Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρά μετρά στο Χονγκ Κονγκ: Χωρίζουν τα μικρά παιδιά από τους γονείς για να μπουν σε καραντίνα

Οι χώρες της Δύσης βιώνουν την πιο μακρά περίοδο περιοριστικών μέτρων, όμως στο Χονγκ Κονγκ η σκληρότητα του λοκντάουν προκαλεί αίσθηση.

Γονείς αναγκάζονται να αποχωριστούν τα παιδιά τους, ακόμη και μωρά, και να οδηγηθούν σε μικρά δωμάτια για να ολοκληρώσουν την καραντίνα με βάση τους νέους κανονισμούς που ισχύουν στο Χονγκ Κονγκ.

Οι οικογένειες βιώνουν την απομόνωση και υφίστανται ψυχικά τραύματα, όπως αναφέρουν, καθώς οι αρχές επιβάλλουν υποχρεωτική νοσηλεία σε όσους διαπιστώνεται ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό, ανάμεσά τους μωρά και παιδιά. Οι στενές επαφές τους, ακόμη κι αν βγουν αρνητικές στον ιό, περιορίζονται σε αυτοσχέδιους χώρους καραντίνας που έχουν δημιουργηθεί. Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, ωστόσο, δήλωσε ότι σχετικά με κρούσματα του κορονοϊού που αφορούν παιδιά, τα δημόσια νοσοκομεία «υπό ειδικές συνθήκες αποφασίζουν αν μπορούν ή όχι να παραμείνουν οι γονείς με τα παιδιά τους στο νοσοκομείο».

Αίτηση που κυκλοφόρησε χθες διαδικτυακά σε όλο το Χονγκ Κονγκ -και σε λίγες ώρες συγκέντρωσε σχεδόν 5.000 υπογραφές- ζητάει από την κυβέρνηση να επιτρέπει στα μικρά παιδιά την επιλογή της καραντίνας στο σπίτι.

Το Χονγκ Κονγκ κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση του ιού έγκαιρα, επιβάλλοντας αυστηρά περιοριστικά μέτρα, εκ των οποίων πολλά βρίσκονται ακόμη σε ισχύ. Βασικός πυλώνας της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης είναι η ταχύτατη αντίδραση μετά τον εντοπισμό κρούσματος. Οποιος είναι θετικός στον ιό πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ οι στενές επαφές του εισέρχονται στις ειδικές εγκαταστάσεις ακόμη και 14 ημέρες.

Οι Αρχές υποχρεώνουν ολόκληρες γειτονιές να υποβάλλονται συχνά σε τεστ Covid-19 για να εντοπίζονται τοπικές εστίες και να γίνεται γρήγορη ιχνηλάτηση, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων είναι ιδιαίτερα αυστηροί και συχνοί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι και εγκαυματίες που παλεύουν ακόμα με τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, μίλησαν στο ΕΡΤNEWS και την Κατερίνα Φάκα....

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

LIFESTYLE

“Φτάνει που ξέρω πως υπάρχει κι ας μην είναι εδώ” αναφώνησε, αμέσως μόλις συνάντησε το τηλεοπτικό κοινό του STAR, ο Ετεοκλής Παύλου! Μοναχική έναρξη...

ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση, ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού», ενημερώνει με ανακοίνωσή της η...