Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πράσινο φως για τις σχολές οδηγών – Ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη- Αλλάζει ο χάρτης του κόκκινου

Επανεκκίνηση του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 19/4 στην Κοζάνη και υπό όρους επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης με self test ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, κάθε απόφαση έχει μόνο στόχο την επαναφορά στην κανονικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ανοίγει το λιανεμπόριο στην ΠΕ Κοζάνης με τη μέθοδο του Click Away, από την προσεχή Δευτέρα 19 Απριλίου.

Αναφορικά με το αίτημα του υπουργείο Μεταφορών για επανεκκίνηση των σχολών οδηγών, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως επαναλειτουργούν με τη διαδικτυακή εκμάθηση των θεωρητικών μαθημάτων και με τη διενέργεια self-test και ραντεβού.

Και συγκεκριμένα:

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.
  • Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
  • Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.
  • Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.
  • Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ).

Επίσης διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

Ποιες περιοχές μπαίνουν και ποιες βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται:  Θάσος – από 11 στα 40 κρούσματα, Δήμος Ρεθύμνου – αύξηση 20% Δήμος Φαιστού – 73 ενεργά κρούσματα ενώ στις 5 Απριλίου είχε 30 ,Δήμος Διδυμοτείχου – ενεργά κρούσματα 85 ,Δήμος Βόλου, Δήμος Σιντικής Σερρών, Δήμος Τζουμέρκων

Στο «κόκκινο» εντάσσονται:   Δήμος Μαρωνείας, Σαπών ,Κύθνος , Δήμος Πύδνας, Κολινδρού ,Δήμος Καβάλας – 224 ενεργά κρούσματα

Από το «βαθύ κόκκινο» βγαίνουν από Δευτέρα:  Μύκονος, Λέρος και οι δήμοι Καρύστου και Κύμης, Σκύρος, δήμος Λοκρών, Αγκίστρι, Κύθηρα, Ύδρα».

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ.

Πέφτει ο δείκτης θετικότητας

Σημείωσε πως η πτώση του δείκτη θετικότητας οφείλεται στο γεγονός ότι τα τεστ έχουν αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα. «Φαίνεται να σταθεροποιείται η διασπορά» ωστόσο «το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα».

«26.000 τα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας» είπε η καθηγήτρια, λέγοντας ακόμα πως ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε αυτή την εβδομάδα στο 5,3.

Αύξηση νέων κρουσμάτων σε Κιλκίς και Θάσο

Αύξηση νέων κρουσμάτων παρατηρείται σε Κιλκίς και Θάσο, σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου. «Ο ιός είναι παντού» τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Ενδοοικογενειακή μετάδοση και σε συναθροίσεις τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

«Ο ιός, ο αόρατος εχθρός είναι έτοιμος να μας ξεγελάσει. Να φανούμε πιο έξυπνοι από τον ιό», επεσήμανε.

Ένας στους τέσσερις στις ΜΕΘ είναι κάτω των 60 ετών

Ένας στους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι κάτω των 60 ετών είπε ακόμη, τονίζοντας από την άλλη πως μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που είναι άνω των 75 ετών στις ΜΕΘ, κάτι που δείχνει το πόσο συμβάλλει ο εμβολιασμός στην «μάχη» κατά του κορωνοϊού.
«Τώρα είναι η ώρα της αυτοσυγκράτησης. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας», είπε ακόμα με νόημα, σημειώνοντας πως κάθε άλλο παρά… κοντεύει το τέλος της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε.

Μαγιορκίνης: Έχουν διατεθεί 970.814 self test – Εύθραυστη σταθεροποίηση της πανδημίας

Κάθε Τετάρτη θα γίνεται η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των self test, ενώ ήδη έχουν διατεθεί 970.814 από αυτά, επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας.

Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρουσιάζει εύθραυστη σταθεροποίηση, ανέφερε ο καθηγητής. «Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή.

Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%. Στην Αττική, η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης και στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης», είπε ο καθηγητής.

Επίσης ανέφερε ότι σε παγκόσμια βάση από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 134 εκατομμύρια μολύνσεις και 3 εκατομμύρια θανάτων. Στην Ευρώπη έχουν γίνει 42.000 διαγνώσεις και καταγράφονται 4.000 θάνατοι την ημέρα.

Ακολούθως ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε πως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι άρχισαν να εμφανίζονται τα θετικά αποτελέσματα των εμβολιασμών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν εντυπωσιακός με 24 πόντους, ενώ είχε βοήθειες από τους Κένι Ουίλιαμς (18π.) και Νέιτ Ρένφρο (12π.). όμως δεν έφταναν για...