Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Pfizer: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο στα παιδιά 5 – 11 ετών

Το παιδικό εμβόλιο Covid-19 της Pfizer, το οποίο περιέχει μικρότερη δόση mRNA, είναι ασφαλές σε παιδιά 5-11 ετών και προκαλεί ισχυρή ανοσιακή απόκριση, δείχνουν τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης.

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech σχεδιάζουν να υποβάλουν το συντομότερο τα σχετικά στοιχεία στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και άλλες αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν και να λάβουν έγκριση χρήσης του εμβολίου στα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Η ανακοίνωση των δύο εταιρειών δεν περιλάμβανε λεπτομερή δεδομένα από τη δοκιμή. Τα ευρήματα δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από τρίτους ούτε έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής σε 2.268 παιδιά έδειξαν ότι το εμβόλιο προσέφερε επίπεδα αντισωμάτων συγκρίσιμα με αυτά που καταγράφγονται σε νέους 16-25 ετών όταν λαμβάνουν την πλήρη δόση, ανακοίνωσαν την Παρασκευή η Pfizer και η γερμανική BioNTech που ανέπτυξε αρχικά το εμβόλιο.

Η παιδική «βερσιόν» του εμβολίου περιέχει 10 μικρογραμμάρια mRNA, το ένα τρίτο της δόσης για ενήλικες, λόγω του μικρότερου σωματικού βάρους των παιδιών.

Σύμφωνα με ειδικούς, όμως, τα νέα αποτελέσματα συμπίπτουν με αυτά που παρατηρήθηκαν σε μεγαλύτερα παιδιά και σε ενήλικες.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω των νέων δεδομένων που δημιουργεί η μετάλλαξη Δέλτα: Σήμερα περίπου ένα στα πέντε νέα κρούσματα είναι σε νέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...