριο Σιαμπάνη να βγάζει δύσκολα το διαγώνιο σουτ του Τάιρον Ντελ Πίνο στο 21’ – φάση στην οποία τραυματίστηκε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός – έπειτα από ωραίο τακουνάκι του Λας Μπανγκουρά.

Ένα σουτ του Μπαντού Εντιαγέ, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, που κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση.

Οι «κίτρινοι» απείλησαν εκ νέου στο ξεκίνημα του β’ μέρους, όταν ο Ντάνιελ Μαντσίνι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με την κεφαλιά του Εντιαγέ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Σαράνοφ.

Στο 55’ ήταν η σειρά της Λαμίας να απειλήσει, με τον Γιώργο Σαραμαντά να εκμεταλλεύεται τις κόντρες, αλλά το φαλτσαριστό πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σιαμπάνη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 65’, όταν από το γύρισμα του Μαντσίνι, η μπάλα κόντραρε στον Φάνη Τζανδάρη, αλλά πριν περάσει εξ ολοκλήρου τη γραμμή, την μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα – για τρίτο σερί ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες σε διάστημα επτά ημερών – με την παράταση να είναι αναπόφευκτο επακόλουθο.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου της, ο Άρης απείλησε με το φάουλ του Χαβιέ Ματίγια, στο οποίο είχε «απάντηση» ο Σαράνοφ ενώ στο 112’ το σουτ του Χουάν Ιτούρμπε από πλεονεκτική θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Κι η μπάλα «τιμώρησε» τους παίκτες του Άκη Μάντζιου στο 118’: από κόρνερ του Κωνσταντίνου Προβυδάκη, ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Το παιχνίδι όμως έκρυβε κι άλλες συγκινήσεις. Κι αυτό γιατί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι έπειτα από επέμβαση του Σαράνοφ σε νέο σουτ του Ιτούρμπε, ο Μπρούνο Γκάμα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Τζανδάρη.

Και πάλι, όμως, ο Σέρβος τερματοφύλακας ήταν εκεί για να αποκρούσει την εκτέλεση του Πορτογάλου αρχηγού του Άρη.

Με συνολικό σκορ 1-0, η Λαμία προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σε διπλές αναμετρήσεις.

Κίτρινες: Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Νούνιες, Μπανγκουρά, Τζανετόπουλος – Εντιαγέ, Μπράμπετς.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Αντέντζο, Σαραμαντάς (85’ Μαρτίνεθ), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά, Τάιρον (31’ Νούνιες), Ρόμανιτς (106’ Τσούκαλος), Καραμάνος (78’ Αραμπούλι).

ΆΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ (90’+2’ Ματίγια), Ματέο (75’ Γκάμα), Μπερτόγλιο (66’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι (109’ Μάνος), Καμαρά.

***Έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Δημήτρη Καραντώνη είχαν, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, οι άνθρωποι της Λαμίας. Μάλιστα, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, στα Social Media του συλλόγου από τη Φθιώτιδα, ανέβηκε η εξής ανάρτηση: «Αίσχη Καραντώνη στη Λαμία! Κ. Κλάτενμπεργκ το βλέπεις το παιχνίδι; Βλέπεις τα χάλια;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...