Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ανθρώπινο λάθος» επικαλείται ο Τζόκοβιτς – Τι λέει για τα τεστ του Δεκεμβρίου

Η τύχη και η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Όπεν της Μελβούρνης θα κριθεί από την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ, ο οποίος έχει την διακριτική δύναμη να τον απελάσει, παρά την δικαστική απόφαση της Δευτέρας που επέτρεψε στον Σέρβο τεννίστα να εισέλθει στην Αυστραλία και να αγωνιστεί. Ωστόσο ο υπουργός δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την απόφασή του. Εξετάζει εξονυχιστικά τα δεδομένα, που έχουν στα χέρια τους οι Αυστραλιανές αρχές, αλλά και τον αντίκτυπο που θα έχει η όποια απόφασή του στο ήδη πληγωμένο κύρος της Αυστραλίας.

Σήμερα, Τετάρτη ο Νόβακ Τζόκοβιτς με μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλησε να δώσει την δική του απάντηση σε ορισμένα καίρια ερωτήματα των τελευταίων ημερών. Όπως το γιατί εμφανίστηκε στις 17/12/21, χωρίς μάσκα σε εκδήλωση με παιδιά, μία μέρα αφότου δήλωσε στις Αυστραλιανές αρχές, ότι ήταν θετικός στην COVID – 19. Αλλά και γιατί δήλωσε στην φόρμα εισόδου στην Αυστραλία πως δεν είχε ταξιδέψει εκτός Ισπανίας το τελευταίο 15θήμερο, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες του σε άλλη εκδήλωση στην Σερβία, το ίδιο διάστημα. Η ψευδή δήλωση σε επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο, μπορεί να επιφέρει νομικές κυρώσεις, ακόμα και πολύμηνη φυλάκιση στην Αυστραλία.

Στην ανάρτησή του στο Instagram, ο Τζόκοβιτς αρχικά αναφέρει ότι θέλει «να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση», σχετικά με τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο, αφού βρέθηκε θετικός στον COVID. Λέει ότι έκανε ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου, το οποίο βγήκε αρνητικό, στις 16 Δεκεμβρίου, αφού παρακολούθησε έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου και στην συνέχεια έμαθε ότι κάποιοι εκεί βρέθηκαν θετικοί. Την ίδια μέρα υποστηρίζει πως έκανε και μοριακό τεστ PCR.

Συνεχίζει γράφοντας πως την επόμενη μέρα (17 Δεκεμβρίου) παρακολούθησε την εκδήλωση του τένις όπου απένειμε τρόπαια σε παιδιά, αφού έκανε άλλο ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου το οποίο βγήκε επίσης αρνητικό. Υποστηρίζει ότι έλαβε το θετικό αποτέλεσμα του τεστ PCR, μετά από αυτό το συμβάν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Novak Djokovic (@djokernole)

Αναφέρει επίσης ότι την επόμενη μέρα (18 Δεκεμβρίου) είχε «μακροχρόνια δέσμευση» να δώσει μια συνέντευξη στην l’Equipe και τη έδωσε παρότι ήξερε ότι ήταν ασθενής. Τονίζει ότι ένιωθε «υποχρέωση» και φορούσε μάσκα όλη την ώρα, εκτός από τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία. Παραδέχεται ότι πρόκειται για «λάθος κρίσης».

Όσον αφορά στην ταξιδιωτική του δήλωση, λέει ότι αυτή συμπληρώθηκε από την ομάδα υποστήριξής του και ότι ο ατζέντης του «ζητά ειλικρινά συγγνώμη που συμπληρωσε το λάθος πλαίσιο», προσθέτοντας ότι ήταν «ανθρώπινο λάθος» και καταλήγει λέγοντας ό,τι η ομάδα του έχει παράσχει πρόσθετες πληροφορίες στην αυστραλιανή κυβέρνηση για αυτό το θέμα.

Από την πλευρά του το γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ διέρρευσε ότι δεν αναμένεται απόφαση για το αν θα ακυρωθεί η βίζα του Τζόκοβιτς σήμερα. Ο υπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέμβει και να ακυρώσει προσωπικά τη βίζα, παρά την δικαστική νίκη του Τζόκοβιτς ενάντια στην απέλασή του, επειδή δεν είναι εμβολιασμένος. Μια απαίτηση της Αυστραλίας για όλους τους άλλους ταξιδιώτες, ώστε να μπουν στην χώρα, είναι να έχουν κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις εγκεκριμένου στην Αυστραλία εμβολίου. Ο Τζόκοβιτς ζήτησε και έλαβε ιατρική εξαίρεση, λόγω της πρόσφατης λοίμωξής του. Προκαλώντας οργή σε όσους τηρούν τις εμβολιαστικές προδιαγραφές, αλλά και την όλη αντίδραση της Αυστραλιανής κυβέρνησης, που επιχείρησε να τον απελάσει και τον κράτησε σε κέντρο παράτυπων μεταναστών για 5 μέρες, εώς την υπέρ του δικαστική απόφαση.

Εκπρόσωπος του υπουργού Μετανάστευσης ανέφερε σχετικά με τις νέες πληροφορίες που κατέθεσε η ομάδα του τεννίστα:

“Οι δικηγόροι του κ. Τζόκοβιτς προσκόμισαν πρόσφατα εκτενή περαιτέρω στοιχεία και δικαιολογητικά που λέγεται ότι σχετίζονται με την πιθανή ακύρωση της βίζας του κ. Τζόκοβιτς. Φυσικά, αυτό θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα για την όποια απόφαση”.

Στο μεταξύ ο Τζόκοβιτς έχει αφεθεί ελεύθερος και προπονείται κανονικά για το Αυστραλιανό Όπεν, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ακόμα το άν θα μπορέσει να τελικά συμμετάσχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...