Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Αυστραλία ακύρωσε για δεύτερη φορά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Την απόφασή της να ακυρώσει την βίζα του Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε η αυσραλιανή κυβέρνηση. ετά από ένα θρίλερ γεμάτο ανατροπές που κράτησε μία εβδομάδα, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας ανακοίνωσε την απόφασή του το πρωί της Παρασκευής, επικαλούμενος λόγους «δημόσιας τάξης και δημόσιας υγείας».

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου… να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω», ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του ο υπουργός. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο κορυφαίος τενίστας αναμένεται να απελαθεί άμεσα από τη χώρα, μη λαμβάνοντας μέρος στο Ausralian Open.

Επίσης, συνοδεύεται από απαγόρευση τριών ετών από το να αποκτήσει ο αθλητής νέα βίζα εισόδου στην Αυστραλία. Παρόλα αυτά, ο 34χρονος αθλητής μπορεί να δώσει μία ακόμη νομική μάχη, αμφισβητώντας την απόφαση. Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται στην Αυστραλία από τις 6 Ιανουαρίου προκειμένου να πάρει μέρος στο Αυστραλιανό τουρνουά.

Με την άφιξή του στη χώρα, οι Αρχές ακύρωσαν τη βίζα του, επικαλούμενες παράβαση των αυστραλιανών κανόνων περί εμβολιασμού (ο αθλητής δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ στην Αυστραλία επιτρέπεται η είσοδος μόνο εμβολιασμένων μη Αυστραλών).

Την Πέμπτη πάντως οι διοργανωτές του Open διεξήγαγαν την κλήρωση για το τουρνουά συμπεριλαμβάνοντας τον Τζόκοβιτς, ο οποίος κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον συμπατριώτη του Μίομιρ Κετσμάνοβιτς.

Η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης έρχεται μετά το «ξεσκόνισμα» των ταξιδιωτικών εγγράφων του παίκτη από τις Αρχές της Αυστραλίας. Εκεί, μεταξύ άλλων παρατυπιών, εντοπίστηκε ότι ο Τζόκοβιτς είχε κάνει ψευδή δήλωση στο ταξιδιωτικό του έντυπο – η οποία ανέφερε ότι δεν είχε ταξιδέψει τις 14 ημέρες πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία, ενώ στην πραγματικότητα είχε πάει στην Ισπανία.

Ο Σέρβος έριξε το φταίξιμο στον ατζέντη του, αποκαλώντας το «ανθρώπινο λάθος» και πρόσθεσε ότι «δεν ήταν εσκεμμένο». Παραδέχτηκε επίσης ότι, παρότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, δεν εφάρμοσε την καραντίνα, συνάντησε έναν δημοσιογράφο, έκανε φωτογράφηση και συναντήθηκε με πολύ κόσμο, μεταξύ αυτών και παιδιών, χωρίς να φοράει μάσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοναδική αισθητική του μικρότερου SUV στη γκάμα της Alfa Romeo, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιώκης, συνδυάζεται με συναρπαστικές επιδόσεις και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...