Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος οι τηγανητές πατάτες; Σε απόγνωση οι εστιάτορες

Τηγανητές πατάτες: Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εταιρείες εστίασης στη Χαλκιδική με το ηλιέλαιο, καθώς η τιμή του έχει φτάσει στα ύψη. Έτσι, πολλοί καταστηματάρχες σκέφτονται να αφαιρέσουν τα τηγανιτά από το μενού!

Οι τραγανές, ακαταμάχητες και αγαπημένες όλων τηγανιτές πατάτες κινδυνεύουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση στη Χαλκιδική.

Ιδιοκτήτες, που έχουν ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία σκέφτονται ακόμη και να τις αφαιρέσουν από το μενού καθώς όπως λένε οι τιμές στο ηλιέλαιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Την ίδια μοίρα πιθανόν να έχουν καλαμαράκια και κολοκυθάκια, αφού το κόστος για το τηγάνισμά τους υποστηρίζουν ότι είναι αποτρεπτικό και για να συνεχίσουν θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές κάτι, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των πελατών.

Ήδη στην αγορά της Χαλκιδικής παρατηρούνται ελλείψεις. Επαγγελματίες ζητούν ηλιέλαιο από συναδέλφους τους, που έχουν απόθεμα για να δουλέψουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Οι επαγγελματίες εκφράζουν φόβους ότι την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, θα δυσκολευτούν να δουλέψουν τα καταστήματά τους και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για τα τηγανιτά πιάτα στο μενού τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το Μεγάλο Σάββατο, 04/05. Τη δυσάρεστη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ριζική αλλαγή έχει σημειώσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας από σήμερα το πρωί, Μεγάλο Σάββατο (4/5), ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αμέσως μετά την άφιξή τους στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, τα εμβόλια κατά του Covid-19 άνοιξαν τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σύμφωνα...