Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την Πέμπτη η κλήρωση του UEFA Nations League – Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα γίνει η κλήρωση για το τρίτο UEFA Nations League 2022, το οποίο προβλέπει 4+2 συνεχείς αγώνες λόγω του Μουντιάλ στο Κατάρ, που για πρώτη φορά στην Ιστορία της διοργάνωσης θα διεξαχθεί χειμώνα (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου 2022).

Το τρίτο Nations League, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, θα φέρει τους διεθνείς ποδοσφαιριστές όλων των Εθνικών ομάδων απέναντι σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Ποια είναι αυτή; Να παίξουν τον Ιούνιο τέσσερις συνεχείς επίσημους αγώνες, έτσι ώστε να απομείνουν δύο για τον Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθεί η διοργάνωση σε μόλις δύο αγωνιστικά «παράθυρα», προκειμένου να δημιουργηθεί, στο διεθνές ποδοσφαιρικό καλαντάρι χώρος για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Εθνική Ελλάδας θα συμμετέχει στην League C, που όπως οι Λίγκες Α και Β θα αποτελούνται από 16 Εθνικές ομάδες εκάστη, οι οποίες θα χωριστούν σε τέσσερις ισάριθμους ομίλους.

Οι επικεφαλής στη βαθμολογία των 4 ομίλων της League A θα αγωνιστούν για το τρόπαιο τον Ιούνιο του 2023 (οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μία από τις τέσσερις χώρες). Στην Λίγκα D, οι επτά Εθνικές Ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων και των τριών ομάδων.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στην League A και League B θα υποβιβαστούν στις αμέσως κατώτερες λίγκες. Οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στους ομίλους της League C θα συμμετάσχουν σε αγώνες πλέι άουτ τον Μάρτιο του 2024 και οι δύο εκ των τεσσάρων θα υποβιβαστούν στη League D.

Οι 51 από τις 55 συμμετέχουσες ομάδες στο UNL 2022 γνωρίζουν ήδη σε ποια Λίγκα θα αγωνιστούν. Το Καζακστάν, η Μολδαβία, η Κύπρος και η Εσθονία θα αγωνιστούν τον προσεχή Μάρτιο σε αγώνες πλέι άουτ, μέσω των οποίων θα καθοριστεί ποιο από τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα παραμείνουν στη League C και ποια θα υποβιβαστούν στη League D.

Οι Εθνικές Ομάδες ανά Λίγκα:

League A: Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Ελβετία, Κροατία, Ουαλία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία.

League B: Ουκρανία, Σουηδία, Βοσνία, Ισλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σκοτία, Ρωσία, Ισραήλ, Ρουμανία, Σερβία, ΕΪΡΕ, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Αρμενία.

League C: Τουρκία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Βόρ. Ιρλανδία, Ελλάδα, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Βόρεια Μακεδονία, Λιθουανία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε.

League C ή D: Καζακστάν ή Μολδαβία, Κύπρος ή Εσθονία

League D: Λιχτενστάιν, Μάλτα, Λετονία, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα.

Προς το παρόν, το σύστημα διεξαγωγής του EURO 2024 δεν έχει οριστικοποιηθεί κι έτσι ακόμη δεν υπάρχει ενημέρωση για το εάν το UEFA Nations League 2024 θα έχει κάποια σύνδεση με τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αναφορικά με τη League C και τους πιθανούς αντιπάλους της Εθνικής ομάδας, αυτοί θα προκύψουν από τους υπο-ομίλους 1, 3 και 4, καθώς η Εθνική ομάδα θα μετάσχει στο 2ο και δεν μπορεί να κληρωθεί με τα συγκροτήματα που τον συνθέτουν (Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Βόρεια Μακεδονία). Οι 4 υπο-όμιλοι είναι οι:

1ος: Τουρκία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Βόρεια Ιρλανδία

2ος: Ελλάδα, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Βόρεια Μακεδονία

3ος: Λιθουανία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο

4ος: Καζακστάν ή Μολδαβία, Κύπρος ή Εσθονία, Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε

Όπως ειπώθηκε, ο υπο-όμιλος 4 δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς εκκρεμούν οι αγώνες μπαράζ τον προσεχή Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και...