Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενόχληση Κ. Μητσοτάκη για τράπεζες – Να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο με την οικονομία και τον τραπεζικό τομέα να κυριαρχούν.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Κάτια Αντωνιάδη, μία γενικότερη ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας ήθελε να κάνει ο πρωθυπουργός σε αυτή την τακτική του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στάθηκε ωστόσο ιδιαίτερα στο θέμα των τραπεζών.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «είμαστε σε συζήτηση με τις τράπεζες, πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, δεδομένου ότι έχουν υψηλή κερδοφορία και να στηρίξουν τα νοικοκυριά».

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλλουν έστω και πιεζόμενες και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι ελπίζει να το κάνουν αυτό και ότι πρέπει να δουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι προς όφελος της γενικότερης οικονομίας σε ένα βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η αναφορά του πρωθυπουργού στη συνάντηση με την ΠτΔ στις τράπεζες δείχνει την ιδιαίτερη ενόχλησή του για τη στάση που κρατούν οι τράπεζες και όπως υπογραμμίζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να πληρωθούν από τα κέρδη των τραπεζών κι όχι να τα πληρώσει ο προϋπολογισμός, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει μεταξύ άλλων από τις τράπεζες: στήριξη στους ευάλωτους δανειολήπτες, αύξηση στις εγκρίσεις αιτήσεων εξωδικαστικού μηχανισμού, μείωση επιτοκίων χορηγήσεων, φρένο στο κόστος προμηθειών απλών τραπεζικών συναλλαγών .

Παράλληλα έχει νομοθετήσει να μη δοθεί κανένα bonus στα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη για το 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το Μεγάλο Σάββατο, 04/05. Τη δυσάρεστη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αμέσως μετά την άφιξή τους στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, τα εμβόλια κατά του Covid-19 άνοιξαν τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σύμφωνα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στη Βρετανία κατάφεραν να ανακατασκευάσουν το πρόσωπο μιας γυναίκας Νεάντερταλ που έζησε πριν από 75.000 χρόνια. Για την...