Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Appodixi: Πώς θα κατεβάσετε την εφαρμογή και πόσα λεφτά θα πάρετε

Διαθέσιμη είναι εδώ και λίγες μέρες η εφαρμογή Appodixi για τους πολίτες στα ηλεκτρονικά καταστήματα Google Play Store (για κινητά με λογισμικό Android) και ΑppStore (για κινητά με λογισμικό IOS, δηλαδή της Apple).

Μέσω της εφαρμογής Appodixi, που δημιούργησε η ΑΑΔΕ, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν τη γνησιότητα των αποδείξεων, που λαμβάνουν στις συναλλαγές τους. Όπως σημειώνεται από την ΑΑΔΕ, με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή, ενδυναμώνεται η άσκηση του δικαιώματος του πολίτη να ελέγχει τη νομιμότητα των πληρωμών, που κάνει στις συναλλαγές του, για κάθε αγαθό ή υπηρεσία που αγοράζει.

Στο διάστημα των 8 ημερών από την έναρξη της η εφαρμογή έχει σχεδόν αγγίξει τα 100.000 downloads και έτσι η ΑΑΔΕ έχει καταφέρει να έχει επιπλέον «ελεγκτές».

Πρόκειται για πολίτες οι οποίοι εγκατέστησαν στο κινητό τους την εφαρμογή Appodixi και μπορούν να σκανάρουν τις αποδείξεις για να διαπιστώσουν αν είναι γνήσιες ή όχι.

Appodixi: Πώς θα ελέγχετε στο κινητό τις αποδείξεις

Διαθέσιμη είναι πλέον η εφαρμογή Appodixi για τους πολίτες στα ηλεκτρονικά καταστήματα Google Play Store (για κινητά με λογισμικό Android) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appodixi και ΑppStore (για κινητά με λογισμικό IOS, δηλαδή της Apple) https://apps.apple.com/us/app/appodixi/id1645044371, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Έτσι οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν τη γνησιότητα των αποδείξεων, που λαμβάνουν στις συναλλαγές τους.

Όπως σημειώνεται από την ΑΑΔΕ, με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή, ενδυναμώνεται η άσκηση του δικαιώματος του πολίτη να ελέγχει τη νομιμότητα των πληρωμών, που κάνει στις συναλλαγές του, για κάθε αγαθό ή υπηρεσία που αγοράζει.

Χρηματική αμοιβή για όσους εντοπίζουν τις πλαστές αποδείξεις

Παράλληλα, όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας γίνονται προσπάθειες ώστε να προβλέπεται χρηματική αμοιβή για τους φορολογούμενους που θα εντοπίζουν τους καταστηματάρχες που εκδίδουν αποδείξεις οι οποίες δεν είναι γνήσιες.

Σε καταναλωτές που θα εντοπίζουν τις πλαστές αποδείξεις, θα δίνονται οικονομικά κίνητρα 1.500 ευρώ έως και 2.000 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι οδηγοί που σύμφωνα με το άρθρο 45 του νέου Ποινικού Κώδικα, έχουν καταναλώσει αλκοόλ ή έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως και εκείνοι...

ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι και εγκαυματίες που παλεύουν ακόμα με τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, μίλησαν στο ΕΡΤNEWS και την Κατερίνα Φάκα....

LIFESTYLE

“Φτάνει που ξέρω πως υπάρχει κι ας μην είναι εδώ” αναφώνησε, αμέσως μόλις συνάντησε το τηλεοπτικό κοινό του STAR, ο Ετεοκλής Παύλου! Μοναχική έναρξη...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...